Witam, czy mógłby mi ktoś doradzić jaka lampa w plener jest dobra ?? Nie mogę nic sensownego znaleźć a jutro mam zamówić więc czasu mało. Jeśli nic nie wymyślę to będę miał quantuum r 600. Czy to dobry wybór na początek zabawy ??
Witam, czy mógłby mi ktoś doradzić jaka lampa w plener jest dobra ?? Nie mogę nic sensownego znaleźć a jutro mam zamówić więc czasu mało. Jeśli nic nie wymyślę to będę miał quantuum r 600. Czy to dobry wybór na początek zabawy ??
A ile masz pieniedzy na te lampe?
Quantuum r 600 to nie jest najgorszy wybor ale rowniez nie najlepszy, w podobnej cenie masz Fomei Panther 600 mini.
Quantuum uzywalem baterie bardzo slabe (mało blyskow) i to jest jeden najwiekszy minus tych lamp, za lampą Fomei przemawia znacznie mocniejszy akumulator i sporo mniejsza lampa a zarazem bardziej mobilna.
Ostatnio edytowane przez Mariuszwawa ; 18-07-2012 o 22:18
Pieniądze są na drugim miejscu bo docelowo i tak kiedyś kupię coś normalnej firmy, ale wiadomo że za 5 tyś to trochę za dużo. Na początek chcę coś tańszego żeby zdobyć doświadczenie w świeceniui w sumie nie mam żadnej alternatywy nawet gdybym miał wydać więcej pieniędzy. Jak możesz coś podpowiedzieć z droższych lamp to chętnie sie zapoznam z Twoją propozycją.
- - - Updated - - -
A czy na lampe fomei założę akcesoria quantuum ?? (mocowanie bowens) mam softa i beauty d. I czy fomei to lepsza firma ??
Jasne Fomei ma mocowania bowens więc nie będziesz miał problemu.
Fomei Panther 600 mini - minimalna siła błysku 1/4
Quantuum Dual Power 600Ws - minimalna siła błysku 1/32