Strona 51 z 166 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1651

Wątek: Machinery HDR Effects

  1. #501
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2009
    Miasto
    Katowice
    Wiek
    39
    Posty
    21

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez solver Zobacz posta
    i nic sie nie zwiesiło;P
    Zazdroszczę, u mnie się nawet nie uruchamia...

  2. #502
    Pełne uzależnienie Awatar allxages
    Dołączył
    May 2006
    Wiek
    33
    Posty
    2 542

    Domyślnie

    No więc spróbowałem programu na wirtualnej maszynie i takie rzeczy widziałem:

    - pliterki popsute w splashu
    - dostaje 'An unsupported operation was attempted.'
    - windows pyta czy wyslac raport gdzies tam

    całość na XP Professional Service Pack3 wersja angielska
    7II 65/4.0 || M9 50/1.0 35/1.4 28/2.8 || 6D 5D2 EOS 3 16-35/2.8L 28/2.8 35/1.4L 40/2.8 50/1.8 85/1.8

    |---------p h o t o b l o g--------||---music photography---|
    |http://www.farfrombreaking.net || http://www.allxages.com |

  3. #503
    Coś już napisał
    Dołączył
    Mar 2009
    Miasto
    Wrocław
    Posty
    84

    Domyślnie

    muszę powiedzieć że działa
    Win7 Beta_pl x32
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

  4. #504
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    40
    Posty
    4 241

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    - pliterki popsute w splashu
    Podeślij screenshota na maila ze strony Machinery.

  5. #505
    Armin
    Guest

    Domyślnie

    Mam te same objawy co allxages.
    Na Win XP home edition SP3 wersja anglojęzyczna.

    Wcześniej wersja "Autolevels" działała bez problemu.

  6. #506
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    40
    Posty
    4 241

    Domyślnie

    MACHINERY 0.9.8.7

    - Przyśpieszyłem dwie najwolniejsze operacje (poza początkowym przetwarzaniem) czyli rozmiękczanie obrazu i rozmywanie granicy między światłami i cieniami. Dostało ogromnego kopa a do tego jakość jest dużo lepsza.
    Nowa wersja na starych ustawieniach może dawać różniące się efekty na tych dwóch filtrach ale na korzyść.

    - Dziwna ramka wokół obrazu już się nie pojawia i mam nadzieję ze tak zostanie :-).

    - Program łyka wszystkie formaty TIFF 16-bit RGB (kompresja LZW, ZIP, bitplany itp.)

    - Jeśli komuś to umknęło to zapraszam po instrukcję obsługi:
    http://www.marekduda.pl/machinery/instruction.php

    - Niestety dla tych, którym się w ogóle program nie uruchamiał nie mam na razie dobrej wiadomości. Dalej nie znalazłem błędu mimo testowania na różnych komputerach uparcie program działa :-)

    Zrobię jeszcze wyostrzanie, przetwarzanie wsadowe i wypuszczam 1.0.

    EDIt: i presety użytkownika
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 18-08-2009 o 19:57

  7. #507
    Początki nałogu
    Dołączył
    Aug 2004
    Miasto
    Legionowo
    Wiek
    42
    Posty
    440

    Domyślnie

    Może wypuść wersję z jakimś raportowaniem, co się dzieje do pliku txt. Użytkownik może Ci przesłać ten plik TXT, żebyś mógł się zorientować co jest nie tak.
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

  8. #508
    Dopiero zaczyna Awatar solver
    Dołączył
    Jun 2009
    Miasto
    Zielona Góra
    Wiek
    30
    Posty
    31

    Domyślnie

    a ja mam propozycję żebyś dodał w dane w exifie w pliku wyjściowym odnośnie programu w jakim zdjęcie zostało obrobione (zauważyłem właśnie, że Twój program kasuje je całkowicie), tak jak jest to w PS, LR itp... wtedy ktoś prezentując swoje zdjęcie w sieci będzie mógł Cie dodatkowo reklamować jest w sumie sporo osób które zaglądają do tych danych przecież. Taka moja sugestia
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

  9. #509
    Bywalec
    Dołączył
    Mar 2005
    Miasto
    Będzin
    Wiek
    40
    Posty
    113

    Domyślnie

    Czekam z niecierpliwością na 1.0... na 3 kompach śmiga aż miło
    Wiem, że nic nie wiem :/

  10. #510

    Domyślnie

    Ogólnie rzecz biorąc, program bardzo fajny - ale:

    1. Podczas obliczeń wykorzystywany jest tylko jeden rdzeń procesora. Mam Quad-a i żadnego z niego pożytku w Twoim programie.
    2. Gdy dobiorę parametry dla jakiegoś zdjęcia, po wczytaniu innego, program wraca do ustawień domyślnych. Nie podoba mi sie takie zachowanie programu.
    3. Przy suwaczkach brakuje mi pól numerycznych (NumericUpDown) w których mógłbym wprowadzać wartości parametrów. Brakuje mi także przycisków, które przywracałyby poszczególne parametry, do ustawień domyślnych.

Strona 51 z 166 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •