Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Webinaria z obróbki zdjęć w Photoshopie po Polsku

Dopiero zaczyna

Domyślnie Webinaria z obróbki zdjęć w Photoshopie po Polsku

Mam zaszczyt zaprosić Was drodzy forumowicze na webinarium, poświęcone obróbce zdjęć w Photoshopie, które odbędzie się 10.11.2009 (wtorek) o godzinie 20.00 (potrwa około 60 minut).

Podczas webinarium zostaną zaprezentowane metody uzyskania ciekawego wyglądu przygotowywanej fotografii. Zostaną omówione takie elementy jak:
    - podwójne wywoływanie zdjęć w ACR i zastosowanie
    - maskowanie warstw
    - użycie narzędzia dodge and burn (D&B) w celu uwypuklenia i podkreślenia zastosowanego oświetlenia
    - użycie warstw kolorujących w celu nadania klimatu.

Na przebieg webinarium będą mieli wpływ jego uczestnicy poprzez system pytań, na które w miarę dostępności czasu i możliwości, osoba prowadząca będzie odpowiadała.

Do uczestnictwa w webinarium wymagane jest łącze minimum 512 mbps. Dla osób posiadających wolniejsze połączenie nie gwarantujemy najwyższej jakości przekazu.

Sygnał będzie nadawany w rozdzielczości HD z jakością, która pozwala na zobaczenie różnic przy korekcji kolorystycznej rzędu 2%/kanał. Posiadacze monitorów o mniejszej rozdzielczości będą mieli możliwość pomniejszenia obrazu w celu dopasowania go do własnego ekranu.

Aby zapisać się na webinarium należy kliknąć poniższy link:
    https://www1.gotomeeting.com/register/476806689
    i wypełnić formularz. Przypomnienie o webinarium oraz link, pozwalający wziąć w nim udział zostanie wysłane na adres email podany w formularzu.

Jeśli zarejestruje się powyżej 50 osób, zostanie przeprowadzone kolejne webinarium, którego tematem będzie obróbka zdjęć typu Beauty (Beauty Retouch), którego głównym tematem będzie zastosowanie tehchniki D&B do uzyskania idealnej skóry modelki.
    Linki do rejestracji zostaną podane w tym wątku po zakończeniu pierwszego webinarium.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do rejestracji.

Domyślnie

A będzie możliwość pobrania później zapisu wideo z webinarium?
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

cyberek - to pomysl z piekla rodem wziety chyba z retoutchpro - ciesze sie ze pomyslales o tym. juz sie zapisuje

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomysł świetny,biorąc pod uwagę pustynię na rodzimym podwórku.
    Również przyłączam się do zapytania o dostępność nagrania video z kursu.
    Naturalnie,następne sesje mile widziane.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Pomysl swietny ale "lacze 512 mbps" w polsce dla typowego uzytkownika chyba nigdy nie bedzie dostepne Pewnie chodzi o 512 kbps ??

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Oczywiście chodzi o 512kbps. Z przyczyn niezależnych video nie będzie dostępne, natomiast myślę, że prowadzenie notatek na papierze powinno spokojnie wystarczyć, gdyż*większość prezentowanych technik będzie na tyle prosta, że wystarczy krótka notatka. Wszyskie "większe" rzeczy wymagają praktyki, ale również zanotowanie nie powinno stanowić problemu. Na chwilę obecną mam ponad 50 osób zapisanych, więc kolejne webinarium na pewno się odbędzie. Myślę również o założeniu szybkiej strony z blogiem dotyczącym planowanych spotkań, dyskusją tematów itp. Zobaczymy jak pomysł się sprawdzi. Pod koniec spotkania będzie też czas na pytania i odpowiedzi z ewentualną możliwością powtórzenia rzeczy niezrozumiałych, czy wyjaśnienia niedomówień.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyberek Zobacz posta
    Z przyczyn niezależnych video nie będzie dostępne,.
    Można łatwo nagrac audycję uzywając np. tego oprogramowania: http://www.how-to-capture-streaming-...d_webinars.htm

Albo Windows Media Encoder 9 - http://www.microsoft.com/windows/win...r/default.mspx
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jakiego strumienia danych mogę się zpodziewać? Jestem aktualnie u znajomych, którzy mają limity transferu i nie chciałbym ich narażać na jego ograniczenie pod koniec miesiąca. maksymalnie wyszło mi 225 MB (przy wykorzystaniu pełnych 512 kbs przez godzinę), ale chciałbym wiedzieć jak będzie w praktyce.
    30D + szpargały

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dinderi - jest malutki problem w proponowanych przez Ciebie narzędziach - one są na PC, a seminarium będzie przeprowadzone na Mac'u.
    Cały czas rozważam jednak możliwość nagrania, natomiast używając legalnego oprogramowania, co jest jak by wymogiem przy pracy którą wykonuję i na sprzęcie którego używam. Samo oprogramowanie do prowadzenia webinarium pozwala na nagranie całości, jakość jest tylko trochę gorsza. Obawiam się jednak faktu, iż dostęp do wersji nagranej (link na jakims megaupload) sprawi, ze więcej będzie chętnych do jego pobrania niz uczestnictwa w prezentacji na żywo.
    Tak czy inaczej, jeśli pojawią się jakieś*niejasności, przewidziany jest czas na pytania i ich wyjaśnienie.

Sielan - nie mam pojęcia ile może wynieść całkowity transfer, gdyż nigdy nie mierzyłem tego w taki sposób. Mogę tylko powiedzieć, iż godzina nagrania full HD to około 400mb, zastosowane tutaj kodeki (zoptymalizowane do transmisji obrazów, które nie są tak dynamiczne jak film) powinny znacznie zmniejszyć transfer, ale co do końcowej wartości - nie mogę nic obiecać.

Jutro prawdopodobnie uruchomię stronę poświęconą temu projektowi, z aktualnościami i możliwością komentowania czy zadawania pytań (informacja o webinarium umieściłem na kilku forach, w efekcie ciężko mi śledzić i odpowiadać na pytania na każdym z nich z osobna).

Od soboty do poniedziałku jestem poza zasięgiem internetu, wobec czego dopiero w poniedziałek wieczorem będę mógł odpowiedzieć na pojawiające się pytania.

Kolejne darmowe webinarium planowane jest na sobotę, 14 listopada 2009r. na godzinę 20.00. Tematem będzie "Beauty Retouch" (głównie techniki wygładzania skóry i uzyskania efektu z okładki magazynu).

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Świetny pomysł, już widzę stronkę lub bloga i rzeszę wiernych fanów

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów