Jakby kogoś ten pokrowiec interesował, to u mnie na blogu zamieściłem test tegoż czegoś. Testowałem to z 5dmk2 + ef 14mm.
Jakby kogoś ten pokrowiec interesował, to u mnie na blogu zamieściłem test tegoż czegoś. Testowałem to z 5dmk2 + ef 14mm.
1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html
Na prawdę nie idzie wcisnąć żadnego przycisku? Nawet po kilku próbach? Dużym kółkiem pewnie też nie da rady kręcić?![]()
Właśnie miałem okazję przetestować na szybko ten sprzęt. Muszę powiedzieć że jeśli chodzi o stosunek cena-jakość wychodzi bardzo pozytywnie. Z początku strach wsadzić sprzęt za 9k do tak wątpliwej konstrukcji, żeby nie skończyć tak jak jeden fotograf popularny ostatnio na youtube ("wedding photography fail")
Obsługa nie jest może aż tak straszna jak się na początku wydaje. Przyciski wciskają się normalnie bez problemów. Większy problem jest natomiast z joy'em i kółkiem na które trzeba mieć metodęŻeby się nie męczyć oczywiście aparacik ustawiamy na powierzchni, później plum i cykamy. Gogle niezbędne, live view raczej też z ustawionym szybkim ostrzeniem. Przednia szybka wygląda jak zwykła szyba chyba słabej jakości. Obiektywy z wysuwaną tubą mogą mieć problem w trzymaniu ogniskowej.
Ogólnie myślę że jest to bardzo dobra alternatywa dla pro obudów ikelite, bo komu nie szkoda byłoby wydać 5k żeby sobie cyknąć kilka razy pod wodą. A tak za ponad 300 można się pobawić. W moim przypadku za darmo, bo pożyczyłem hehe![]()