30D - Canon oddaje 590 zł!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arra
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1023

Zamieszczone przez WereWolf
    też wybrałem europassat, zwłaszcza, że mieszkam stosunkowo niedaleko i mogłem odebrać osobiście

formularz będę wysyłał prawdopodobnie dzisiaj (chyba, że nie starczy czasu)
    swoją drogą.. czy na pewno w przypadku europassata trzeba wybrać DE jako kraj zakupu?

jeśli chodzi o kartę, to ja jednak postawiłem na szybszą... i chyba przy tym aparacie dla zdjęć seryjnych warto zainwestować przynajmniej w extreme III (2 GB exIII w europassacie chyba coś koło 270 zł)
    Hej, a powiedz mi gdzie masz kraj zakupu, ja w formularzu widze tylko miasto zakupu i nie wiem co wpisac Frankfurt, czy Leszno?

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• rodeoo
      Coś już napisał
      • 2005
      • 63

Cashback należy się dla BODY bez względu czy kupiłeś w kicie czy nie 150Euro
      O czym mówi cały Temat

Komentarz

• himi
        Zablokowany
        • 2006
        • 2638

A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.

Komentarz

• pyciu
          Bywalec
          • 2005
          • 119

Zamieszczone przez himi
          A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.
          Nie przesadzaj!
          Kontakt z EP jest IMHO bardzo poprawny. Pod telefonem dwukrotnie odebrała kompetentna osoba, nie podeszli do mnie "olewczo" poza tym na GG też odpowiadają - choć czase po dłuższym czasie.
          Jeśli chodzi o kontakt z klientem tu u mnie mają 4+ (a kupowałem tu po raz pierwszy).

Czy trzeba wpisać DE jako kraj zakupu nie wiem - ja tak zrobiłem, bo zgodnie z tym co mówi rachunek, aparat był tam kupiony. To, że nie dostałem PL paragonu oznacza po prostu, że ktoś/pośrednik zakupił w DE w moim imieniu towar. W rozumieniu prawa, na terenie PL nie było transakcji!
          Pewnie fiskus ma swoją interpretację ...

pozdrawiam
          Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
          album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• WereWolf
            Coś już napisał
            • 2005
            • 96

Zamieszczone przez arra
            Hej, a powiedz mi gdzie masz kraj zakupu, ja w formularzu widze tylko miasto zakupu i nie wiem co wpisac Frankfurt, czy Leszno?

Pozdrawiam
            kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali
            moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
            Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• Amholen
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 46

kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali
              jak będziesz coś wiedział to daj znać

poza tym nurtuje mnie i nie tylko mnie sprawa kodu z pudełka. Na tym pudełku które mam "ten" kod jest częściowo zaklejony przez inny co robiliście w takiej sytuacji bo ja się poważnie zastanawiam na wysłaniem prawie całego boku pudełka

Komentarz

• pyciu
                Bywalec
                • 2005
                • 119

Zamieszczone przez Amholen

poza tym nurtuje mnie i nie tylko mnie sprawa kodu z pudełka. Na tym pudełku które mam "ten" kod jest częściowo zaklejony przez inny co robiliście w takiej sytuacji bo ja się poważnie zastanawiam na wysłaniem prawie całego boku pudełka
                Trzeba odkleic wszystkie inne kody. Wyslac jedynie ten oryginalnie nadrukowany na karton.

pzdr.
                Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
                album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• Amholen
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 46

Zamieszczone przez pyciu
                  Trzeba odkleic wszystkie inne kody. Wyslac jedynie ten oryginalnie nadrukowany na karton.

pzdr.
                  dzięki tego było mi potrzeba - jeszcze tylko to miasto zakupu i można słać

Komentarz

• Macio
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 183

Daj info czy pisać na Polskę, czy na Niemcy, bo też będę miał niemiecki paragon. Z góry ogromne dzięki.

P.s - moim zdaniem nie powinno być różnicy w jakim kraju produkt się zakupiło. Mozna przecież mieszkać w Polsce a zakupić w Niemczech - nie ma punktu który by tu coś ograniczał. Jedynym faktem jest to, że "Aparat musi zostać sprzedany oryginalnie przez Canona w jednym z krajów objętych promocją"

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

dzięki tego było mi potrzeba - jeszcze tylko to miasto zakupu i można słać
                      Nic nie trzeba odklejać. Ja wysłałem z naklejonym i kasę mam od miesiąca na koncie. Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie. Także, a może głównie osobiście. Moje wrażenia ze standardu obsługi to 3+. Skoro wolałem jeździć do oddalonego o 40 km Rawicza i tam kupować to jednak coś znaczy. Nie chciałem też niemieckiej faktury, bo to jednak było nie było jakaś trudność. Powodzenia w cashback, pozdrawiam.

Komentarz

• WereWolf
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 96

Zamieszczone przez himi
                        Nic nie trzeba odklejać. Ja wysłałem z naklejonym i kasę mam od miesiąca na koncie. Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie. Także, a może głównie osobiście. Moje wrażenia ze standardu obsługi to 3+. Skoro wolałem jeździć do oddalonego o 40 km Rawicza i tam kupować to jednak coś znaczy. Nie chciałem też niemieckiej faktury, bo to jednak było nie było jakaś trudność. Powodzenia w cashback, pozdrawiam.
                        a możesz podać namiary na sklep w Rawiczu? trochę już za późno, bo kupiłem już w EP (i w sumie nie żałuję), ale na przyszłość może się przydać

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                        Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• zjawa
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 67

to co wpisujemy?

Komentarz

• zOOn
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 220

Odpowiedzi na wasze pytanie sa na wczesniejszych stronach tego watku...

http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=294

Zamieszczone przez Macio
                            Daj info czy pisać na Polskę, czy na Niemcy, bo też będę miał niemiecki paragon. Z góry ogromne dzięki.

