PDA

Zobacz pełną wersję : SPORT - szeroko pojęty

cobalt
10-06-2015, 06:18
Zakładam ten temat dla wszystkich, którzy chcieliby się podzielić posiadaną wiedzą w temacie fotografii sportowej.
Wiem, że sam będę miał kilka(set) pytań :).

cobalt
10-06-2015, 09:32
Canon 6D i korzystanie z Wi-Fi. Czytam instrukcję, ale nie mam dostępu do wersji na DVD-ROM. W pliku .pdf (odpowiednik wersji papierowej) na str. 351 mam tylko informację: "Wyśw. obraz na urządz. DLNA".
Digital Living Network Alliance kojarzy mi się z oglądaniem mediów w sieci poprzez tablety, smartfony itd.
Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale czy możliwe jest przekazywanie poprzez Wi-Fi w 6D plików JPG na laptopa? Podobnie jak za pośrednictwem karty Eye-Fi w aparacie.

RTSiak
10-06-2015, 10:20
Ja już darowałem sobie zabawe z wifi w 6d... 2x szybciej wychodzi wyjęcie karty i wrzucenie zdjęć bezpośrednio z niej do lapka. Kolejny - to brak możliwości przeniesienia rawów...

cobalt
10-06-2015, 10:43
Ja już darowałem sobie zabawe z wifi w 6d... 2x szybciej wychodzi wyjęcie karty i wrzucenie zdjęć bezpośrednio z niej do lapka. Kolejny - to brak możliwości przeniesienia rawów...
W przypadku JPG też jest tak wolno? Z kartą Eye-Fi przerzucenie przez sieć jednego JPG to około 10s. Ale robi to cały czas na bieżąco.
Pytam, bo widziałem kila razy Nikoniarzy z nadajnikami Wi-Fi przy aparacie i zrzucali zdjęcia na lapki. Niestety podobne urządzenie dla Canona jest drogie.

RTSiak
10-06-2015, 10:45
Nie wiem jak z karta eye-fi ale bez niej w standardowej opcji jest beznadziejnie ;]

cobalt
23-06-2015, 19:40
Sigma 24-70/2,8 HSM. Czy ktoś testował ten obiektyw pod kątem wykorzystania w reportażu sportowym?