Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Canon jako dysk?

Vangelis
    Guest

Domyślnie Canon jako dysk?

Witam!
    Czy jest możliwość spowodowania, aby Windows XP widział aparat Canon S2 IS jako dodatkowy dysk (oznaczony kolejną literką alfabetu)? Jakiś sterownik, programik? Potrzebne jest mi to do odzyskania jednego, skasowanego zdjęcia z karty aparatu. Chcę uniknąć kupowania czytnika kart. Programów do odzysku nie brakuje, ale te które testowałem odczytują jedynie dane z dysków.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

niestety, ale z tego co się orientuję, to nie ma żadnych sterów/programów/itp do zrobienia dysku z aparatu. Też miałem z tym problem, ale wolałem wydać 40zł na czytnik 32 in 1 + hub USB.

Vangelis
    Guest

Domyślnie

Trochę powalczyłem i muszę przyznać Ci rację. Nie da się W każdym razie dzięki za odzew.

shipa
    Guest

Domyślnie Problem - Pomóżcie

witam jestem nowym użytkownikiem.Mam od niedawna Canon Power Shot A 700 i w związku z tym mam pytanie.Dlaczego komputer nie widzi mojego aparatu po jego podłączeniu przez USB jako dodatkowego twardego dysku tak jak to mam miejsce w innych aparatach cyfrowych.Czy istnieje możliwość przesłania czegoś z komputera do aparatu.

shipa
    Guest

Domyślnie

a gdybym przez czytnik kart wgrał jakiś np. film czy po włożeniu karty do aparatu jest możliwe że oglądnę go na aparacie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niestety, ale już z tym kombinowałem, nie da się.

cienty
    Guest

Domyślnie Canon jako dysk

witam

Niestety nie macie racji, Canon może służyć jako dysk. Trzeba tylko do TC wgrać odowiedni plugin.

pozdrawiam Jarek

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cienty Zobacz posta
    witam

Niestety nie macie racji, Canon może służyć jako dysk. Trzeba tylko do TC wgrać odowiedni plugin.

pozdrawiam Jarek
    Rzeczywiście. Ale ten plugin nie obsługuje wszystkich modeli. Np. nie dotyczy 20D i 30D. Na stronie TC PL jest dokładna lista wspieranych aparatów. Nie wszystkie się łapią. Rzecz w tym, że mając nikona d100 nie musiałem mieć pendraka, każdy XP widział go jako dysk i mogłem sobie przenosić na aparacie cokolwiek. Z canonami jest inaczej. W najlepszym wypadku niektóre mogą służyć jako dysk i tylko tam gdzie jest ww. wtyczka.
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 28-03-2007 o 20:23

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko skąd będziesz miał TC z pluginem na nieswoim kompie/kompie bez neta/kompie bez uprawnień? Będziesz latał z dyskietką?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

kiedys w pracy mialem nikona d100.bylem mocno zdziwiony jak kupilem 300D i nie moglem sobie wgrac na karte danych przez aparat. nie wiem, moze sie myle i nich ktos mnie poprawia - ale przeciez taki "myk" to zaden problem dla canona. nawet dla sony
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów