Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

  1. #21
    Bywalec Awatar fristajlor
    Dołączył
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    32
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    @Cichy a czy dobrze interpretuje ze te lampe od Newella oceniach jaka najlepsza podrobke C600EX-RT z tych ktore masz? Wskazales kilka przewag tej lampy nad YN, czy oprocz usb Newell jest w czyms gorsza od pozostalych?


    Wysłane za pomocą Tapatalk

  2. #22
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    7 044

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Zacznijmy od tego, że nie jestem fanem Yongnuo. Nie lubię ich temperatury błysku i trochę topornego wykonania (aczkolwiek 600EX jest już w miarę przyzwoicie wykonana w przeciwieństwie do 568 czy 685). Newell jest wykonany odrobinkę lepiej niż YN, jest też bardziej wierną kopią Canonowskiej lampy. I tyle. Jak będzie z ewentualną awaryjnością jednych i drugich - czas pokaże. Braku USB nie uważam za wielkiej wady, sporo lamp port ma a nie są aktualizowane, bo jeśli działają dobrze, to i w sumie po co.
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  3. #23

    Dołączył
    Mar 2014
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Witam
    czy NEWELL 600EX-RT ma wbudowany odbiornik radiowy i możnaby go wyzwalać przy pomocy YN-622C-TX LCD (bez użycia odbiornika)?

  4. #24
    Bywalec Awatar fristajlor
    Dołączył
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    32
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Lampy z dopiskiem RT maja odbiornik i nadajnik radiowy ale to jest inny system i wydaje mi sie ze z 622 bedzie niekompatybilne.


    Wysłane za pomocą Tapatalk

  5. #25
    Bywalec
    Dołączył
    Nov 2007
    Wiek
    27
    Posty
    143

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Czy próbował ktoś zdalnego wyzwalania tego Newella za pomocą 430EX-III albo YN-E3-RT? Kupiłem tą lampę i wcale nie chce się połączyć z żadnym z nich. Za to działa jako master dla 430-ki. Co ciekawe da się ją wyzwolić z poziomu YN-E3-RT gdy na tym samym kanale i grupie jest 430EX jako slave. Wtedy błyska razem z nią z poprawną mocą tak jak ustawiono na wyzwalaczu, ale dioda LINK nadal jest czerwona. Sama nie chce błyskać. Może ona tylko gada z Canonem 600EX-RT? Jutro jadę do sklepu sprawdzić drugi egzemplarz jak mają, a jak nie to trzeba będzie zamienić na Yongnuo YN-600EX RT.
    6D | C 16-35/4 IS | C 40/2.8 | C 85/1.8 | C 70-200/4 IS | 430exIII

  6. #26
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    7 044

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Newell nie gada z Yongnuo lub odwrotnie. Gada z Canonem i wyzwalaczem Newell-Ex-Rt. Od dystrybutora dostałem info, że to wina Yongnuo.
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  7. #27
    Bywalec Awatar fristajlor
    Dołączył
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiek
    32
    Posty
    121

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    To rozumiem ze system Newella nie jest tez kompatybilny z kontrolerem radiowym YNE3-RX? Czy Newell ma jakis zamiennik dla tego produktu?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  8. #28
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    7 044

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Cytat Zamieszczone przez fristajlor Zobacz posta
    To rozumiem ze system Newella nie jest tez kompatybilny z kontrolerem radiowym YNE3-RX? Czy Newell ma jakis zamiennik dla tego produktu?
    Jak już wspomniałem, bardziej prawdopodobne, że to Yongnuo nie jest kompatybilne, bo jakoś lampa w trybie Master i nadajnik Newella wyzwala i Canona i Newella i Yongnuo.

    NEWELL ST-EX-RT wyzwalacz TTL RT Canon FOTO-NEGATYW
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

  9. #29
    Bywalec
    Dołączył
    Nov 2007
    Wiek
    27
    Posty
    143

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    Z moich obserwacji nie udało mi się ożenić 430EXIII jako mastera i Newella jako slave. Na odwrót owszem. Dlatego pytanie czy tą lampą Canona z którą współpracuje nie jest przypadkiem tylko Canon 600ex-rt? Pamiętam że ten wyzwalacz Yongnuo przed aktualizacją softu do 1.21 też nie gadał z 430EXIII.

    @Cichy czy temperatura barwowa Yongnuo różni się wyraźnie od tej z lamp Canona?
    6D | C 16-35/4 IS | C 40/2.8 | C 85/1.8 | C 70-200/4 IS | 430exIII

  10. #30
    Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar Cichy
    Dołączył
    Jun 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    39
    Posty
    7 044

    Domyślnie Odp: [recenzja] Lampa NEWELL 600EX-RT

    "Lampa może pracować na stopce aparatu w systemach E-TTL, E-TTL II (lub manualnie), jak i bezprzewodowo za pomocą sterowania zgodnego z systemami Canon Speedlite RT w trybie Master i Slave. Urządzenie może sterować lub być sterowane przez inna lampę Newell 600EX-RT lub Canon 600EX-RT."

    Czy 430EXII ma RT ? No chyba raczej nie. Na odwrót wyzwala ? Ale jak ? Może fotocelą ? Newell w trybie master nadaje wyłącznie sygnał RT. Choć nie mam żadnej lampy Canona, żeby to sprawdzić.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 04-10-2016 o 10:22
    http://www.kubacichocki.pl - moje portfolio
    SKLEP FOTO-NEGATYW - czyli zakupy u Cichego

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47