Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Sprzęt foto w bagażu podręcznym

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Sprzęt foto w bagażu podręcznym

Mam pytanko do ludzi którzy od czasu do czasu przemieszczają sie samolotami ze swoim sprzętem foto. Najlepiej z Okęcia. Czy można bez zadnych problemów zabrać torbe z aparatem , obiektywami, wężykami itd. na pokład ? Teoretycznie nie widzę przeciwskazań ale cholera wie czy ktoś nie uzna, że wężykiem moge zadusić kapitana a wepchnięciem w gardło filtra szarego połówkowego unieszkodliwić drugiego pilota
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

przejdzie bez problemu....
    niedawno leciałem do Anglii i miałem ze sobą max bagażu, a aprat w plecaku foto wogóle nie był liczony jako bagaż ...

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nima problema. A w życiu nie dał bym sprzętu elektronicznego do luku bagażowego. Widziałem kiedyś w stanach, jak bagażowi rzucali keyboardem yamahy na wózek i jak im z niego spadał.
    Zazwyczaj można nawet zdjęcia robić, zarówno wnętrza pokładu jak i przez plexi na zewnątrz. Raz tylko spotkałem się ze sprzeciwem przy kręceniu filmu podczas startu, ale to zrozumiałe.
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Bez problemu
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

Nie ma problemu z wniesieniem na pokład. Choć raz leciałem z kumplem do Portugalii a On wtedy miał w torbie Zenita z kilkoma obiektywami (z resztą nadal tylko to ma). Celnik coś podejrzewał bo jakoś za ciężki ten aparat wziął go na bok i zrobił mu rewizję oraz dokładny przegląd tej torby. Jak już wszystko powyciągał na stolik to poprosił żeby kolega sam sobie pochował bo jak to takie cięźkie to pewnie drogie i nie chce uszkodzić .

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Dzięki wszystkim czyli bez strachu na odprawę. Statyw oczywiście wrzuciłem w normalny bagaż bo tym to można steroryzować nir tylko samolot.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Brak problemow, zarowno lecac na okecie jak i z niego. Znacznie wieksze problemy sa z pilnikiem 3cm, mimo ze aparat zlapany za pasek byl by pewnie skuteczniejsza bronia

Lecialem z cala fura przewodow, przejsciowek, wtyczek, ladowarek i do tego sprzet foto i nikt nic nie mowil (choc tam kupa niebezpiecznych przedmiotow ). Tylko to nieszczesne wyciaganie laptopow na bok na duzej ilosci lotnisk. Zapakuj sie tak aby tym sprawnie operowac przy wyciaganiu jak bedziesz wracal.
    ...

Domyślnie

Jest tylko jeden problem - jak sie ostatnio spakowalem to bagaz podreczny ze sprzetem wazyl 16 kg
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    Jest tylko jeden problem - jak sie ostatnio spakowalem to bagaz podreczny ze sprzetem wazyl 16 kg
    He,he mnie (narazie) ten ból nie dotyczy mój cały sprzęt foto nie przekracza 5 kg.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie ma sie czym przejmowac. Raz moj mial 12, ostatnio cos kolo 15... Jeden warunek. Trzeba rozlozyc to na dwa mniejsze, ktore wygladaja na lekkie. Nie beda sie czepiac i przede wszystkim raczej nie wpadna na pomysl stawiania tego na wage.

Jak pierwszym razem mialem jedna torbe to pani stwierdzila ze spore to i pewnie ciezkie i nie zgodzila sie na te 12 kilo na wadze. Ale na szczescie mialem w srodku plecak i moglem to rozlozyc na dwa mniejsze, ktore poszly bez problemu mimo ze w sumie wazyly dokladnie tyle samo. Tym razem nawet wieksze (dwa) czynniki skladowe poszly bez zajakniecia.
    ...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów