Sprzęt do ślubów

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mad_Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1458

Zamieszczone przez ience
    PYTANIE!

Canon EF 24-105mm f4 L

da rade w kosciele z lampa 580ex II ?

jak nie to do 3k prosze o propozycje szkiełek.

dziekuje za uwage

Rece opadaja. To nie restauracja tu sie nie zamawia odpowiedzi. Zaproponuj 50zl.to moze ktos ci stresci.
    Czy tylko ja to zauwazylem czy od poczatku roku mamy gu wysyp nowych z pytaniami typu powiedzcie co mam kupic do slubow?

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• maxon52
      Bywalec
      • 2007
      • 144

Odczujemy ten wysyp jak zacznie się sezon i panowie od pytań będą focić slubniaki za 500zł w pełnym komplecie , a u Nas w firmie będzie wysyp rozpaczy z braku kasy , bo na forum nauka jest za darmo .
      edynki iątki eki i duperelki

Komentarz

• PeeJay
        • 2010
        • 5

Zamieszczone przez psychol
        2 korpusy ... FF i crop ??:
        24 na FF
        85 na C i jazda

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Zamieszczone przez maxon52
          Odczujemy ten wysyp jak zacznie się sezon i panowie od pytań będą focić slubniaki za 500zł w pełnym komplecie , a u Nas w firmie będzie wysyp rozpaczy z braku kasy , bo na forum nauka jest za darmo .
          Jeżeli nowicjusz z lustrzanką może być dla Was konkurencją to może czas pomyśleć nad zmianą zawodu?
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• psychol
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 19

Zamieszczone przez Troyan
            Nie ale jak są 2 korpusy z dwoma stałkami to po co Ci zum ? 24 i 85 wystarcza na wszelkie okazje
            Zamieszczone przez pank
            Jeżeli nowicjusz z lustrzanką może być dla Was konkurencją to może czas pomyśleć nad zmianą zawodu?
            :rolleyes:
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez PeeJay
            24 na FF
            85 na C i jazda
            no i po problemie dzięki
            Ostatnio edytowany przez psychol; 32717. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• pank
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1502

Zamieszczone przez psychol

no i po problemie dzięki
              Na cropa bardziej uniwersalnie było by zapiąć 50/1.4, 85 może okazać się za wąski.
              Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• psychol
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 19

Zamieszczone przez pank
                Na cropa bardziej uniwersalnie było by zapiąć 50/1.4, 85 może okazać się za wąski.
                dokładnie o to chodzi, crop 50/1.4 (czyli ~80mm), a FF 24/1.4
                hmmmm .... wtstarczy stałek :rolleyes:
                jeszcze COŚ w plener ... 70-200 f/

Komentarz

• katharsis
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 185

Zamieszczone przez Mad_Mac
                  Czy tylko ja to zauwazylem czy od poczatku roku mamy gu wysyp nowych z pytaniami typu powiedzcie co mam kupic do slubow?
                  No przecież nowy sezon polowania na dotacje się zaczął

A ja mam z kolei pytanie z serii bardziej abstrakcyjnych: za miesiąc focę swój pierwszy ślub i jest to ślub cywilny. Jak ceremonia przebiega wiem, jak i to, że trwa dość krótko. Jeśli chodzi o sprzęt, planuję połączyć 5d2 z 35/1,4 i 40d z 85/1,8. I jedno "ale". Jestem również szczęśliwa posiadaczką fisha 15/2,8 i chciałabym go wykorzystać. Kusi, zeby mieć przy sobie i wrzucić na chwilę na 5d2. Ma to sens? A może za bardzo kombinuję i z racji szybkości akcji i braku obycia powinnam sobie darować i skupić się na pstrykaniu tym co mam? Co szanowne koleżeństwo by radziło?

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

To zależy od wielkości sali i ilości gości. Fisz jest mały, miej w kieszeni, podpięcie to przecież moment. Może podczas składania życzeń jak się kolejka ustawi?

Komentarz

• psychol
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 19

Zamieszczone przez katharsis
                      No przecież nowy sezon polowania na dotacje się zaczął
                      taaaa... z tego co widzę to ogrom forumowiczów startował na dotacjach: wiek 19lat i w stopce 1Ds :wink:

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Ej, mam w stopce DSa, ale 19 lat skończyłem już jakiś czas temu i nie brałem żadnych dotacji! No chyba że od małżonki.

Komentarz

• psychol
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 19

Zamieszczone przez pank
                          Ej, mam w stopce DSa, ale 19 lat skończyłem już jakiś czas temu i nie brałem żadnych dotacji! No chyba że od małżonki.
                          :-D dobre !!!

teraz muszę bardziej uważać, bo moja żonka coraz częściej zagląda do mojej torby foto, zawsze szkiełka wydawały jej się takie same niech tak lepiej zostanie

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Niestety, z mojej obserwacji wynika że szybkość edukacji małżonek w dziedzinie foto jest wprost proporcjonalna do wzrostu wartości kupowanego sprzętu.

Komentarz

• Troyan
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 317

Zamieszczone przez pank
                              Dokładnie, 85 na cropa jest za wąski, nawet chodzienie po ścianie nie pomaga

24+85 na duet 5d x 2

jak się ma cropa i ff to 24 +50
                              Założyłem sobie FOTOBLOGA

Komentarz

• aKySZ
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 66

Zamieszczone przez Mad_Mac
                                Rece opadaja. To nie restauracja tu sie nie zamawia odpowiedzi. Zaproponuj 50zl.to moze ktos ci stresci.
                                A czy tylko ja zauważyłem jaki Ty jesteś wredny typ? Nie chcesz - nie odpowiadaj. Masz przerysowaną autoocenę, a streszczenie cenisz tylko na 50zł? Rzeczywiście to bardzo dziwne, że ludzie w wątku o sprzęcie do ślubów pytają o... sprzęt do ślubów!!
                                szok

Komentarz

Pracuję...