Zobacz pełną wersję : Nikon d80 wyświetlanie info
Witam,
właśnie nabylam Nikona d80 dla Córki.
Mam pytanie,gdyż w instrukcji nic nie pisze - jak się włącza lub czy się włącza info na wyświetlaczu LCD.
Chodzi o informacje te które sa na górnym wyświetlaczu, w 5d2, 50d jest taki "magiczny" przycisk - info.
No to chyba jest jakos tak, ze ten wyswietlacz wlacza sie po przelaczeniu wlacznika glownego , ale nie wiem, czy dokladnie o to chodzi? Wylacza sie po wylaczeniu... ale tez nie wiem, czy o to chodzi... Jak mi wpadnie w rece jakas 80-tka, to jeszcze posprawdzam. A to na pewno o gorny wyswietlacz chodzi? Bo w Canonie przycisk info odnosi sie jakby do wyswietlacza tylnego. W np. D90 tez jest taki przycisk i tez podaje info na tylnym wyswietlaczu...
Może się źle wyraziłam, chodzi o tylny wyświetlacz. Ale już dzwoniłam do serwisu Nikona i powiedzieli, że dopiero od d90 włącza się tylny wyświetlacz a tu jednynie można zdjęcia podglądać i ustawienie, parametry i ustawienie aparatu się wyświetlaja tylko na górnym.
izo to forum canona moze na forum nikona bedzie ci latwiej
Ale jak wskazuje temat - Sprzęt fotograficzny innych firm - można pogadać o innym sprzęcie, ponadto próbowała 3 razy się zarejestrować na nikoniarzach i kicha, fatalna rejestracja !
można ,tylko tam szybciej uzyskasz odpowiedz
Może się źle wyraziłam, chodzi o tylny wyświetlacz. Ale już dzwoniłam do serwisu Nikona i powiedzieli, że dopiero od d90 włącza się tylny wyświetlacz a tu jednynie można zdjęcia podglądać i ustawienie, parametry i ustawienie aparatu się wyświetlaja tylko na górnym.
jedyne przyciski ktore włącza tylny wyświetlacz w D80 to MENU i PLAY (przeglądanie zdjęć). Pozostałe przyciski powodują przy ich przytrzymaniu możliwość zmiany parametrów na górnym wyświetlaczu.
Tego się obawiałam, mąż właśnie zarejestrował się na forum nikona ale nie ma odpowiedzi. No cóż, jakoś to przeżyję a właściwie córka ;)
Tego się obawiałam, mąż właśnie zarejestrował się na forum nikona ale nie ma odpowiedzi. No cóż, jakoś to przeżyję a właściwie córka ;)
Po włączeniu przełącznika wszystkie ważne informacje sa dostępne na górnym wyświetlaczu , który dodatkowo możemy sobie podświetlić :)
Nikon D80 nie ma możliwości wyświetlania na tylnym wyświetlaczu LCD tych samych informacji, co na górnym.
yhxdgych
01-05-2017, 07:56
Który podręcznik sprawdzasz? Zresetuj aparat, a następnie sprawdź, czy dał taki sam wynik lub uzyskać poprawkę? Jeśli znowu daje taki sam wynik, może wystąpić poważny problem z aparatem, analizować i poprawiać go przy użyciu podręcznika Nikon D80 (http://www.google.com). Powodzenia. Jeśli sam się nie naprawi, wyślij go do centrum opieki w celu naprawy.
oho, archeolog na pokładzie...