Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: 450D wymiana na 40D lub 50D

Dopiero zaczyna

Domyślnie 450D wymiana na 40D lub 50D

Witam

Chciałbym dowiedzieć się czy warto wymienic puszke.... Co zyskam ?

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablitko84 Zobacz posta
    Chciałbym dowiedzieć się czy warto wymienic puszke.... Co zyskam ?
    Odpowiem żartobliwie: skoro nie wiesz co zyskasz to po co rozważasz wymianę? ;-)))
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Nie wie i dlatego się pyta.
    Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
    Zejdź z chodnika !!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy mozna pracowac na większej czułości i czy AF jest pewniejszy??

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablitko84 Zobacz posta
    Czy mozna pracowac na większej czułości i czy AF jest pewniejszy??
    To zdecydowanie TAK.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

też mam 450D i też długo o tym myślałem i oglądam 40d systematycznie na allegro.
    Jako że jestem bezrobotnym studentem i różnie ze zbieraniem kasy 50D nie biorę pod uwagę a w dodatku bardzo podobny do 40D tyle że nowszy (tak tak iso większe).
    Jako że robię zdjęcia u cioci do kotleta
    na plus zmianą by było w moim przypadku tylko i wyłącznie (z 450d na 40D):
    + lepsze ISO (w kościele jak złoto)
    + większa puszka (naprawdę wygodniejsza)
    + szybkość zdjęć w serii (strasznie potrzebne w sporcie)
    + lepsza obsługa
    + no i chyba mniejsza matryca 10 mpix (mniej ziarna, mniejsza wielkość zdjęć dla robionych w RAW)
    Tak ode mnie jeśli masz w dobrej cenie 40d to zamieniaj, jeśli potrzebne ci większe iso i masz już jasne obiektywy to warto jak nie to lepiej kup jaśniejy obiektyw np chwalonego tamrona 17-50 2.8
    Ja doszedłem do wniosku że jeśli nie zarabiam na fotografii a jest to moja pasja to wole wydać więcej kasy na szkła.
    Kolejna sprawa to że 40d i 50d nie spełnia kolejnego mojego oczekiwania przy zmianie lustra aby posiadało możliwość nagrywania HD. Wielu powie kup se kamera, lustrzanki nie są do nagrywania a do robienia zdjęć. Nie zgodzę się. Przy stałkach pięknie się nagrywa i pamiątka na całe życie np. Pierwsze kroki twojego dziecka czy nagranie jak mówi czy może smieszne momenty. Pomyśl też o tym jak masz kase czy nie dołożyć do 60D albo czy poprostu nie przesiąść się na identyczny 500D z HD.
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

setki wątków na sieci jest o tym

co zyskasz? np. mając w swojej szklarni jakieś elki będziesz mógł pełniej wykorzystać możliwości ich af - a uwierz różnica jest spora między XXXd i XXd

Porównywałam kiedyś focie robione przy sporej mgle 500d z 70-200 f4L i z 50d - i bez 2 zdań 50d wypada bdb co nie można było powiedzieć o 500d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tamrona własnie mam i nie jestem do konca zadowolony z AF szczególnie przy zdjeciach w pionie...

Dopiero zaczyna Awatar said1
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja zamieniłem 450D na 60D i jestem prze szczęśliwy

W zasadzie po za tym, że nie ma dedykowanego przycisku do edycji parametru ekspozycji i po zbliżeniu oka do wizjera LCD się nie wyłącza, to cała reszta jest bez porównania lepsza i tak naprawdę to nie ma na czego porównywać... ja bynajmniej po 2 tyg. użytkowania zachwycam się z dnia na dzień coraz bardziej;-)
    Canon EOS 60D | EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM | EF-S 60 mm f/2,8 macro USM | EF 35-135 mm f/4-5,6 USM | EF 70-300 f/4-5,6 IS USM

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów