Panowie, jaka pora dnia wchodzi w grę, nie wiem czy przy obecnej pogodzie, czytaj silnym słońcu, zdjęcia na zewnątrz będą satysfakcjonujące. Z drugiej strony ograniczają nas godziny w jakich pałac jest dostępny dla zwiedzających. Co myślicie powiedzmy o 15-00.
6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;
Witam. Pewnie się niecierpliwicie- no ja też.;-)
Ostatni weekend fajny był, ale nie dla mnie.:-x:-(
Słuchajcie, pilny komunikat!
Pławniowice są cały czas w tym samym miejscu i nie zwieją, ale za to... obiecany motocross mamy w zasięgu (ręki, nosa, nóg, rowerów i obiektywów oczywiście).
Oto terminarz zawodów na torze w Czerwionce -Leszczynach:
TOP AMATOR CUP 2012
Terminy zawodów:
Czerwionka ( Polska )
II Runda 06.05.2012 r.
III Runda 24.06.2012 r.
V Runda 19.08.2012 r.
VII Runda 23.09.2012 r.
A zatem mała zmiana i...zapraszam wszystkich w dowolnej liczbie na tor w dniu 6.05 od godz. 11:30.
Zawody odbywają się od godzin południowych i trwają kilka godzin, także wskazane nie tylko posiadanie czasu, ale i picia, zapasowych kart pamięci, a może i kanapek (jak będzie ciepło to naprawdę można się zmęczyć) choć są tam stoiska z kiełbaskami i innym jadłem.
Proponuję spotkanie na parkingu - będę z tabliczką firmową Canona dla rozpoznania. A że parking jest podłużny i tuż przy drodze, więc bez kłopotu się znajdziemy. Zbiórka o 11:30- wstępnie- jak się coś zmieni- zaraz dam znać.
Wtedy też pogadamy o tych Pławniowicach.
Fotografujący są mile widziani na zawodach, jednak z uwagi na to, że część z was będzie chyba po raz pierwszy na takiej imprezie przyda się kilka porad i uwag, dlatego lepiej bądźmy chwilkę przed zawodami.
Jak ktoś z Was popełni jakieś świetne ujęcia, to klub motocrossowy z Czerwionki będzie wdzięczny za przesłanie ich do galerii klubowej.
Mapka (jak dojechać).
Wjazd z ul. Armii Krajowej (między Leszczynami a Czerwionką) w miejscu dość nietypowym- po obu stronach szosy są same łąki i pola, tylko mała tabliczka informuje, że jedzie się tam do Przedsiębiorstwa Wodociągów. Jedzie się trochę wyboistą drogą jakiś 1km aż widać tereny Przedsiębiorstwa, na końcu drogi z betonowych płyt jest parking (wzdłuż), darmowy. W lasku jest tor i cały park maszyn oraz teamów.
W zawodach udział biorą tradycyjnie Czesi i Słowacy.
Byłem kilka razy na zawodach na tym torze i zawsze jest świetnie.
ZAPRASZAM! I do zobaczenia!
I jeszcze jedna fajna okazja!
W sobotę, 5.05 na stadionie w Rybniku będzie kolejna edycja żużlowej imprezy pod nazwą Memoriał im. Łukasza Romanka.
Będą jak zawsze najlepsi (Hampel, Gollob, zagranica). Impreza jest widowiskowa, a focić można z trybun z dowolnego miejsca- przerabiałem i jest git.
Bilety wstępu kosztują ok. 20 zł, dzieciaki do 16 roku - gratis.
Polecam!
Możemy się i tam spotkać. Początek zawodów od 17:00.
Wybieracie się???
Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 01-05-2012 o 15:16
Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
Dodatkowe info o Memoriale żużlowym.
http://www.zuzel.sport24.pl/news/sho...ukasza-romanka
P.S. Dodam, ze takie imprezy sportowe są świetną okazją do treningu robienia zdjęć akcji, ruchu-ćwiczenia techniki, spostrzegawczości i refleksu- w dodatku nie wymaga to akredytacji zaś motocross z kolei można obserwować z najbliższej odległości. Wrażenia są świetne.
Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 01-05-2012 o 16:15
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
No dobra to wbijamy na Czerwionkę? lista otwarta:
- Fatamorgana
- Zbyszko666
-
No i zaś skuli roboty mie nie bydzie...ech...a szkoda bo zapowiado się ciekawie.Chłopaki bawcie się dobrze
podejrzewam, kto się nie dopisze do listy to i tak się zjawi..mam taką nadzieję.
No mnie się wierzyć nie chce, że taka gromada na Pławniowice nagle się wykruszy, ale...trwa długi weekend i wszystko jest możliwe.
Jak ktoś lubi focić burze, to wczoraj w Beskidach mógł się wyszaleć...popołudniu wyszalała się i burza w rejonie Milówki, Ujsoł i Rajczy.
Najciekawszym doznaniem było znalezienie się na granicy 2 światów- tam gdzie jeszcze była pogoda, skąd można było oglądać żywioł- a granica ta była tam, gdzie.. był wyjazd w czasie międzysystemowego pleneru w Milówce- czyli na Ochodzitej.
P.S. Sobotnie zawody żużlowe w Rybniku zaczynają się od 18:00.
Jakby ktoś chciał dołączyć, to mój numer 533/516 060.
Pozdr.
W niedzielę, na parkingu przed zawodami motocrossowymi będę z tabliczką Canon Board od ok. 11:30.
P.S. Na zawody sugeruję zabrać średni szeroki kąt- coś typu 24-70 (na bliskie ujęcia a będziemy naprawdę blisko!) i wskazane jest coś dłuższego by lepiej wyłowić z oddali moment startu czy pojedyńcze obiekty.
Coś koło 150-200mm.
Na miejscu pokażę wam najciekawsze miejsca gdzie warto się "zaczaić" na zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 04-05-2012 o 08:12