Swietne. Szczegolnie ten "odkurzacz" na trzeciej fotce.
Robione z reki czy ze statywu?
Swietne. Szczegolnie ten "odkurzacz" na trzeciej fotce.
Robione z reki czy ze statywu?
Mi sie najbardziej podoba pierwsze, te promienie swiatla w wodzie, miodzio !! Uzywales jakis filtr polaryzacyjny albo cos ?
Fotki zrobione z ręki. Filtr tylko UV. Troszkę je podciągnąłem w PS i odszumiłem, bo żeby w fotce 1. uzyskać 1/50 s. przy f/3.5 (najszersza przysłona jaką miałem wówczas przy 18mm w Sigmie 18-125) musiałem ustawić ISO1600.
2 fotka - 1/25 s., f/3.5 i ISO800.
W 3. fotce nie mam EXIF(chyba jakiś soft mi wciął info.)
To prawda, promienie słoneczne wyglądają naprawdę super.Mi sie najbardziej podoba pierwsze, te promienie swiatla w wodzie, miodzio !! Uzywales jakis filtr polaryzacyjny albo cos ?
na 100% juz je na CB widzialemZamieszczone przez p13ka
![]()
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 26-07-2005 o 08:18
A, no to sorki za powtórkę. Niech już wiszą, bo pewnie w porównaniu do tych pierwszych wersji są troszkę lepsiejsze (cały czas robię małe postępy w PS ;-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Napisał p13ka
Zupełnie jak siostra bliźniaczka mojej "Drosophila Melanogaster" (chyba) tyle, że moja piwskiem upita, żeby mniej ruchliwa była. Metoda sprawdzona, więc gdyby kto chciał owadki popstrykać to ... piwem je piwem !!!Wg mojego rozeznania nazywa się wywilżna karłowata (drosophila melanogaster) i ma 2-3 mm.![]()
![]()
No i wyszlo super! :smile:Zamieszczone przez p13ka
Powiem więcej ... nie byłeś "wczorajszy" bo ręka jak zawsze pewniacka![]()
P.s. A tak swoją drogą, czyżby matrycka do czyszczenia ?:sad: