Eos 60D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • homesicalien
    Początki nałogu
    • 2012
    • 295

Odp: Eos 60D

Zamieszczone przez Edera
    Otóż, wykonuję również zdjęcia na pogrzebach i sam pogody nie wybieram, jest klient to trzeba usługę wykonać czy to w słońcu czy w deszczu, w śniegu, w mrozie.Myślę że zakup osłony przeciwdeszczowej odpowiednio zabezpieczy aparat przed awarią elektroniki.
    Oczywiście, zaprzyjaźnij się z jakimś kapturem przeciwdeszczowym. Ja nawet mając 7D, czy 1D czułbym się niesewojo ze świadomością, że na aparat i obiektyw wali deszcz.
    To jak z butami. Można udawać, że goretex da radę w błocie, deszczu i mokrej trawie do kolan, ale prawda jest taka, że trzeba mieć alternatywne zabezpieczenie na mocno nieciekawą pogodę.

Komentarz

• jellyeater
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 1631

Zdjęcia na pogrzebach, biorąc pod uwagę spadającą ilość ślubów i starzejące się społeczeństwo to dość przyszłościowy biznes. Czego to ludzie nie wymyślą. Rozumiem ślub... Czy to tylko pogrzeby jakichś oficjeli?

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• Usjwo
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1055

Pogrzeby jak pogrzeby, ale ile teraz rozwodow jest, moze to nowy rynek dla fotografow

Komentarz

• Edera
          • 2013
          • 12

Zamieszczone przez jellyeater
          Zdjęcia na pogrzebach, biorąc pod uwagę spadającą ilość ślubów i starzejące się społeczeństwo to dość przyszłościowy biznes. Czego to ludzie nie wymyślą. Rozumiem ślub... Czy to tylko pogrzeby jakichś oficjeli?
          Biznes to był kiedyś przy fotografii analogowej (jak opowiadają starzy fotografowie) praktycznie na każdym pogrzebie był fotograf, tak było w moim województwie a teraz 10% tego co było kiedyś...

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Edera
          - jaka jest współpraca body z gripem zamiennikiem + bateria oryginalna + bateria nieoryginalna,
          - jaki obiektyw wybrać, Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM czy TAMRON 17-50 Xr Di II LD 2.8 VC od Cichego
          By było fajnie jakbym uzyskał od was odpowiedzi na te dwa pytania.

Komentarz

• salas
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 3000

współpraca jest ok, tylko kup dobry zamiennik np phottix (chodzi o akumulator) grip np meike daje radę.
            Który z obiektywów nie kupisz, będzie dobry. Sigma podobno delikatnie lepsza, ale w obu przypadkach trzeba trafić dobrą sztukę (kupując u cichego masz w sumie pewność i zawsze możesz wysłać na kalibrację) Ja bym brał tamrona, bo tańszy i gwarancja na 5lat
            SONY

Komentarz

• cobalt
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 1513

Zamieszczone przez salas
              współpraca jest ok, tylko kup dobry zamiennik np phottix (chodzi o akumulator) grip np meike daje radę.
              Który z obiektywów nie kupisz, będzie dobry. Sigma podobno delikatnie lepsza, ale w obu przypadkach trzeba trafić dobrą sztukę (kupując u cichego masz w sumie pewność i zawsze możesz wysłać na kalibrację) Ja bym brał tamrona, bo tańszy i gwarancja na 5lat
              Phottix robi dobre akumulatorki. Spokojnie można brać.
              Tamrona mam od Cichego, a i tak na kalibracje do serwisu musiałem wysłać. Może gdybym wysłał puchę do niego przed zakupem, to miałoby to jakiś sens.
              Sigma jest EX i też powinna mieć teraz 5 lat gwarancji, bo podobno rozszerzają promocyjnie bez dopłaty. Będzie szybsza od Tamrona. Co do ceny, to około 1 600zł.
              Grip - proponuje polować na eBay na zamiennik od jakiegoś Japończyka. Będzie w przyzwoitej cenie - 2x taniej niż oryginał, a jakość lepsza niż Meike na 100%.
              C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
              www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• madmaddie
                • 2013
                • 12

wiem, że to pytanie pojawiło się już tysiącpięćset stodziwięćset razy, ale ja jestem histeryczką, w dodatku ostatnio krucho z kasą.
                no muszę. przepraszam z góry i proszę o odpowiedź.
                aparat kupiłam pod koniec stycznia 2013. przebieg- raczej mniejszy niż większy, ale też nie spacerowo. nie mam możliwości teraz sprawdzanie przebiegu migawki. w ostatnich miesiącach używany sporadycznie.
                do rzeczy.
                ładowałam go ostatnio i kilka dni po tym radośnie pojechałam na sesję. w pociągu stan baterii- 2%. zwiększył się również stopień zużycia akumulatora. z trzech zielonych kwadracików zostały dwa. naładowałam i znów jest 100%, ale stopień zużycia ten sam.
                jak to wypłynie na użytkowanie, liczbę zrobionych zdjęć?
                czy jest się czym przejmować i czy będę musiała w najbliższym czasie kupić nowy aku?
                „Bez przerwy pić też się nie da, więc się dokształcam”

https://www.facebook.com/foto50mm
                http://www.podleszanska.com/

Komentarz

Pracuję...