Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Tani fisheye?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No faktycznie.. odkrycie ze 16 mm 2.8 na cropie bedzie dawal wezszy obraz niz 8 mm na cropie. Ciemnica straszna. Mozna sie bawic ale i tak chyba sensowniejszym wyjsciem jest ta tokina z AF badz jakas uzywka Sigmy.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No faktycznie.. odkrycie ze 16 mm 2.8 na cropie bedzie dawal wezszy obraz niz 8 mm na cropie..
    rozumem że mówisz o pelengu?..
    bo ten wynalazek tutaj ma 12 mm

(też jestem przyzwyczajony do podawania najpierw ogniskowej a później światła, nie odwrotnie)

in film we trust

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Rzeczywiście na cropie Zenitar 2.8/16 to taki sobie efekt. Optycznie fajne szkło, ale to zaledwie "semi" fish eye na cropie. Dziś kupiłem, pierwsze próby w pracy . Mój 5D w drodze, mam nadzieję, że jest jak piszecie i na FF efekt będzie lepszy. Dla zainteresowanych wstawiam 2 próbki
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja już zakupiłem zenitara [od kolegi Bagnet007 - polecam - uczciwie miło i po przystępnych cenach :] po wcześnieszych rozterkach tego typu i wertowania wszystkich wątków zawierających 'fisheye' i potwierdzam to co już100 razy było powiedziane i pokazane tu na górze - na cropie efekt 'taki sobie' ale za to na FF - miodzio takim sposobem w mojej torbie znalazło się drugie body a mianowicie analogowy EOS 300 :]
    Ostatnio edytowane przez senner ; 19-02-2008 o 01:11

in film we trust

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sample z zenitara 2,8/16 z FF z analoga w bliźniaczym wątku => http://canon-board.info/showthread.p...001#post452001
    Ostatnio edytowane przez senner ; 03-04-2008 o 00:20

in film we trust

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów