Strona 3 z 166 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 1651

Wątek: Machinery HDR Effects

  1. #21
    Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Dołączył
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    2 499

    Domyślnie

    o nie... stworzyłeś nową modę - to pewnie popularnością przebije nawet niby-orwo :/
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

    mgrochocki.wordpress.com

  2. #22
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    40
    Posty
    4 241

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez fasolka1988 Zobacz posta
    a w czym pisane?
    C++ / MFC

    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Suwaki nie działają, jeśli ich pozycja zmieniona jest przez kółko myszki.
    Już to poprawiłem. 'Opacity' teraz działa w real-time.

    Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    oraz *.jpeg w filtrze w OpenDialog
    Zrobione

    Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    i moze jakis SaveDialog
    Jeszcze nie teraz :-)


    Nowa wersja pod tym samym linkiem.

  3. #23

    Domyślnie

    bez urazy ale efekty mocno średnie, juz lepiej zaopatrzyć sie w lucisart.
    albo podłubac samemu

  4. #24
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    40
    Posty
    4 241

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    bez urazy ale efekty mocno średnie, juz lepiej zaopatrzyć sie w lucisart.
    A dlaczego "lepiej"? Możesz pokazać jakiś przykład gdzie lucisart daje lepszy efekt?

  5. #25
    Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Dołączył
    Aug 2004
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    39
    Posty
    1 465

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nowa wersja pod tym samym linkiem.
    nie moge znalezc warstw i masek

  6. #26
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Sep 2007
    Miasto
    127.0.0.1
    Posty
    1 143

    Domyślnie

    Może zaimplemetowac slider threshold, próg, powyżej którego algorytm będzie triggerowany, jednocześnie zostawiąjac resztę bitmapy w spokoju. Coś na styl (if |obszar, pixel po-obszar,pixel przed|>threshold) then uruchom tuning na danym obszarze, pixelu
    .

  7. #27
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    40
    Posty
    4 241

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    nie moge znalezc warstw i masek
    No raczej takich rzeczy nie będzie. Ilość czasu jaką musiałbym na to poświęcić będzie zdecydowanie za duża a i tak drugiego PSa przecież nie zrobię bo po co? :-). Lepiej będzie wygenerować sobie kilka bitmap z różnymi ustawieniami i poskładać w PS.

  8. #28
    Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Dołączył
    Jul 2006
    Miasto
    kielce
    Wiek
    47
    Posty
    1 231

    Domyślnie

    pytanko
    czy będziesz to sprzedawał??
    czy będzie darmowe z funkcją zapisu???
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

  9. #29
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Nov 2008
    Wiek
    31
    Posty
    35

    Domyślnie

    wszystko ładnie, pięknie tylko... strasznie wolno sie wszystko ''processinguje'' :P bynajmniej u mnie...

  10. #30
    Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Dołączył
    Aug 2004
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    39
    Posty
    1 465

    Domyślnie

    troszke potestowalem i musze przyznac ze sa zdjecia gdzie efekty sa bardzo fajne i mozna je pozniej w PS jakos pomaskowac bo tak prosto z programu akceptowalne nie jest zadne.

    PS. dalbys ten drag&drop bo ten File - Open Image to upierdliwe starsznie
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 02-06-2009 o 11:22

Strona 3 z 166 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •