Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

  1. #11
    Bywalec
    Dołączył
    Dec 2010
    Miasto
    Lubelskie
    Posty
    194

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Cytat Zamieszczone przez gudi Zobacz posta
    też mam pytanie bo się nie znam
    czy da się sterować tymi lampami - lampą która będzie na sankach aparatu ...
    chcę kupić 3 sztuki yn685 rozmieścić je na sali ale sterować nimi posiadając lampę na sankach czy jest taka możliwość?
    Można, ale musisz pomiędzy lampą na sankach a aparatem mieć jeszcze wyzwalacz np. YN622C - on jest nadajnikiem sygnału, ustawienia mocy lamp zmieniasz w menu aparatu.
    Sama lampa YN685 posiada jedynie odbiornik sygnału.
    Dwie Szóstki i do tego graty: stałki, arty i elki, i inne duperelki....

  2. #12

    Dołączył
    Sep 2015
    Miasto
    Opalenica
    Posty
    3

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Witam wszędzie jest napisane ze lampa posiada fotocele jak ja uaktywnić? próbowałem wszyskie mode opcje i synch :/ i nic . Btw ma ktos moze polska instrukcje ? :P

  3. #13
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    May 2008
    Miasto
    Nowy Sącz
    Posty
    1 228

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Cytat Zamieszczone przez gepcio Zobacz posta
    Witam wszędzie jest napisane ze lampa posiada fotocele ...
    Wszędzie to znaczy gdzie?
    Zerknąłem na kilka opisów i jakoś nikt o fotoceli nie wspomina.
    6D; 50D; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

  4. #14
    Uzależniony Awatar solti
    Dołączył
    Oct 2005
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    36
    Posty
    660

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Ta lampa nie ma fotoceli i nigdzie nie widziałem, żeby było napisane, że ma
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

  5. #15
    Początki nałogu Awatar mwitek
    Dołączył
    Dec 2011
    Miasto
    Łódź
    Posty
    347

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Druga kurtyna i HSS zadziała z 5DI w tej lampie?

    Ewentualnie

    Nie śmiejcie się bo nie korzystałem z HSS Jak pójdę do sklepu z puszką i podepnę te lampę, to drugą kurtynę sobie sprawdzę, a nie wiem jak powinien zachować się aparat jeśli zadziała hss

    Tj, jeśli ustawię czas odpowiednio krótki i lampa błyśnie, mam mieć cały kadr dobrze naświetlony?

    (Tak na logikę, przy lampie którą mam teraz i za krótkim czasie na przykład połowa kadru jest ciemna )
    Ostatnio edytowane przez mwitek ; 24-10-2016 o 13:49

  6. #16
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    38
    Posty
    6 812

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Ja nie jestem pewien, czy w ogóle zadziała...
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  7. #17
    Początki nałogu Awatar mwitek
    Dołączył
    Dec 2011
    Miasto
    Łódź
    Posty
    347

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Czy w ogóle zadziała lampa? :-)
    maciejwitkowski.wordpress.com - portfolio, flickr - coś tam jeszcze

  8. #18
    Coś już napisał
    Dołączył
    Nov 2008
    Posty
    66

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Będzie działać z a7?

  9. #19
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Jun 2014
    Posty
    27

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Czy wyzwalacz YN622C również umożliwia sterownie z body 6d w sensie czy to potwierdzone już czy tylko 622C-TX?

  10. #20
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2010
    Posty
    134

    Domyślnie Odp: [recenzja] YONGNUO YN685 - czyli tanie błyskanie w plenerze i nie tylko

    Cytat Zamieszczone przez Pawelus Zobacz posta
    Czy wyzwalacz YN622C również umożliwia sterownie z body 6d w sensie czy to potwierdzone już czy tylko 622C-TX?
    Tak można oba sterować z body. Jednak TX umożliwia m.inn. dodatkowo sterowanie indywidualne dla każdej grupy.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47