Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Nowy, kompaktowy TAMRON 18-270 PZD VC

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mam do dyspozycji 18-200 Canona i w takie wynalazki to tylko warto wejsc jak sie ma kase i nie zalezy mu artystycznej fotografii a ma byc lepiej niz KIT. Jak ktos kupuje puche to sie w takie rzeczy pcha i dlatego takie szkla jako chwyt reklamowy mozna zaliczyc
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Domyślnie

nie bede tworzyl dodatkowego watku, wiec zapytam tu.. jakie sa najistotniejsze wady i zalety ring-USM?

spotkalem sie z dziwnymi opiniami "fachowcow", ciekaw jestem jak wy odpowiecie

mi przyszly na mysl:

- precyzja
    - szybkosc (tu był spór, że niby USMy są o polowe wolniejsze od wiertarek)
    - celnosc w slabych warunkach
    - energooszczednosc
    - cisza (ja bym to wymienil na koncu ale u nich to byl pierwszy i jedyny powod dla ktorego canon zrobil USM)
    - trwałość, niezawodność konstrukcji

mile widziane wyjasnienie, bo szukalem w google ale nic sensownego poza tym nie znalazlem..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Witam
    Przesiadłem się z małpy na lustro pare lat temu, ale dopiero dojrzałem do zakupu czegoś lepszego niż kit. Ze względu na wiedzę srednio-amatorską i brak możliwości fizycznego porównania, czy mógłbym prosić o rzeczowe info w różnicach pomiędzy poniższymi szkłami. No i oczywiście czy te różnice są warte 700 zł.
    Tamron AF 18-270 f/3.5-6.3 Di II VC PZD Piezo - Tamron AF 18-270 f/3.5-6.3 Di-II VC LD Asp (IF) Macro
    Jeżeli ktoś, życzy sobie uswiadomić mi że jestem parweniuszem i się nie znam, ponieważ powinienem uzbroić sie w kilka szkieł stosownych do sytuacji - szkoda czasu - należe do targetu docelowego działu marketingu Tamrona i napewno kupię szkło uniwersalne.
    Dziekuję za pomoc.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Jako, że 18-270 Piezo jest pozbawiony testów to ciężko cokolwiek powiedzieć. Pewne jest to: brak trybu makro i nowy autofocus. Na pewno bolączką modelu bez piezo był AF. Druga sprawa to, że ceny obu modeli spadają Di II VC LD MACRO kosztował w dniu premiery ok 1900 zł. Trzeba czekać.

Domyślnie

Poczekamy na konstruktywne testy, a co do ceny to racja akceptowalna cena nowego modelu to ok 1500 pln.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mistrz Yo Zobacz posta
    Witam
    Przesiadłem się z małpy na lustro pare lat temu, ale dopiero dojrzałem do zakupu czegoś lepszego niż kit. Ze względu na wiedzę srednio-amatorską i brak możliwości fizycznego porównania, czy mógłbym prosić o rzeczowe info w różnicach pomiędzy poniższymi szkłami. No i oczywiście czy te różnice są warte 700 zł.
    Tamron AF 18-270 f/3.5-6.3 Di II VC PZD Piezo - Tamron AF 18-270 f/3.5-6.3 Di-II VC LD Asp (IF) Macro
    Jeżeli ktoś, życzy sobie uswiadomić mi że jestem parweniuszem i się nie znam, ponieważ powinienem uzbroić sie w kilka szkieł stosownych do sytuacji - szkoda czasu - należe do targetu docelowego działu marketingu Tamrona i napewno kupię szkło uniwersalne.
    Dziekuję za pomoc.

Jak to jest w końcu z tymi Tamronami?
    Z tego co mnie sie wydaje najlepszym rozwiazaniem bedzie ten z napędem PIEZO... jednak takowego (z takim opisem) nie zauważyłem na znanych portalach aukcyjnych...
    Szymon - Zgorzelec
    Canon A700,
    Canon 7D + BG-E7 + E-1 ; Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD ; Samyang 8 mm f/3.5 ; Canon EF 35mm f/2.0 IS USM

Domyślnie

Od piątku posiadam tego Tamrona z PZD.... złego słowa puki co nie moge na jego temat powiedziec.
    Jak dla mnie super sprawa!
    Szczerze polecam!
    Szymon - Zgorzelec
    Canon A700,
    Canon 7D + BG-E7 + E-1 ; Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD ; Samyang 8 mm f/3.5 ; Canon EF 35mm f/2.0 IS USM

Domyślnie

No to zapodaj jakąś fotkę z 7D do kompletu , chętnie popatrzę (trzymy).

Pozdrawiam,

J.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jest już dostępny, cena faktycznie 2390. Test niebawem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Pewne jest to: brak trybu makro (...)
    To jakieś koszmarne niedopatrzenie marketingowców Tamrona. Niby szkło nie ma macro, a ostrzy z bardzo bliska i daje większe powiększenie niż taki 28-75, który Macro w nazwie ma.

18-270 PZD

28-75 2.8 Macro
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-02-2011 o 12:00 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów