Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Camera Raw - problem

  1. #1
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jun 2009
    Posty
    35

    Domyślnie Camera Raw - problem

    Cześć.
    Od kilku dni mam problem z Camera raw.
    Przy zmianie kontrastu, przejrzystości, ekspozycji i chyba wszystkich innych ustawień, obraz zaczyna sie przemieszczać, lub znikać (widać w załącznikach)
    Wydaje mi sie że problem zaczął się pojawiać w momencie instalacji próbnych wersji afinity oraz capture one ... obecnie są już odinstalowane
    Gdy otworzę obraz w ps, wszystko jest ok i można normalnie pracować. Dodam że do tej pory wszystko działało płynnie i bezproblemowo
    Może ktoś miał podobną awarie i podzieli się rozwiązaniem?

    https://drive.google.com/open?id=1sRty4nAuOo7hKRNhwoBfFQvkrRFoBvpq


    https://drive.google.com/open?id=1W_...RnIUDicEtmKCNQ

  2. #2
    Uzależniony Awatar Macios
    Dołączył
    Jun 2005
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    40
    Posty
    529

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Mi się tak czsem robi przy obróbce dużych plików (ok 1gb) w PSie, jak zaczyna brakować RAMu.

  3. #3
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2013
    Miasto
    Lublin
    Posty
    27

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Przyłącze się do wątku bo również mam problem z camera raw,tylko trochę inny
    posiadam Photoshop CC w abonamencie i ostatnio mam następujący problem po wczytaniu pliku raw do camery raw chcąc nacisnąć przycisk otwórz obraz wszystko mi sie zawiesza, znika camera raw i pojawia się strona z calym fotoshopem ale nie aktywnym macie jakiś patent na to???

  4. #4
    Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak
    Dołączył
    May 2012
    Posty
    2 636

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    Przyłącze się do wątku bo również mam problem z camera raw,tylko trochę inny
    posiadam Photoshop CC w abonamencie i ostatnio mam następujący problem po wczytaniu pliku raw do camery raw chcąc nacisnąć przycisk otwórz obraz wszystko mi sie zawiesza, znika camera raw i pojawia się strona z calym fotoshopem ale nie aktywnym macie jakiś patent na to???
    1.
    Spróbuj wczytać do PS jakiegoś *.jpg lub *.tiff i następnie -> Filtr/Filtr CR : czy się CR otworzy i czy można prawidłowo używać ?

    2.
    W PS -> Pomoc/Informacje o wtyczkach/Camera RAW : jaką wersję masz zainstalowaną ?
    Jeśli wcześniejszą niz 10.2...... to w PS -> Pomoc/uaktualnienia

    2.
    Z jakiego aparatu chcesz wczytać RAWa, czy już kiedyś z tego aparatu RAW prawidłowo się uruchamiał ?

    jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 24-04-2018 o 06:28
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III, Voigtlander 15mm/4.5 III, Zeiss Batis FE 2/25, Sony Zeiss FE 1.8/55, Zeiss Batis FE 1.8/85, Zeiss Batis Batis FE 2,8/135
    www.public.fotki.com/janusz-pawlak

  5. #5
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2013
    Miasto
    Lublin
    Posty
    27

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    1.
    Spróbuj wczytać do PS jakiegoś *.jpg lub *.tiff i następnie -> Filtr/Filtr CR : czy się CR otworzy i czy można prawidłowo używać ?

    2.
    W PS -> Pomoc/Informacje o wtyczkach/Camera RAW : jaką wersję masz zainstalowaną ?
    Jeśli wcześniejszą niz 10.2...... to w PS -> Pomoc/uaktualnienia

    2.
    Z jakiego aparatu chcesz wczytać RAWa, czy już kiedyś z tego aparatu RAW prawidłowo się uruchamiał ?

    jp
    J-pegi wczytują się filtr -filtr camera raw ,ale później photoshop jest nie aktywny w menu nic nie moge wcisnąć, czyli jest podobna sytuacja, program zamykam tylko poprzez menedżera zadań w Win 10 ponieważ inaczej się nie da.
    Aparat to Nikon D600, jakiś czas temu wczytywały sie prawidłowo ...
    Ostatnio edytowane przez grzesiula ; 24-04-2018 o 06:40

  6. #6
    Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak
    Dołączył
    May 2012
    Posty
    2 636

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    J-pegi wczytują się filtr -filtr camera raw ,ale później photoshop jest nie aktywny w menu nic nie moge wcisnąć, czyli jest podobna sytuacja, program zamykam tylko poprzez menedżera zadań w Win 10 ponieważ inaczej się nie da.
    Aparat to Nikon D600, jakiś czas temu wczytywały sie prawidłowo ...
    Była aktualizacja Win 10.
    Jaką masz wersję CR ?

    jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III, Voigtlander 15mm/4.5 III, Zeiss Batis FE 2/25, Sony Zeiss FE 1.8/55, Zeiss Batis FE 1.8/85, Zeiss Batis Batis FE 2,8/135
    www.public.fotki.com/janusz-pawlak

  7. #7
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2013
    Miasto
    Lublin
    Posty
    27

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Win 10aktualizuje się na bieżąco
    Cr 10,3
    Zastanawiam się czy wgranie systemu pomogłoby, mam do obrobienia 32 rawów z ślubu cywilnego i wszystko stoi ...
    Ostatnio edytowane przez grzesiula ; 24-04-2018 o 07:58

  8. #8
    Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak
    Dołączył
    May 2012
    Posty
    2 636

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    Win 10aktualizuje się na bieżąco
    Cr 10,3
    Zastanawiam się czy wgranie systemu pomogłoby, mam do obrobienia 32 rawów z ślubu cywilnego i wszystko stoi ...
    Wiadomo, ale aktualizacje czasem wchodzą w konflikt z jakimiś wgranymi (wcześniej) programami.
    1.
    Jeśli jesteś legalnym użytkownikiem PS to można by poprzez Twoje konto odinstalować PS i zainstalować go "na nowo"
    2.
    Na wszelki wypadek podeślij mi teraz 1 RAW, sprawdzę czy u mnie jest ok
    jan.pawlak@onet.pl

    jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 24-04-2018 o 08:10
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III, Voigtlander 15mm/4.5 III, Zeiss Batis FE 2/25, Sony Zeiss FE 1.8/55, Zeiss Batis FE 1.8/85, Zeiss Batis Batis FE 2,8/135
    www.public.fotki.com/janusz-pawlak

  9. #9
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2013
    Miasto
    Lublin
    Posty
    27

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    wszystko na legalu....
    Raw poleciał
    Ostatnio edytowane przez grzesiula ; 24-04-2018 o 08:34

  10. #10
    Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak
    Dołączył
    May 2012
    Posty
    2 636

    Domyślnie Odp: Camera Raw - problem

    Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    wszystko na legalu....
    Raw poleciał
    ... ale nie doleciał
    Nie mam go ja na kompie ani nie ma go na poczcie w portalu Onet

    jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 24-04-2018 o 08:53
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III, Voigtlander 15mm/4.5 III, Zeiss Batis FE 2/25, Sony Zeiss FE 1.8/55, Zeiss Batis FE 1.8/85, Zeiss Batis Batis FE 2,8/135
    www.public.fotki.com/janusz-pawlak

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •