Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Zamiana na 400D? 450D? D40? z samsunga..

Domyślnie Zamiana na 400D? 450D? D40? z samsunga..

Witam chciałbym rozpocząc swoja przygode z lustrami, do tej pory (ze wzg na $$ ) dzialalem tylko na Samsungu Pro 815 i fed 5. Moj wybor padl na canona, sporo czytalem, popytalem i teraz moje pytania. Marzy mi sie D40 ale postanowilem jak najszybciej sie przesiasc, wiec pieniedzy brak. I teraz czy lepiej kupic 400D jak na poczatek i jakies lepsze obiektywy? czy D40 z kitem? 815 mial 28-420mm:wink: , wiec jakie obiektywy byscie poradzili ? rozumiem ze nie warto sie bawic z kitem, zalezy mi na jasnosci bo czesto robie zdjecia z reki. I zeby nie byly luxurowo drogie:razz: . to czego mi potrzeba to cos z zakresu 17-85 i jakis zoom 200. Mysle jeszcze nad jakims stalym, ale czy on jest wogole wielce potrzebny?
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z góry przepraszam za tę odpowiedź: dużo czytałeś ale czy na pewno ze zrozumieniem? Temat "400D czy 40D z kitem" był wielokrotnie wałkowany. I były tam odpowiedzi zarówno "Oczywiście, że 400 D" jak i "Oczywiście, że 40D"...
    No i zaraz ktoś Ci jeszcze odpisze, że D40 to u konkurencji... ;-)

Konkretnie, to sądząc po Twoich pytaniach kupiłbym 400d z 50/1.8 i jakimś zoomem (17-85, T17-50, ...) i dzięki temu mógł fotografować i ... dowiedzieć się czego mi właściwie potrzeba.

Bywalec

Domyślnie

po pierwsze nie wiemy ile chcesz przeznaczyć kasy na cały zestaw, a po drugie co głównie fotografujesz.
    :}

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

eee tanio i dobrze

pytałeś w erze???
    co do zakupu:
    obiektywy 24-70 lub 24-105, 70-200 lub 70-300 IS USM
    body 40D lub 5D
    potem ewentualnie dokupisz szeroki kąt 10-22 i lampę
    nie zapomnij o dobrym statywie i filtrze polaryzacyjnym bo warto

mając taki zestaw na dłużej będziesz miał problem z głowy.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak chcesz tanio, to kup D40 (w Media Markt z kitem jest za ~1300pln), jak chcesz jakość to lepiej 40D Ogólnie to wiadomo, "D" na końcu oznacza jakość ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Domyślnie

za d40 sory zwykle przejezyczenie tak to jest, a swoja droga tez wam wyskakuja te bledy na forum i z logowaniem ?
    na 5D lub 40d jeszcze mnie nie stac wiec zejdzmy polke nizej, a jakies tansze zamienniki obiektywow canona ? chodzi o zestaw na start, oczywiscie w przyszlosci w przeciagu jakiegos roku dwu bede chcial zamienic na 40d.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

C 400D + Tamron 28-75 (tańszy zamiennik C 24-70L – Tamron sporo gorszy od canona, często ma FF,BF, wolniejszy i częściej pudłujący AF) + Tokina 12-24 lub Sigma 10-20 (tańsze zamienniki C 10-22 – niewiele mu ustępujące). Body 1700 – 200 (cashback)+ 1100+1700/1800=3300/3400zł

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A czytałeś posty rozczarowanych po przesiadce na lustro? Żeby później nie było, że nikt nie ostrzegał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A czytałeś posty rozczarowanych po przesiadce na lustro? Żeby później nie było, że nikt nie ostrzegał...
    coz za ironia mialem w reku 300d 350d, niestety czasem mlodych ograniczaja fundusze gdyby nie to nie bralbym uzywanego sam do nauki.
    dlaczego wszyscy nie moga odpowiadac jak QBUŚ :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bo są tacy uzytkownicy jak XGrzesX. Nie każdy jest zadowolony z przesiadki. To nie ironia, taki jest lajf.
    A typowy zestaw klasy średniej-wyższej na cropie, to 17-40/4L, 50/1,8 i 70-200/4L. Jak zaczniesz od wynalazków, to i tak z czasem do tego dojdziesz, a jak będziesz chciał więcej, to będziesz dokładnie wiedział dlaczego. I to są te szkła, dla których wybiera się C.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów