Strona 61 z 103 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    PS Znikanie kiczusiów to też przeciekawe zjawisko. Przecież skoro klientom się podoba, to po co przejmować się opinią zgredów z forum. A jak znam życie, to zniknęły foty obrazujące zaawansowany kunszt w obsłudze PS.
    No, trzeba przyznać, że "Kicz Projekt - zdjęcia ślubne" przyczynia się do poprawy jakości portfolio wielu fotografów :-D
    Jednak topic ten jest przydatny, jak się okazuje.
    Min. poprawiła się też strona firmy wox z pierwszego postu i kilka innych

Tak po prawdzie Pan Luchowski powinien podziękować za krytykę i przyznać się, że parę arcydzieł nie powinno się jednak znaleźć na jego stronce W końcu też przez przypadek stał się pełnoprawnym forumowiczem...
    Ostatnio edytowane przez magart ; 03-11-2008 o 17:56
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Wszedlem na strone podlinkowana na allegro i po 5 sek. wyszedlem. Skaza na psychice pozostanie na dlugo

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Wszedlem na strone podlinkowana na allegro i po 5 sek. wyszedlem. Skaza na psychice pozostanie na dlugo
    każdy robi jak umie ,ale samochód mają fajny do wynajęcia.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Dopiero zaczyna Awatar Jakub_Luchowski
    Miasto
    podkarpackie/ świętokrzyskie, mazowieckie...

Domyślnie

Witam ponownie,
    Choć krytyka pod własnym adresem może być, ale nie musi być zasadna.
    Mnie, tym bardziej bardzo trudno jest "oceniać" obiektywnie, ponieważ jest to moja praca i pasja.
    Dziękuję za poniższe, obiektywne i dosadne stwierdzenie:
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nazwanie efektów czyjejś pracy kiczem czy tandetą mieści moim zdaniem w granicach dopuszczalnej krytyki.
    Jeśli ktoś umieści taki komentarz niezasadnie musi się liczyć z tym że inni uczestnicy dyskusji go zjedzą, na tym polega wolność słowa.
    Przepraszam, że z powyższego powodu, zbyt bardzo "broniłem" swoich prac i w efekcie również zostałem "zjedzony"/ "nadgryziony" ;/
    Dziękuję również za konstruktywną krytykę, przyznaję racje, że jest tam "pare arcydzieł" ( z lat 1989-1999, trzymane raczej z sentymentu )
    Mam nadzieję, że jak czas pozwoli, zaktualizuję www.

Pozdrawiam serdecznie.

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zapodaję pod ocenę takie coś:

http://www.przebieralnia.org.pl

sam nie wiem co o tym myśleć, duży rozstrzał jakościowy.
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

chętnie bym obejżał ale strona do luftu i nied chce wyświetlać
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jakub_Luchowski Zobacz posta
    Witam ponownie,
    Choć krytyka pod własnym adresem może być, ale nie musi być zasadna.
    Mnie, tym bardziej bardzo trudno jest "oceniać" obiektywnie, ponieważ jest to moja praca i pasja.
    Dziękuję za poniższe, obiektywne i dosadne stwierdzenie:

Przepraszam, że z powyższego powodu, zbyt bardzo "broniłem" swoich prac i w efekcie również zostałem "zjedzony"/ "nadgryziony" ;/
    Dziękuję również za konstruktywną krytykę, przyznaję racje, że jest tam "pare arcydzieł" ( z lat 1989-1999, trzymane raczej z sentymentu )
    Mam nadzieję, że jak czas pozwoli, zaktualizuję www.

Pozdrawiam serdecznie.
    nie ma co się obrażać ,teraz wszyscy zawodowcy fotografowie ,glazurnicy i budowlańcy,chociaz pojęcia o tym nie mają.Taka koniuktura.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 15-11-2008 o 03:34 Powód: Automerged Doublepost

Miasto

Domyślnie

Osobiście ja się nie obrażam, choć subiektywny, jak wyżej opisałem; wręcz przeciwnie, dziękuję za konstruktywną krytykę
    Za www nie będę przepraszał i nie zamierzam tłumaczyć czyjejś pracy, za którą jestem bardzo wdzięczny.
    Osobiście nie jestem z wykształcenia glazurnikiem, mam średnie pojęcie o budowlance ( chociaż w trakcie budowy nowego atelier niebawem będę i będę zmuszony się zapoznać )
    Skromnym technikiem fotografem jestem jedynie i choć miało być na dyplomie technik-fototechnik nijak się to ma do dyskusje technik cyfrowych, bo raczej analogowe preferuje.
    Dziękuję za odwiedziny www Przekażę Web-Master'owi ;] Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja wiem że jesteś z wykształcenia fotografem i Ci wspólczuje w dzisiejszych czasach konkurencji,o tych glazurnikach to nie było do Ciebie,poprostu taka przenośnia ,to co zauważyłem to każdy kupuje aparat i chce zarabiać na ślubach czy zdjęciach reklamowych.Cały ten wątek to wielkie nieporozumienie dla mnie,zdjęcia wychodzą różne raz gorsze raz lepsze, ale wstawianie tu mniej udanych fotek raczej ubliża nie fotografowi tylko osobom przedstawionych na zdjęciach.

Miasto

Domyślnie

Zapewniam Cię, że wśród wielu "foto-maniaków" biegających z "cyfrowymi małpami" ( wśród których wielu jednak świetnie robiących zdjęcia ) moja firma dobrze prosperuje.
    Fakt, że nie jestem artystą i tylko "technicznie" dobrze staram się wykonywać swoją pracę, ale wśród wielu powyżej opisanych, wielu jest również z duszą "artysty" i nie tylko doświadczenie, szczęście i zawód, świadczy o ich świetnie wykonywanej pracy z lekką nutką pasji, artyzmu...etc.

Wcale bym się nie obraził, lecz dumny będę, gdy jako budowlaniec niebawem się sprawdzę. Jak ktoś wykonuje pracę dobrze, mniej ważny zawód.

Odnośnie wątku, jak powyżej, subiektywnie tylko mogę "oceniać".

"Obrażanie" fotografowanych, o których Pisałeś to zbyt delikatny temat, oparty na umowie o prawa autorskie i prawach do publikacji...etc, na własne życzenie tych osób.
    Czy "ocena" osób postronnych musi świadczyć o zadowoleniu fotografowanego z utrwalonego efektu?
    Osobiście często umieszczam sentymentalnie, choć zdaję sobie sprawę, że na ".com.pl" powinno być "comercyjnie", lubię czasem zachować utrwalone chwile.

Cieszy mnie bardzo natomiast, że analog może będzie forever, że ma swoich zwolenników pasjonatów i może ( choć już cyfra, jak np. mp3-cd-winyle ) jednak nie "umrze".
    Dziękuję bardzo również, że kontrowersyjna dyskusja zmienia się nieco w moderowaną, dzięki czemu moja osoba/ strona może nie zostanie "zjedzona" ;]

Pozdrowienia załączam dla wszystkich "foto-maniaków" fotografii analogowej, jak i cyfrowch pasjonatów.
    Ostatnio edytowane przez Jakub_Luchowski ; 15-11-2008 o 16:04

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakub_Luchowski Zobacz posta
    Osobiście(...)
    Ja osobiście () uważam, że na swoim avatarze fajnie trzymasz obiektyw...

Strona 61 z 103 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów