Najwyżej mi się dostanie...
Nowe zdjęcie dodane na stronie 12 - Ludzie przy pracy - wakacyjnie...)
TOKIN(ka)
Najwyżej mi się dostanie...
Nowe zdjęcie dodane na stronie 12 - Ludzie przy pracy - wakacyjnie...)
TOKIN(ka)
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 06-09-2006 o 21:07
Uwaga bijęPtaszki nieostre wyszły. Rogacz sympatyczny, ale ja lubię rogate zwierzaki
![]()
Wrobelek od tylca fajnie wyszedl, ladne tloZamieszczone przez lemina
a o rogaczach sie nie wypowiadam![]()
Zgadza sie, ale jednak ciągle gałązka, na której przysiadł jest ostrzejsza niż sam oobiekt główny (chyba, że to gałązka jest tematem zdjęcia)Zamieszczone przez kane
Sama jestem rogaczem, więc co? Mam siebie nioe lubić?Zamieszczone przez kane
![]()
Tak jak już zauważono. 6 i 2 nieostre, dodatkowo w obu przeszkadza nieostry badyl na pierwszym planie.
3 może być, a w 5 mi nie pasuje oglądanie plecków wróbla. Może gdyby było coś po prawej stronie kadru, na co ptaszek by patrzył...
Kozioł na 1. ok. Chyba ta fotka najlepsza z tej grupy.
ech szczerze nierzadko widze jak ludzie oceniaja zdjecia typu nieostre lub cos tam cos tam fakt przydaja sie takei opinie ale czasem lepiej zauwazyc w fotografii to cos.. i mi sie podoba wrobelek od tylcaZamieszczone przez lemina
![]()
zodiakalny byk czy cus?Zamieszczone przez lemina
A dlaczego mają ludzie tego nie oceniać? Mamy tu 6 fotek statycznych. 4 pokazują siedzące na gałązce ptaszki, a 2. stojącego kozła. Takie zdjęcia moim zdaniem muszą być poprawne technicznie, i mieć zachowaną ostrość, którą bagatelizujesz. Czego więcej tu się doszukiwać głębszego? Jeżeli zauważyłeś tu to "coś" to napisz co, bo może ślepy jestem.Zamieszczone przez kane
A mi się wróbelek od tylca nie podoba![]()
Ostatnio edytowane przez p13ka ; 08-03-2006 o 14:51
Z gustami się nie dyskutuje..![]()
Faktów nie zmienię. To moje absolutnie pierwsze próby z teleobiektywem - zbyt często jednak zapominam o zachowaniu czasu pozwalającego zachować ostrośc tam gdzie była celowana...bo to że mój egzemplarz jest OK pokazałam już w innym dziale... czyli jak zawsze wina po stronie fotografa![]()
A może to ptaszki/gałęzie się poruszyłyach ja naiwna
![]()
Pozdrawiam
Zgadzam się z przedmówcą "Kozioł nr 1" to najbardziej udana fotka.Zamieszczone przez p13ka
... Jolu nie zrażaj się i publikuj następne fotki![]()
![]()
Chyba nie zrezygnujesz z robienia zdjęć z powodu kilku nieostrych fotek? Jeśli tak, to ja powinnam się przyłączyć do Twojego towarzystwa - moje zdjęcia są cudownie nieostre, co pokazałam z okazji motocrossuZamieszczone przez TOKIN
Ech.. A może by tak rzucić wszystko? Nie - robienie fotek, to frajda, nawet jak większość nie wychodzi![]()