Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Statyw - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie Statyw - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Witam

Noszę się z zamiarem kupna porządnego statywu. Niestety stary pogubił śrubki i idzie na złom.

Do rzeczy: budżet 300 - 400 zł. Co polecacie w tym przedziale cenowym. Nie ukrywam że musi być stabilny (wiatr na moście), dobrze trzymał pion (zdjęcia pionowe 40D + grip + 24-70 2.8 troszeczkę waży) więc musi utrzymać wagę oraz pionizację. Macie coś godnego polecenia, coś wypróbowanego.
    Znalazłem coś takiego:
    http://fotozoom.pl/index.php?p54,sta...63s-seria-prof

a może taki:
    http://arcdeco.pl/velbon-sherpa-p-317.html

hmm a może ?
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sta...DX+glowica/#v3

ehhh:
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sta...-PRO-500DX/#v3

Dzięki za sugestie oraz porady.

Jeżeli był taki temat ( a pewnie był) to coś szukaj się wysypało. Nie mogłem znaleźć.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 01-10-2008 o 15:34
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zabawki jakies ogladasz. Do tego co napisales to minimum Manfrotto 055 ProB + porzadna glowica.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Zabawki jakies ogladasz. Do tego co napisales to minimum Manfrotto 055 ProB + porzadna glowica.
    uwielbiam jak krajanie czytają ze zrozumieniem
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Domyślnie

ehh jednak rodacy czy krajanie nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem. Napisałem kwotę - 300- 400 zł a nie 500 zł za sam statyw + głowica ileś tam...... Czy w tych podanych linkach jest coś wartego polecenie, ktoś może użytkuje wyżej wymieniony statyw.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Domyślnie

Siemka,kup sobie Firsta 6606g mam podobny zestaw jak twój nic mi się nie chwieje jest bardzo stabilny i dość ciężki i zmieścisz się w podanej kwocie narka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mayki Zobacz posta
    Siemka,kup sobie Firsta 6606g mam podobny zestaw jak twój nic mi się nie chwieje jest bardzo stabilny i dość ciężki i zmieścisz się w podanej kwocie narka.
    o dziękować, mówisz że sprawdza się, mam nadzieję że nie ściemniasz
    coś takiego znalazłem:
    http://www.e-fotojoker.pl/product/st...ticam-wt-6604/

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    IMHO 3 sekcje to max. a 158 lub 147cm po rozłożeniu to chyba troszke mało ale nie znam Twojego wzrostu więc odpuszczam nawet z głowicą i aparatem. Jeszcze taka mała podpowiedź. Za artykułem z DFV najcieńsza sekcja jesli ma średnice poniżej 2 cm lepiej coś takiego omijać z daleka. Oczywiście jeśli szuka się czegoś mocno stabilnego

Przychylam się do wcześniejszej wypowiedzi że to zabawki ale skoro cena Cie ogranicza to dobierz statyw do swojego wzrostu, aby jak najwięcej udźwignął i miał te średnicę 2 cm najciszej nogi i miał 3 sekcje maksymalnie.
    Ostatnio edytowane przez stratus ; 01-10-2008 o 20:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    .... a 158 cm po rozłożeniu to chyba troszke mało ale nie znam Twojego wzrostu więc odpuszczam nawet z głowicą i aparatem. Jeszcze taka mała podpowiedź....
    Z kapeluszem mexicano mam ze 2.10 a normalnie 1.84 więc pewnie troszkę za mało. Dzięki, nie doczytałem jaki ma wysokość po rozłożeniu. Szukam dalej.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mam podobną kwote do wydanian na statyw, z checią bede obserwował kto co poleca. Ja upatrzylem podróbke manfrotto - goldfoto. 300zł było, tylko nie pamietam czy z czy bez głowicy, ale chyba z głowicą. miał ktoś statywy goldfoto? jesli tak to jakie? wydają się ciezkie i masywne. wole podzwigac niz stracic szklo;/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    ehh jednak rodacy czy krajanie nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem. Napisałem kwotę - 300- 400 zł a nie 500 zł za sam statyw + głowica ileś tam...... Czy w tych podanych linkach jest coś wartego polecenie, ktoś może użytkuje wyżej wymieniony statyw.
    Nie ma nic godnego. Możesz wydać teraz te 300-400 zł i będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Za złom kupiony za tą kwotę dostaniesz przy odsprzedaży max 150zł i potem kolejne parę stówek będziesz musiał dołożyć do porządnego statywu. A ile się przy tym stresów najesz że niby masz statyw a zdjęcia nadal poruszone wychodzą .
    Naprawdę na własnych pieniądzach chcesz się przekonać że oszczędny traci, bo kupuje dwa razy, czy jednak dozbierasz do porządnego sprzętu?

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów