Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

  1. #1
    Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Dołączył
    Dec 2012
    Miasto
    Gorzów Wlkp.
    Wiek
    55
    Posty
    2 105

    Domyślnie Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Miałem kupić monitor Koleżance Małżowince i wziąłem jakąś używkę NEC EA244WMi, coby w swoich tabelkach nie wysilała wzroku na małym świecidełku.
    Nabyłem NEC-a z demobilu, poustawiałem jakoś, ale korciło mnie wiedzieć ile godzin ma to przepracowane. Znalazłem jak to zrobić - bardzo prosto.

    Padło takie pytanie na forum https://mva.pl/viewtopic.php?f=34&t=3491&p=46855#p46855
    Zamieściłem tam odpowiedź.
    Wisiała pół dnia i została USUNIĘTA przez admina czy właściciela.
    Tak, to jest wielka tajemnica ile godzin świecił NEC ...ciii, bo się ktoś dowie, że kupił śmieciową używkę.

    Nie powiem - mnie to poirytowało, bo to całe pitolenie o nowych monitorach i dupnych używkach na śmieci, to ma tylko wiadomy cel. Dlatego umieściłem tą informację również dla innych użytkowników na forum N i Olka.

    Jak odczytać ilość godzin:

    Źródło:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/to....html#15622917

    1. menu.
    2. lewo.
    3. trzymając select wciśnij reset/dv mode.
    4. select

    Kupiony monitorek miał 6609 h w pozycji ON, a pozycji OF 20459 i całkiem nieźle się wyświetlał kolorki. O ustawieniach następnym razem coś naskrobię, bo każdy to może sobie zrobić całkiem nieźle, za pomocą ogólnie dostępnych narzędzi. Oczywiście w ramach amatorskich zainteresowań, bo zawodowcy mają zwykle szersze potrzeby i inne wymagania.

  2. #2
    Uzależniony Awatar Macios
    Dołączył
    Jun 2005
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    40
    Posty
    529

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Przeczytałem ten zalinkowany wątek - przerażające! Praktyki żywcem wyjęte z TVP1, wkraczają już wszędzie

  3. #3
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    1 234

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Wisiała pół dnia i została USUNIĘTA przez admina czy właściciela.
    Nieźle. Podali jakiś powód np. "muszę to usunąć, bo jak nie to NEC nas pozwie na 100M$" lub inny aby choć zachować pozory?
    Ciekawe, że nie usunęli Twojego postu o tym gdzie tę informację znaleźć - może jeszcze usuną.

  4. #4
    Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Dołączył
    Dec 2012
    Miasto
    Gorzów Wlkp.
    Wiek
    55
    Posty
    2 105

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Nieźle. Podali jakiś powód np. "muszę to usunąć, bo jak nie to NEC nas pozwie na 100M$" lub inny aby choć zachować pozory?

    Oczywiście, że nie podali. Ma być tajne, bo jeszcze ludziska kupią monitorek używany, a nie będę kasy składać latami na nowe EIZO czy inne cudo.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-03-2018 o 10:38

  5. #5
    Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Dołączył
    Feb 2007
    Miasto
    Białystok-Warszawa
    Wiek
    47
    Posty
    2 486

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Tak, to jest wielka tajemnica ile godzin świecił NEC ...ciii, bo się ktoś dowie, że kupił śmieciową używkę.

    Jaka tajemnica? Stan licznika podaje bez najmniejszego problemu oprogramowanie NEC SpectraView II.

    Menu zaawansowane tam gdzie jest uzasadnienie, jest również łatwo dostępne, np w serii PA. Jest odpowiednia pozycja Advanced. W EA wchodzenie w to menu jest wysoce ryzykowne i nie bez powodu sposób wejścia jest ukrywany.

  6. #6
    Uzależniony Awatar Macios
    Dołączył
    Jun 2005
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    40
    Posty
    529

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W EA wchodzenie w to menu jest wysoce ryzykowne i nie bez powodu sposób wejścia jest ukrywany.
    W jakim sensie ryzykowne? Można stracić zdrowie/życie?

  7. #7
    Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Dołączył
    Dec 2012
    Miasto
    Gorzów Wlkp.
    Wiek
    55
    Posty
    2 105

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Szanowny Panie Tom01, napisałem co sądzę o wyzywaniu mnie od idiotów na forum nikona.
    Nie zamierzam z Panem dyskutować.

    Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-03-2018 o 12:27

  8. #8
    Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Dołączył
    Feb 2007
    Miasto
    Białystok-Warszawa
    Wiek
    47
    Posty
    2 486

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez Macios Zobacz posta
    W jakim sensie ryzykowne? Można stracić zdrowie/życie?
    Uszkodzić monitor i to całkiem konkretnie. Problem w tym, że znajdują się ludzie, którzy grzebią a potem zgłaszają awarię na gwarancję. Właśnie dlatego menu serwisowe nie jest jawne i być nie powinno. Nie ma tam nic, czego przestawienie by mogło się przydać.

    PS. RoberON, nie "wyzywam" Pana od idiotów, tylko stwierdzam fakt. Co Pan myślał lecąc ze "skargą" na rozmaite fora? Myślał Pan w ogóle?

  9. #9
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    1 234

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Uszkodzić monitor i to całkiem konkretnie.
    @RobertON pewnie Twój po sprawdzeniu przebiegu nadaje się już na złom ;-).

    --- Kolejny post ---

    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Co Pan myślał lecąc ze "skargą" na rozmaite fora? Myślał Pan w ogóle?
    Może, że ostrzeże użytkowników, że na mva.pl jest cenzura i nie warto tam szukać odpowiedzi na tego typu pytania. Może nawet skutecznie.

  10. #10
    Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Dołączył
    Feb 2007
    Miasto
    Białystok-Warszawa
    Wiek
    47
    Posty
    2 486

    Domyślnie Odp: Ilość przepracowanych godzin NEC EA 244wmi

    Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Może, że ostrzeże użytkowników, że na mva.pl jest cenzura i nie warto tam szukać odpowiedzi na tego typu pytania. Może nawet skutecznie.
    Jezu, ludzie, pomyślcie trochę!

    Ludzie od NEC-a jak zauważą, a zapewniam, że informacje szczególnie "problemowe" są monitorowane w Internecie, to w kolejnej edycji zablokują mocniej albo w ogóle. Podobna sytuacja była w monitorach medycznych Barco. W tej chwili aby wejść w menu serwisowe trzeba wykonać skomplikowane kombinacje i najlepiej mieć 7 palców w ręce. Kiedyś było prościej, tylko gromada pożytecznych idiotów poleciała w świat opowiadając na lewo i prawo jak to się robi. Po cholerę, pytam?! W czyim interesie to działanie ma być? Powtarzam, trzeba być kompletnym idiotą aby nie rozumieć jakie konsekwencje ma upowszechnianie informacji niejawnych. Nawet tak błahych jak licznik w gównianym monitorku.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •