Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 5D czarny pasek na dole

Domyślnie 5D czarny pasek na dole

Wszystko widać na poniższym zdjęciu (czarny pasek). Praktycznie z każdym następnym zdjęciem jest mocniejszy i większy, chociaż czasem prawie go nie ma. Nie ma znaczenia czułość, czas i przysłona. Co ciekawe, przy pionowych kadrach znika całkowicie, jak odwrócę aparat do góry nogami to też go nie ma.

Napiszcie proszę co to za usterka i gdzie oprócz Żytniej można to naprawić i jaki mniej więcej to koszt.

Dziękuję i pozdrawiam

D3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Napisz skąd jesteś (będzie łatwej ustalić serwis), prawdopodobnie migawka albo lustro - pewnie jedno i drugie (Ż=900zł).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jestem z Elbląga (okolice Trójmiasta). A czy może to też być silnik migawki?
    D3

Uzależniony

Domyślnie

jeden z listków migawki widocznie opada. Lub lustro nie podnosi się całkowicie. Pasek na dole oznacza problem na górze Powinno być to łatwo ustalić ustawiając na "bulb" i zwyczajnie zajrzeć do środka. Niestety tylko serwis pomorze w jednym jak i drugim przypadku...

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Już ci mówię co to jest..... u mnie identyczny przypadek kilka dni temu. Diagnoza Żytniej " Mirror box " Koszt naprawy ok 1200zł. Aparat jeszcze na serwisie - czekają na części.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stawiam na migawkę. Nie jest to uszkodzenie lameli, lecz niemożność ich pełnego otwierania.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Miałem coś takiego. Lusterko się urwało. Serwis. Ja robiłem w Opto-technice w Wawie.
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Domyślnie

W poniedziałek wybieram się do O.K. Serwis do Gdańska. Czy ktoś może korzystał z ich usług? A może ktoś z Gdańska poleci jeszcze jakiś punkt napraw?
    Dzieki
    D3

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeśli nie masz jeszcze natrzaskanych 100tys zdjęć, to Żytnia wymienia migawki za darmo
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Miałem coś takiego. Lusterko się urwało. Serwis. Ja robiłem w Opto-technice w Wawie.
    pozd®ówka
    A ile kosztowała ta naprawa u nich ?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów