Strona 108 z 109 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1087

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

  1. #1071
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Aug 2008
    Posty
    21

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Mi się wydaję, że masz problem z ff/bf na różnej odległości. Wypożycz USB dock albo kup i to sobie skorygujesz.
    Macie jakiś sprytny patent na idealną kalibrację? mam wrażenie że jak skoryguje w puszce na ~50cm to na większej odległości mi się rozjeżdża i tak sobie przestawiam tu i tam :/
    6D + 24-35/2

  2. #1072
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2010
    Posty
    156

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Nie ma żadnych "patentów" na kalibrację. To tylko przerzucenie odpowiedzialności producenta na kupującego.

  3. #1073
    gnd
    gnd jest nieaktywny
    Początki nałogu
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    299

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Cytat Zamieszczone przez Wielblad81 Zobacz posta
    Macie jakiś sprytny patent na idealną kalibrację? mam wrażenie że jak skoryguje w puszce na ~50cm to na większej odległości mi się rozjeżdża i tak sobie przestawiam tu i tam :/
    No USB rock, jak chcesz to ci pożyczę

  4. #1074
    Uzależniony Awatar Morfii
    Dołączył
    Oct 2010
    Miasto
    Posty
    553

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Cytat Zamieszczone przez Wielblad81 Zobacz posta
    Macie jakiś sprytny patent na idealną kalibrację? mam wrażenie że jak skoryguje w puszce na ~50cm to na większej odległości mi się rozjeżdża i tak sobie przestawiam tu i tam :/
    Bez USB DOCK będzie Ci się to rozjeżdżało... to jedyna dobra opcja na sigmę..
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

  5. #1075
    Początki nałogu
    Dołączył
    Nov 2010
    Miasto
    Wwa
    Wiek
    35
    Posty
    360

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Dzień dobry!
    Wiem, że pewnie jest jakoś to opisane sprytnie ale u mnie godzina późna, a czas nagli. mam okazję zakupić taką Sigmę do 6DmkII za~ 2500PLN, nowa, ale BEZ gwarancji PL(własny import z Japonii).
    Czy warto biorąc pod uwagę potencjane problemy z AF? (wciąż mam 30 1,4 i do tej pory mnie aż boli,jak pomyślę o tym, jak [nie] trafia).

    Jeszcze raz przepraszam za pójscię na skróty i proszę o wyrozumiałość.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

  6. #1076
    Uzależniony Awatar jinks
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Kielce
    Wiek
    32
    Posty
    983

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Nie odpowiem, czy warto, ale...w takiej cenie znajdziesz na allegro używaną. Często jeszcze z gwarancją. Może bezpieczniej będzie kupić z możliwością przetestowania na miejscu. Myślę, że w Warszawie często pojawiają się jakieś oferty.
    Miłego dnia
    moja www

  7. #1077
    Początki nałogu
    Dołączył
    Nov 2010
    Miasto
    Wwa
    Wiek
    35
    Posty
    360

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    @up
    Dzięki, tak zrobie w razie czego, cena kusi i w ogóle ale jak spobie przypomnę jak bardzo źle było z poprzednią Sigmą to odpuszczę, 3 razy w kalibracji, nic nie dała...badziew jakich mało.
    Tu pewnie nie lepiej.
    Dziękuję!
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

  8. #1078
    Bywalec
    Dołączył
    Dec 2014
    Miasto
    Chełm
    Posty
    100

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    U mnie czar Sigm porysł, mimo że wcześniej wychwalałem je pod niebiosa. W 35 ART i 20 ART AF chodził dość loteryjnie. W 85 ART był jedynie pewny.
    2x6D, S ART 20, C24-70L 2.8 II, C35 IS, C50 STM, C85 1.8, C135L, 4x600RT

  9. #1079
    Uzależniony Awatar jinks
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Kielce
    Wiek
    32
    Posty
    983

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    U mnie 35ART trafia bdb po małej korekcie -10 w body. Nawet w półmroku. Jakość zdjęć genialna.

    Niestety to nie moja ogniskowa. Mam już drugie podejście do 35mm i ciągle wolę 28+50. Niedługo sprzedaję i możliwe, że wymienię mojego canona 50/1.4 na 50ART. Jedyna wątpliwość to waga. W nowym roku chciałem trochę odchudzić zestaw. Plecy czasem bolą od dźwigania tego ustrojstwa na zleceniach
    Miłego dnia
    moja www

  10. #1080
    Bywalec
    Dołączył
    Dec 2014
    Miasto
    Chełm
    Posty
    100

    Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

    Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jedyna wątpliwość to waga.
    No właśnie. Waga Sigmy 35 ART to 665 gram - niby nie dużo, ale jak nosisz 1, 2 lub 3 obiektywy. Canonowske 35 IS waży waży 335 gram - czyli połowę wagi sigmy. Ale 35 to pikuś. 85 ART waży 1130 gram gdzie Canon 85 1.8 raptem 425 gram - ponad 700 gram mniej. OK, wiem że jest rzesza osób która musi mieć F1.4 - sam byłem swojego czasu o tym przekonany i w to brnąłem, ale po roku noszenia kompletu artów powiedziałem pass. I nie o to chodzi że Sigmy Art są złe. Bardziej chodzi o to do czego mają być wykorzystane. Jeśli do fotografii gdzie głównym priorytetem jest najwyższa jakość obrazu to OK, bo jak w Sigmie AF będzie trafiał to da piękny obrazek. Natomiast jeśli to mają być zdjęcia do kotleta i noszenie sprzętu często powyżej 12h to moim zdaniem nie ma sensu - tutaj najważniejsze jest wstrzelenie się w odpowiedni moment, a 95-99% klientów i tak nie zauważy czy na sali była użyta Sigma 35 ART czy Canon 35 IS, Sigma 85 ART czy Canon 85 1.8 - a kręgosłup i nadgarstek ma jednak lżej.
    2x6D, S ART 20, C24-70L 2.8 II, C35 IS, C50 STM, C85 1.8, C135L, 4x600RT

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47