Zobacz pełną wersję : Bezlusterkowiec +KIT do ok 2200 zł
Hej,
poszukuje bezlusterkowca. Niestety kompletnie się w nich nie orientuje. System - bez znaczenia, jakość do ceny i możliwości.
Przeznaczenie: Wakacje +pstryki Żony:) ew. jakieś krótkie filmiki wakacyjne
Optymalnie -z wizjerem lub możliwością dokupienia przyszłościowo (rozsądna cena).
Zastanawiam się nad FujiFilm X-A2.
Janusz_K
19-05-2015, 18:09
To kup jej Lumix GM5, będzie zachwycona.
W tej chwili najlepsze co mogę polecić to Olek OM-D E-M10, w ABFoto mają jakąś promo za 2600, i cashback 430 zł. M43 to moim zdaniem najciekawszy system bezlustra, a w nim E-M10 ma najlepszy stosunek cena/jakość.
Wysłane za pomocą Tapatalk
Dzięki za odpowiedzi.
Wczoraj pobawiłem się chwilę Sony A6000 i szczerze mówiąc jestem na prawdę pozytywnie zaskoczony. Cena niestety odbiega od zakładanej, ale mocno zastanawiam się czy jednak nie warto przeanalizować nadszarpnięcia budżetu.
Jeśli chcesz kupować bezlustro z kitem na wakacje to może lepiej np. Panasonic LX100, Sony RX100 III lub Canon G7X (ten ostatni bez wizjera)?
Sam kupiłem RX100 III i jestem bardzo zadowolony, bardzo mały więc można zawsze mieć przy sobie, jasne szkło, (na szerokim końcu ekw. 24mm) wygibany ekran, filmiki i jakość zdjęć daje radę ;)
Pozdr
Generalnie zawsze staram się kupować coś przyszłościowego. Liczę, iż przyda się jako wakacyjny ale nie tylko, stąd po przeczytaniu paru testów, obejrzeniu subiektywnych filmików na You Tube Soniak przyczepił się i siedzi z tyłu głowy.
A6000 drozsza ale fajna puszka.