Nie żebym korzystał z wbudowanej lampy, ale za diabła nie rozumiem czemu pstryczek nie działa. Z tego co wyczytałem należy odgiąć blaszkę.
Tak z n00bowskich pytań z których słynę, ale za diabła nie wiem jak się do tego zabrać ktoś pomoże na szybko?
Nie żebym korzystał z wbudowanej lampy, ale za diabła nie rozumiem czemu pstryczek nie działa. Z tego co wyczytałem należy odgiąć blaszkę.
Tak z n00bowskich pytań z których słynę, ale za diabła nie wiem jak się do tego zabrać ktoś pomoże na szybko?
Jaki pstryczek nie działa i jaką blaszkę chcesz odginać?
W jakim trybie aparatu próbujesz ją włączyć?
blaszka, blaszką ale pod jedną z nich (prawą?)jest bolec który jest schowany, dlatego nie wyskakuje Ci lampa
400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII
jeśli jest tak, że wciskasz przycisk od otwierania lampy, a aparat tylko bzyczy i jej nie wysuwa, to znaczy, że masz to, co występowało w 40D. należy tą blaszkę, która znajduje się w sankach do lampy zewnętrznej lekko podgiąć do góry lub wysunąć i włożyć z powrotem, tak gdzieś kiedyś wyczytałem i u mnie się sprawdziło. pozdro
Wyrwać albo nie używać![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Po co ta lampa w 50D? W Pentaxie używałem jej do wyzwalania lamp, a tutaj? Nic mi do głowy nie przychodzi.
Ja się podepnę pod wątek. Tylko z nico innym problemem wbudowanej lampy. Kilka dni temu postanowiłem jej użyć, i zdziwiłem się, bo w ogóle nie doświetla zdjęć, normalnie mruga ale efektu nie widaćtotalnie zero brak różnicy między zdjęciem z lampą, i zdjęciem bez lampy.
Już się gdzieś tym pochwaliłem i doradzono mi serwis, ale może ktoś z was wie czy może to mieć związek z niedawną wymianą spustu migawki?
Lub ewentualnie ile kosztuje taka naprawa?
rozumiem, że także korzystasz z 50D? Może lampkę masz na -x , gdzie x to jakaś cyfra - ustawioną?