P.s - moim zdaniem nie powinno być różnicy w jakim kraju produkt się zakupiło. Mozna przecież mieszkać w Polsce a zakupić w Niemczech - nie ma punktu który by tu coś ograniczał. Jedynym faktem jest to, że "Aparat musi zostać sprzedany oryginalnie przez Canona w jednym z krajów objętych promocją"
                            Zamieszczone przez zjawa
                            to co wpisujemy?
                            http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=219

Kraj zakupu wpiszcie ten, z ktorego macie dowod zakupu... byle w Europie

Komentarz

• Kij_w_Mrowisko

Witam wszystkich zainteresowanych. Przeczytałem cały wątek bo szykuję się do zakupu ale jest jeszcze parę ciekawych kwestii:

Kwestia nr 1.

na stronie http://canoneos30dpromotion.onlinere...com/terms.aspx po wybraniu kraju Polska jest napisane:

"5. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "

i tu pierwsze zaskoczenie, bo na stronie www.canon.pl jest informacja, że promocja jest gdy zakupi się sprzet od 01.11.06 - 31.01.07 co więcej w sekcji częste pytania jest napisane:

"P: Jak występować o zwrot części zapłaty

O: 1. Kup aparat fotograficzny EOS 30D między 01.11.2006 a 31.01.2007. i tak dalej ...." a potem:

"P: Jaki jest okres promocji?

A. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "

Wygląda to na pomyłkę - czy ktoś zwrócił na to uwagę i próbował to wyjaśnić ?

Kwestia nr 2.

Czy ktoś miał taką sytuację, że kupił sprzęt i faktuta była wystawiona na firmę (szczególnie na spółkę z o.o.) a potem imiennie (jako osoba prywatna) wypełniał formularz i otrzymał zwrot?

Kwestia nr 3.

Na allegro FOTORIMEX sprzedaje 30D+CF 512 i wystawia F-rę Vat za 4 199 PLN, więc się zainteresowałem i okazało się, że cena jest ceną brutto co jest istotne bo inni sprzedawcy np. Gandini mają lepszą cenę 4050 PLN za body, ale jeśli kogoś interesuje F-ra Vat to wtedy cena wzrasta do 4600 PLN. Nie wiem na ile taka praktyka jest fair, ale wróćmy do FOTORIMEX. Zadałem pytanie odnośnie tego czy te aparaty obejmuje cashback i otrzymałem taką odpowiedź:

"Witam!
                              Cena na aukcji to cena brutto. Aparat nie jest objęty promocją.
                              Pozdrawiam"

gdy zapytałem dlaczego, odpowiedź była następująca:

"Te objęte promocją posiadają specjalne naklejki, nasz ich nie ma.
                              Pozdrawiam"

Gdy tą odpowiedź poddałem w wątpliwość i napiasałem do niech coś takiego:

"Dziękuję za odpowiedź, ale nie jest to do końca prawda o tych naklejkach. (chyba że mają państwo wycięte kody paskowe z pudełek). W warunkach promocji ważne jest aby zakupić towar w odpowiednich krajach UE i wysłać kopię rachunku (f-ry, paragonu) wraz z kodem paskowym z pudełka i wypełniony formularz ze strony internetowej. Dodatkowym warunkiem jest aby produkt pierwotnie był nabyty od Canona w UE.
                              Produkt nie będzie objęty promocją, jeśli ktoś już wystąpił o zwrot. Czyli rodzaj pudełka nie ma znaczenia, jedynie fakt, że jest to orginalne pudełko od towaru który znajduje się w środku (czyli nie było wykorzystania promocji i przepakowania towaru.)
                              Pozdrawiam,"

bo wydaje mi się że faktycznie nie ma znaczenia czy na pudełku jest mowa o promocji czy nie to jeśli pozostałe warunki promocji są spełnione to cashback się należy.

i wtedy otrzymałem odpowiedź ostateczną:

"Witam!
                              Jeśli jest tak jak Pan mówi to możliwe iż można odzyskać tą kasę. Niestety nie znam się na kodach kreskowych i nie wiem czy ten akurat jest objęty promocją.
                              Pozdrawiam"

Wiec czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć mój pogląd, że zwrot się należy niezależnie od rodzaju pudełka i czy jest na nim mowa o zwrocie czy nie ma.

Pozdrawiam serdecznie

Komentarz

• WereWolf
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 96

Zamieszczone przez Kij_w_Mrowisko
                                "5. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "
                                hmm... ja wszędzie (poza sekcją "często zadawane pytania") widzę do końca stycznia... na pewno pomyłka
                                Zamieszczone przez Kij_w_Mrowisko
                                Gandini mają lepszą cenę 4050 PLN za body, ale jeśli kogoś interesuje F-ra Vat to wtedy cena wzrasta do 4600 PLN. Nie wiem na ile taka praktyka jest fair
                                taka praktyka zupełnie nie jest fair, więcej - jest niezgodna z regulaminem Allegro, wyraźnie jest w nim napisane, że wylicytowana cena jest ostateczną ceną brutto

a jeśli chodzi o same zwroty, to też nie wiem do końca jak to jest... przykładowo, szukając sklepu, w którym miałbym kupić 30D kontaktowałem się w sumie z trzema... z jednego nie dostałem żadnej odpowiedzi - pomijam... drugi - fotoset, cena rewelacyjna (3990 jeśli dobrze pamiętam), ale też dostałem odpowiedź, że nie można uzyskać zwrotu...
                                w sumie nie ciągnąłem już tego tematu, ale z tego co słyszałem niektóre aparaty są ściągane w zastępczych (może zbiorczych?) opakowaniach i tu może być właśnie problem kodu kreskowego

Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

Pracuję...