Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

  1. #21
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Sep 2015
    Posty
    21

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    a czy korzystając z dwóch yn622cII jeden na aparacie drugi pod lampa da sie wyzwolic ją jakos w HSS? Bo u mnie to nie działa, lampa podłączona do aparatu na sankach, dziala, przez kabel synchro, dziala, przez dwa yn622cII nie dziala i za kazdym razem jak lapie AF to migawka wraca do 1/250

  2. #22
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2014
    Posty
    110

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Do pleneru ok ale jezeli potrzebne jest szybsze ladowanie to nie polecam. Mam Yonguno kilka roznych modeli - i wszystkie, z checia bym oddal i zamienil na Canona 600. Mam juz jeden taki i jestem niesamowicie zadowolony.
    Jedyna powazniejsza zaleta ze YN685 jest tani.

  3. #23

    Dołączył
    Dec 2013
    Posty
    6

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Czy ta lampa działa z wyzwalaczami YONGNUO RF-602 ?
    Jak klapka do zamykania baterii się spisuje ? - bo w YN 568EX II lubią się wyłamywać zaczepy - sam już wymieniałem 2x

  4. #24
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Sep 2015
    Posty
    21

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Mam pytanie, gdy mam na aparacie wyzwalacz 622c i lampe podłączoną bezprzewodowo to nawet w trybie M mogę jedynie zmieniać moc poprzez menu aparatu, znacznie wygodniej byloby jednak szybko pokrętłem zmienić moc, czy jest jakaś opcja lub funkcja, której nie znalazłem aby to było możliwe czy po prostu muszę to zaakceptowac?

  5. #25
    gnd
    gnd jest nieaktywny
    Początki nałogu
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    290

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Pozwólcie, że odświeżę temat bo trochę sie pogubiłem w oznaczeniach modeli Yn. CZy to jedyna lampa która ma wbudowany odbiornik 622 i tryb HSS? Reszta wydaje mi się tylko mieć już RT.

  6. #26
    r_m
    r_m jest nieaktywny
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Jul 2009
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)
    Posty
    1 919

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Z tego co wiem to tak, jedyna.
    Jeśli dopiero szukasz systemu radiowego, rozejrzyj się także wśród konkurencji GODOX – 2.4GHz Flash System Overview (Updated) | FLASH HAVOC (YN nie ma "kieszonkowej" lampy 200Ws z HSS, a 560III/IV nie pracują w HSS w odróżnieniu od manualnych z radiem tamtej firmy).

  7. #27
    gnd
    gnd jest nieaktywny
    Początki nałogu
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    290

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Dzięki, znaczy że nie zgłupiałem do końca Mam już wyzwalacze 622.

  8. #28
    Początki nałogu Awatar mwitek
    Dołączył
    Dec 2011
    Miasto
    Łódź
    Posty
    416

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Dla zainteresowanych,

    Z moim egzemplarzem 5DC lampa działa. Wyzwala się na 2gą kurtynę, błyska w HSS, kadr przy czasie 1/400 był jakby w całości doświetlony. Jedyne co zauważyłem to jak lampa zczytuje ustawienia z aparatu to pokazuje iso mniejsze o połowę jak jest faktycznie. Ale to pierdołą raczej.
    maciejwitkowski.wordpress.com - portfolio, flickr - coś tam jeszcze

  9. #29
    gnd
    gnd jest nieaktywny
    Początki nałogu
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    290

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Też jestem zadowolony. Znalazł ktoś mydelniczkę pasującą do niej?

  10. #30
    Bywalec
    Dołączył
    Dec 2010
    Miasto
    Lubelskie
    Posty
    202

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Też jestem zadowolony. Znalazł ktoś mydelniczkę pasującą do niej?
    Chodzi o dyfuzor? jeżeli tak to pasują te, które są przeznaczone dla YN-600EX-RT lub Canon 600EX-RT, tam jest taka sama obudowa palnika, poza marginesem nadmienię że klapka baterii też jest taka sama miałem okazję ją zmieniać.
    Dwie Szóstki i do tego graty: stałki, arty i elki, i inne duperelki....

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47