Może ktoś chciałby wymienić swoje nietrafione świąteczne prezenty na używanego 1200/5.6? :-)
Można to zrobić szybko i bezboleśnie tutaj![]()
Może ktoś chciałby wymienić swoje nietrafione świąteczne prezenty na używanego 1200/5.6? :-)
Można to zrobić szybko i bezboleśnie tutaj![]()
ja sie skusze, mam fajna sasiadke popatrze sobie :P
Sal, nie strasz.. przez jakieś 5s myślałem, że to Twoje ogłoszenie w giełdzie![]()
![]()
Moich 2 kumpli ma to szkło i im się udało trafić dobre egzemplarze. Jednak podobno jest dosyć duży rozrzut jakościowy i właśnie dlatego jeszcze go nie kupiłem. W tym tygodniu już sprawiłem sobie 50/1.8 więc 1200/5,6 musi trochę poczekać... ale może w przyszłym tygodniu zanabędę to szkiełko(martwi mnie też, że to za ciemne szkło do moich potrzeb - fotografuję wnętrza)
matmak - chyba niestety to nie jest szkło dla Ciebie, z tego co słyszałem to minimalna odległość ostrzenia to 10metrów...
to teraz zająłbyś się makrofotografuję wnętrza)![]()
Pozdrawiam,
Michał
A ja właśnie słyszałem, że jest dobry do wnętrz. Podobno po zdjęciu osłony przeciwsłonecznej można go przecisnąć przez drzwi.
Oj tam, można robić wnętrza. Przez okno po drugiej tronie ulicy. O ile ta ulica jest trochę dalej od miejsca, gdzie się znajdujemy ;-)
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Wystarczy zrobić 3220 zdjęć, połączyć w jedną całość i masz odpowiednik 28mm
(Pewnie się walnąłem w obliczeniach)