Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: [wojtek] Moja fotografia ślubna

Domyślnie [wojtek] Moja fotografia ślubna

Witam

Ponieważ moja poprzednia galeria została usunięta (popełniłem wykroczenia przeciwko forum), postanowiłem wrzucić ją tutaj ponownie już zgodnie z regulaminem(tak mi się wydaje).
    Po latach pracy nad samym sobą (w ciszy i skupieniu) postanowiłem się podzielić z Wami moją wizją fotografii ślubnej. Zapraszam do oglądania i komentowania. Tych którym się spodoba, zapraszam po więcej na moją stronę www.wojciechmarzec.com

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

dobry reportarz. czasem troszke szarobury,smutny. szkola angielska
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

dla mnie ciut za ciemno. ale fajne przemyslane kadry, ogolnie ciekawie

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Do mnie nie przemawia. To znaczy: jako fotografie to super, technika, światło, pełna profeska. Ale jako fotografia _ślubna_ - nie bardzo. Jakoś mi się ślub z inną atmosferą kojarzy... Nie wiem, czy chciałbym mieć taką pamiątkę ze ślubu. Ale to oczywiście czysto subiektywna ocena.
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Dla mnie miejscami za dużo szumu. 7 imho nie udana. Ogólnie fajny klimat...podoba mi się
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja też mocno subiektywnie - nie zapłaciłbym za takie zdjęcia ze swojego ślubu. Rzecz gustu/potrzeb.

Bywalec

Domyślnie

Są piękne, takie malarske

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To ja też mocno subiektywnie - nie zapłaciłbym za takie zdjęcia ze swojego ślubu. Rzecz gustu/potrzeb.
    Ja bym zapłacił. Ale pytanie: czy moje ciotki, babcie by te zdjęcia "zrozumiały"? Gratuluję autorowi oka, pomysłu. Są idealne na reportaż imprez artystycznych. Spróbuj.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Ale pytanie: czy moje ciotki, babcie by te zdjęcia "zrozumiały"?
    Ja tam się nie znam, ale moim zdaniem zdjęcia robi się dla młodych
    Kiedyś zadałem sobie pytanie, jaki cel ma fotografowanie ślubu i wesela. Każdy pewnie miałby inną odpowiedź, ale moja była taka, że jest to pamiątka, która ma przywrócić nastrój tego dnia. Dlatego robię taką fotografię. Fotografię, której celem nie jest ukazanie jak najpiękniej młodej pary, ani nawet pokazanie nastroju tego dnia, ale właśnie przywołanie go. To dosyć istotna różnica. Szczerze mówiąc, nie wiem czy mi się to udaje, ale się staram. Próbuję tworzyć zdjęcia które nie będą może ładne i czytelne, ale takie które przy każdym następnym obejrzeniu będą budzić coraz większą sympatię. Które będzie można zawsze odkryć na nowo, lub przynajmniej coś nowego w nich dostrzec. Gdybym odpowiedział sobie, że np. fotografia ślubna na celu ma pokazanie że para młoda tego dnia była najpiękniejsza, to pewnie robiłbym inne zdjęcia. Gdybym z kolei odpowiedział sobie, że fotografia ślubna ma służyć dokładnej dokumentacji, to też robiłbym inne zdjęcia (oczywiście zakładając, że wogóle inne podejście by mi odpowiadało).

Paenka - piszesz, że Twoim zdaniem 7 jest nieudana. Ja nigdy bym się nie pokusił o takie stwierdzenie w stosunku do czyjegoś zdjęcia. Co najwyżej, opinia czy mi się podoba podejście fotografa, czy nie (ewentualnie czy jest dane zdjęcie dla mnie czytelne, czy też nie) Ja strasznie lubię to zdjęcie, bo jest naturalne. Nic w tym zdjęciu nie było ustawiane, młodzi sami z siebie naturalnie stworzyli tą sytuację, a ja ją tylko zinterpretowałem. Bo tak właśnie mi się wydaje, że fotografia to nie tyle rejestrowanie, co interpretowanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

moze i 7 jest naturalna , ale taka obrobka i w ten sposob ukazanie tej "naturalnosci" i do mnie nie trafia , poprostu wedlug mnie przesadzone
    no comment...

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów