Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: nastepne pytania "pierwszaka" + studium fotografii akwarystycznej

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Co do makro to się zgadzam. Sporo robali pofociłem latem i bez lampy (u mnie 550EX ale zastanawiam się cały czas nad pierścieniową) i min. f/20 nie ma co w ogóle startować.
    Ja bym się nie pchał w pierścieniową - skoro można wyzwalać inną 550EX bezprzewodowo - wyjdzie taniej, i na pewno ciekawiej pod względem oświetlenia.
    Może trochę więcej zachodu z ustawianiem w plenerze - ale czasem warto.
    Swoją panoramę akwarium fotografowałem przez 5h. W 5 lampach zużyłem w tym czasie po 2 komplety akku. Przy okazji powstało parę innych fotek, ale panorama tylko jedna - taka, jakiej chciałem
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie re: fotki

Moje wyczyny przed zbiornikiem na razie wogole nie nadazaja nad moimi oczekiwaniami:
    1. ktos to juz "wykrakal" - swiatlo do fotografowania calego zbiornika jest do d...; przy probach objecia zbiornika w calosci (120cm dlugosci) musze odejsc od akwa z moim 50/1.8 na min 2,2m; wiecej nic nie dodaje;
    2. macro bez flesza wychodza kiepskie a z fleszem czasem wychodza wszystkie paproszki na szybach choc sa wyczyszczone od wewnatrz i od zewnatrz do niewodocznych "golym okiem" paproszkow;

Wszystko na co mnie na dzien dzisiejszy stac to - zdjecie numer 321 (zdecydowalem sie ze wzgledu na zamieszczone wyzej przez Tomasz1972):

Info dot. fotki:
    Shooting Mode: Macro( Close Up )
    Tv( Shutter Speed ): 1/60
    Av( Aperture Value ): 4.5
    Metering Mode: Evaluative Metering
    Exposure Compensation: 0
    ISO Speed: 400
    Lens: 50.0mm
    Focal Length: 50.0mm.
    Zdjecie jest gole - bez jakiejkolwiek korekty (sprowadzone jedynie do 97kB).

Prosze o dalsze komentarze, opinie i sugestie, w tym dot. fotki.

Pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Moja fota została wykonana z ręki , bez lampy błyskowej tylko przy świetlówkach .
    Do tego szyby były brudne ( uroki ZOO )

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak

Prosze o dalsze komentarze, opinie i sugestie, w tym dot. fotki.
    Zdjęcie całkiem fajne - trochę mi brak głębi ostrości. Świetlówki nadają się jednak tylko jako swiatło do ustawiania ostrości. Przemyśl może sprawę i kup sobie tutaj kilka lampek 68WS: http://www.funsports.pl
    Jak użyjesz ich do niewielkiego akwarium, to wartość przysłony podniesiesz i będziesz mógł pokombinować ze światłocieniem.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te kolejne też z ręki, bez flesza, 50/1.4. To co pokazuję to wszystko z wystawy akwarystycznej w PKiN.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Jak juz wpominacie o pierscieniu. Przyklad zdjecia, ktorego nie zrobilbym bez lampy pierscieniowej (w koncu sie do czegos przydala).
    http://tropheus.com.pl/galeria/displ...lbum=23&pos=48

Duty:
    popraw mnie jesli sie myle. Na zdjeciu jest eretmodus cyanosticus. Jesli tak to te zabki chyba sie domalowaly.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Domyślnie re: all

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Moja fota została wykonana z ręki , bez lampy błyskowej tylko przy świetlówkach. Do tego szyby były brudne ( uroki ZOO )
    ... spokojnie ja nie w tym celu, bardziej tlumaczylem sie za swoje wypociny.

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Te kolejne też z ręki, bez flesza, 50/1.4. To co pokazuję to wszystko z wystawy akwarystycznej w PKiN.
    Plaszczka niezla mimo IMO niezbyt dobrej ostrosci ale bardzo udany kadr, paletki juz duzo lepsze ale (pozwolilem sobie - bez urazy) zmienilbym kadr (w zalaczeniu).

Cytat Zamieszczone przez Tasma
    Jak juz wpominacie o pierscieniu. Przyklad zdjecia, ktorego nie zrobilbym bez lampy pierscieniowej (w koncu sie do czegos przydala).
    http://tropheus.com.pl/galeria/displ...lbum=23&pos=48

Duty:
    popraw mnie jesli sie myle. Na zdjeciu jest eretmodus cyanosticus. Jesli tak to te zabki chyba sie domalowaly.
    Tego nawet nie umiem skomentowac Przemku wiec ... ??:

Dzieki za otuche Duty.

Pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

wątek powinien zmienić nazwę ....

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tasma
    Duty:
    Eretmodus, a jakże. Zabki sie nie domalowały - tu jest następna "tapeta" - w prawym górnym rogu widać tego samego Eretmodusa.

Domyślnie re: popmart i Duty

Cytat Zamieszczone przez popmart
    wątek powinien zmienić nazwę ....
    well done ;-) EDIT: chyba nie do konca, zmienilem tylko temat pierwszego postu ???

Cytat Zamieszczone przez Duty
    Eretmodus, a jakże. Zabki sie nie domalowały - tu jest następna "tapeta" - w prawym górnym rogu widać tego samego Eretmodusa.
    ... i tym sposobem dlugo jeszcze nic nie pokaze na forum. :-( Gratuluje fotek.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Zodiakalny Rak ; 17-02-2006 o 11:51
    z pozdrowieniami "69"

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów