Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yellowpliszka
    Zablokowany
    • 2009
    • 266

Jakaś wykladzina dywanowa brrr... W miejscu do tanczenia kawałek parkietu, ale zaledwie skrawek. Od podłogi tez można niekiedy odbijac? Od jakiej?

Komentarz

• sebcio80
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2655

Zamieszczone przez yellowpliszka
      Jak sobie poradzić z takim systemem(dwie 580 po katach) gdy nie ma od czego na takiej sali odbić swiatelka? Parasolki, softboksy??
      ja tam nie preferuje zadnych parasolek i softboxow, no nie studio, mam robic reportaz a nie dekorowac sale wlasnym sprzetem

wiadomo ze brazowy sufit to problem, ale ja mimo to i tak bym celowal w sufit, byc moze wieksza moc bedzie potrzebna i tyle, a ze zdjecia nie beda tak naswietlone jak moje wyzej to trudno, nie da sie zrobic wszystkiego
      Moje wątki na forum: sport | fashion
      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

A ściany?
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• yellowpliszka
          Zablokowany
          • 2009
          • 266

Lustra...

Komentarz

• MM-architekci
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2227

ta od podlogi odbijac dobre dobre

wal w sufit troche mocniej , pewnych rzeczy sie nie przeskoczy
            no comment...

Komentarz

• yellowpliszka
              Zablokowany
              • 2009
              • 266

Zamieszczone przez sebcio80
              nie tylko ułatwia pracy przy obrabianiu ale też powoduje, że zdjęcia są po prostu mniej płaskie jak przy lampie na body
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

no prosze bardzo. wyglada to tak mniej więcej:

a tu widać błysk jednej lampy

ja preferuje blyskanie na sali weselnej, sa foto, ktorzy robia tylko w zastanym, ja tez lubie klimatyczne fotki ale nie na kazdej sali da sie takowe fajne zrobic,

oczywiscie jak kazdy system blyskania lampa w reportazu ma on swoje wady, czasami spore cienie na twarzach, czasami twarze sa mocno niedoswietlone

ale nie ma systemow idealnych
              A czy mozna zapytac jak odpalales re lampy? Jakiego zestawu nadajnikow-odbiorników uzywales, działających TTL ? A może tylko same lampy ze sobą wsplpracowaly?

Komentarz

• sebcio80
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2655

A czy mozna zapytac jak odpalales re lampy? Jakiego zestawu nadajnikow-odbiorników uzywales, działających TTL ? A może tylko same lampy ze sobą wsplpracowaly?
                system Canana jest zbyt zawodny, uzywalem odbiornikow dzialajacych w ETTL ale przelaczylem na manual, nie da rady w sumie robic takich zdjec w ETTL, jak lampa znajdzie sie w kadrze to mocno niedoswietla
                | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• yellowpliszka
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 266

system Canana jest zbyt zawodny, uzywalem odbiornikow dzialajacych w ETTL ale przelaczylem na manual, nie da rady w sumie robic takich zdjec w ETTL, jak lampa znajdzie sie w kadrze to mocno niedoswietla
                  Tak własnie myślałem, jak ta lampa z tylu blysnie z mocą obliczona z tej z Body aparatu to slave moze nie doswietlic. Czyli gdy są spiete dwie lampy( jedna na aparacie druga gdzieś w kacie), ETTL się mija z celem, najlepszy manual. To może nie ma sensu kupować dedykowanych pod Canona pocket-wizardow? Już napewno nie na sale halowa.. Gdzie znajdują zastosowanie systemy dwóch lamp z włączonym ETTL?
                  Ostatnio edytowany przez yellowpliszka; 24447.

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

spokojnie mozna kupic jakies tanie chinskie wyzwalacze, mi ETTL przydaje sie w plenerze, dlatego zakupilem Pocketwizardy

Komentarz

• yellowpliszka
                      Zablokowany
                      • 2009
                      • 266

Czy mając taki tanie chińskie pocket wizardy, lampa na Body będzie nadal pracowała w ETTL?

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Czy mając taki tanie chińskie pocket wizardy, lampa na Body będzie nadal pracowała w ETTL?
                        nie, nie bedzie, ale po co lampa na body?

Komentarz

• yellowpliszka
                          Zablokowany
                          • 2009
                          • 266

nie, nie bedzie, ale po co lampa na body?
                          No co by prawidlowo liczyla i naswietlala pierwszy plan, ta w kacie tylko na doswietlenie reszty, wiec moze byc manual. Myle sie?

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

w ETTL lampa nic nie liczy, moc blysku okresla body

teoretycznie mozliwe jest miec lampe na body w ETTL a inne lampy wyzwalac radiowo w manualu, z tym ze nadajnik musialby byc podlaczony do gniazda PC w aparacie

ale nie wiem czy taka kombinacja zadziala, nigdy nie probowalem

Komentarz

Pracuję...