Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Domowe studio "stolowe"

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie Domowe studio "stolowe"

Nadeszla wiekopomna chwila (dla mnie) i bede chcial wkrotce skompletowac jakies oswietlenie studyjne. Potrzebuje robic zdjecia przedmiotow wiec to bedzie raczej takie studio stolowe (przynajmniej na poczatek). Bede wdzieczny za wszelkie porady w jaki sprzet sie najlepiej zaopatrzyc. Interesuja mnie takie rzeczy:

- ile lampek do tego by sie przydalo i jakiej mocy (zwykla blyskowa juz mam)?
    - jakie akcesoria dodatkowe: dyfuzory, softboxy, parasolki, blendy i ile?
    - jakie i skad skombinowac tla (przydaloby sie biale, czarne i jakis kolorek)

Bede rowniez wdzieczny jakby ktos mial jakies linki do stronek pokazujacych praktyczne rady jakie takie "stolowe" studio sobie zorgranizowac. A juz najlepiej jakby ktos mial odnosnik do stronki z przykladowym ulozeniem swiatla i efektem jaki sie wtedy uzyskuje. Interesuja mnie zwlaszcza jakies kreatywne pomysly ze swiatlem od tylu, z gory czy od spodu.

Pozdrawiam i z gory dziekuje
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

kup box (namiot). zwykle można kupić z dwoma tłami (białe i czarne). tłukę tym teraz packshoty, sprawdza się. plus dwie lampy, chociaż z lenistwa ostatnio przystawiłem dwa halogeny (2x500). za subtelności robi namiot, bo rozprasza światło. i tyle. inny temat niż przedmioty to już większa jazda.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A moze takze namiot bezcieniowy?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

O! To i ja się podepnę!
    Z tego co pamiętam, to Robert P. robił własnoręcznie parasolki do halogenów.
    Gdzieś w wątku "Sprzęt samoróba" to siedzi..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    kup box (namiot). zwykle można kupić z dwoma tłami (białe i czarne). .
    Tez o tym mysle ale boje sie, ze moze byc troche niewygodne do zdjec z cieczami, zwlaszcza w ruchu (wlewanie lub wylewanie czegos, itp).

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    kup box (namiot).
    Takie coś?
    Czy będzie kiepskie?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    A moze takze namiot bezcieniowy?
    o tym mówię. namiot bezcieniowy (np. podczepiany do sufitu - koszt circa 70 zł) lub box - to już drożej - circa 200-300 zł w zależności od rozmiaru.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Takie coś?
    Czy będzie kiepskie?
    malutkie - 60 cm. ja mówię o czymś przynajmniej metrowym. ale w ten deseń bym uderzał (co zresztą zrobilem).
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    Tez o tym mysle ale boje sie, ze moze byc troche niewygodne do zdjec z cieczami, zwlaszcza w ruchu (wlewanie lub wylewanie czegos, itp).

Pozdrawiam
    Coronado
    hmm. to samoróba będzie potrzebna. z cyklu prawie kubik (bo bez dwóch ścianek - otwor w suficie i bez podłogi. stawiasz to na jakiejś podpórce (desce etc.) nad wanną, miską, z boku etc. oświetlasz i jedziesz :-)
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz
    Ostatnio edytowane przez Pszczola ; 28-09-2005 o 11:09
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów