Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

  1. #41

    Dołączył
    Mar 2011
    Posty
    2

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zmiana C.FN 05 nic nie daje ?
    Niestety w żadnej z 4 pozycji nie pracuje.

  2. #42
    Początki nałogu Awatar takpoprostu
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    346

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Mam tego newella no i ogólnie wykonanie faktycznie ok... Ale gdy lampa zapięta na body i ruszam ją przód tył widzę jak lekko rozchodzi się plastik w dolnej części tak jak by śrubki były za słabo dokręcone. No i pokrycie wspomagania AF jest przesunięte ku górze i lekko w lewo. Ale gdy tylko lekko pchnie się lampe do przodu wspomagacz afa pokrywa idealnie środek punktów AF. Gdyby tylko lampa ciaśniej siedziała na sankach a nie minimalnie się ruszała było by idealnie. Może można coś zmodować by lampa siedziała ciaśniej na body ? Bo gdy np. ustawisz aparat ku górze lampa się lekko odchyla przez co af assistant nie pokrywa wcale pola... gdy kadrujemy na stopy idealnie na środku jest. Zmodowanie lampy by mocniej siedziała załatwiło by ten problem.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

  3. #43
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    6 885

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Z mocowaniem tych Chińskich to faktycznie jest różnie. Ale w którem miejscu się rozchodzi ? Próbowałem zrobić to u siebie i jest dość sztywno spasowane mocowanie.
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  4. #44
    Początki nałogu Awatar takpoprostu
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    346

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z mocowaniem tych Chińskich to faktycznie jest różnie. Ale w którem miejscu się rozchodzi ? Próbowałem zrobić to u siebie i jest dość sztywno spasowane mocowanie.
    Rozchodzi się tak:
    łap filmik

    https://megawrzuta.pl/download/cad11...dbb29429b.html


    A pole pokrycia AF assistant jest tak u mnie:


    Dolne partie tych kresek wchodzą w pole AF więc ostrość łapie - ale gdyby było to centralnie to skuteczność by znacznie wzrosła. Światło wpsomagające w tym Newellu jest bardzo mocne i jasne... Mocniejsze nawet niż w Canonie... Szkoda że nie jest idealnie centralnie.


    Ale w sumie w Canonie 430tce wersji II tez to jest lekko przesunięte.
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 08-12-2016 o 13:46
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

  5. #45
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    6 885

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    I tak było od nowości ? U siebie nie mam takiej szpary.
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  6. #46
    Początki nałogu Awatar takpoprostu
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    346

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Od nowości... Ale gdy lampa sobie leży to też wszystko jest ok - ale najlepiej zapiąć ją na body i wtedy ruszać to dół pewnie też będzie ci się odchylał . A jak u Ciebie z pokryciem pół AF?
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 08-12-2016 o 15:32
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

  7. #47
    Początki nałogu Awatar takpoprostu
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    346

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    I jeszcze jendo pytanko - czy ten newell ma jakiś wskaźnik stanu baterii ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

  8. #48
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jan 2005
    Miasto
    Żuromin
    Posty
    75

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Mam tą lampę dopiero od paru dni, niestety w przeciwieństwie do swojego odpowiednika YN nie ma wskaźnika stanu baterii.

  9. #49
    Początki nałogu
    Dołączył
    Dec 2005
    Posty
    468

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Mam pytanie do posiadaczy tej lampy: czy w pewnych warunkach nie prześwietla wam?

  10. #50
    lux
    lux jest nieaktywny
    Początki nałogu
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Jarosław
    Posty
    265

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    czy ta lampa działa jako slave w zwykłym E-TTLu np z EOSem 700d? (czy tylko radiowo)

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47