Zobacz pełną wersję : EOS 6D vs. EOS 7D Mark II
vlad_tepes28
22-05-2015, 23:02
Jezeli za glowne kryterium przyjmiemy ostrosc zdjec i prace przy wysokim ISO jaki bylby Wasz wybor?
Zależy co fotografujesz.
Jeśli wszystko,to ani jeden ,ani drugi Ciebie nie zadowoli.
zawsze będzie niedosyt.
Powyższe na podstawie doświadczeń własnych.
Własnie tandem 6D lub 5DIII plus 7DII rozwiązuje wszystkie problemy.
Jak wysokie ISO to 6D.
Canon 6D vs Canon 7D Mark II (http://www.imaging-resource.com/cameras/canon/6d/vs/canon/7d-mark-ii/)
vlad_tepes28
22-05-2015, 23:45
Krajobraz, architektura, portret i fotografia nocna
słowiczek
23-05-2015, 05:23
Do takich zastosowań 6d.
Jezeli za glowne kryterium przyjmiemy ostrosc zdjec i prace przy wysokim ISO jaki bylby Wasz wybor?
Zdecydowanie 6D
jan pawlak
23-05-2015, 10:15
Najlepiej sam poczytaj
Test Canon EOS 6D - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl (http://www.optyczne.pl/index.html?test=aparat&test_ap=207)
Test Canon EOS 7D Mark II - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl (http://www.optyczne.pl/index.html?test=aparat&test_ap=293)
jp
To chyba oczywiste, że 6d :?
Choć sam mam nową 7-kę i sobie ją chwalę to w tym przypadku EOS 6D
nie miałem 7-ki, polecam 6D
nie miałem 7-ki, polecam 6D
Nie miałem ,ale wiem :roll: .
Nie miałem ,ale wiem :roll: .
1.nie mając 7D, nie mogę polecić 6D??
2.wiele osób poleca coś lub nie po przeczytaniu wyłączne testów
1.IMHO : NIE
2.To jest głupie doradztwo.Powinno się doradzać na podstawie własnych doświadczeń,
a nie powielanych bezmyślnie opinii.
Krajobraz, architektura, portret i fotografia nocna
Jako że mam obydwa to się wypowiem. Ale nie powiem nic odkrywczego. Do takich zastosowań oczywiście 6D.
trothlik
24-05-2015, 21:42
No zdanie laików też warto znać...
Zdecydowanie pełna rama ;)
Bechamot
25-05-2015, 08:33
jesli przyjac za kryterium ostrosc zdjec - to nie ma znaczenia. z jednego i drugiego aparatu zdjecia moga byc tak samo ostre.
czyli 1:1
Ale nie nalezy mylic ostrosci z rozdzielczoscia. Choc sa ze soba powiazane to jednak cos innego.
C6 da wyzsza rozdzielczosc odwzorowania niz c7.
czyli
2:1 dla c6
praca na wysokich ISo - oczywiscie na korzysc c6
czyli 3:1 na korzysc c6.
7D2 to puszka pro, dla amatorow jest 6D ^^ ;)
z cropa canona jeśli chodzi o obrazek cudu nie wykrzeszesz, czy to z "profesjonalnego" cropa czy mniej profesjonalnego rebela obrazki będą takie same :mrgreen:
słowiczek
26-05-2015, 21:53
z cropa canona jeśli chodzi o obrazek cudu nie wykrzeszesz, czy to z "profesjonalnego" cropa czy mniej profesjonalnego rebela obrazki będą takie same :mrgreen:
Nie stawiałbym 1dmklll( to też jak by nie patrząc crop) z równoległymi xxxd. Dobry obrazek powstaje nie dlatego, że matryca jest większa,tylko dlatego, że ktoś umie zrobić zdjęcie w oparciu o znajomość możliwości sprzętu i samej materii foto, a są kozacy, którzy na wycinku potrafią wiele zwojować:)
słowiczek
26-05-2015, 22:45
ff > aps-h > aps-c
Celowo dałem za przykład większego cropa;)
Nie stawiałbym 1dmklll( to też jak by nie patrząc crop) z równoległymi xxxd. Dobry obrazek powstaje nie dlatego, że matryca jest większa,tylko dlatego, że ktoś umie zrobić zdjęcie w oparciu o znajomość możliwości sprzętu i samej materii foto, a są kozacy, którzy na wycinku potrafią wiele zwojować:)
była mowa o 7D to chyba nie aps-h chyba że o czymś nie wiem, kozacy byliby jeszcze bardziej kozaccy jakby mieli całą klatkę zamiast połowy. aps-h to taki przejściowy wybryk natury był martwy już w momencie powstania tylko jakoś kupujący nie chcieli w to uwierzyć :mrgreen: