Samochody terenowe w akcji - jakie ustaiwenia
Zwiń
X
-
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
Fotoblog (: -
widzę maciek-k, że byłeś w niegowonicach. mam kilka zdjęć które na stronie juroftu nie są zamieszczone. a mam zarówno prowadzenie samochodu jak i koła poruszone. nie potrafię pokazać zdjęć. jak ktoś poda meila to poślę i ten ktoś niech zamieści - jeśli będzie ciekawecanonKomentarz
-
Komentarz
-
Za panoramowanie tego ostatniego i to latające (acz ostre w miarę i wyraźne) błotko...Zamieszczone przez Maciek_K3 zdjęcie: 18mm f/8 1/100s
S Z A C U N
Wiem, że nic nie wiem :/Komentarz
-
Noo!
Odrazu mi sie przejasnilo w glowie. Nigdy nie pomyslalbym, ze takie foty mozna strzelac przy 1/80 czy 1/100s. Dzieki za super przyklady. Postanowilem rowniez wziac ze soba cos szerszego. Do wyboru mam Sigme 17-70 f2.8-4.5 z niezbyt szybkim AF oraz Canona 17-85 IS f4-5.6, ktory gorzej rysuje ale z pewnoscia ma szybszy AF i IS. I znow czekam, az ktos mnie oswieci.
Komentarz
-
Na Twoim miejscu zabierałbym obydwa obiektywy (jezeli masz taką możliwość). 17-85 ma dosyć uniwersalną ogniskową i będzie dawał radę w słoneczne dni, a sigmy używałbym gdy zabraknie światła (w pochmurne dni lub podczas leśnych przepraw).Noo!
Odrazu mi sie przejasnilo w glowie. Nigdy nie pomyslalbym, ze takie foty mozna strzelac przy 1/80 czy 1/100s. Dzieki za super przyklady. Postanowilem rowniez wziac ze soba cos szerszego. Do wyboru mam Sigme 17-70 f2.8-4.5 z niezbyt szybkim AF oraz Canona 17-85 IS f4-5.6, ktory gorzej rysuje ale z pewnoscia ma szybszy AF i IS. I znow czekam, az ktos mnie oswieci.
Przy wszelkiego rodzaju zdjęciach sportowych AF jest bardzo ważny, jednak jeżeli ustawisz się odpowiednio, to podczas spokojnego, płynnego panningu nie musisz mieć bardzo szybkiego AF.Komentarz
-
I po imprezie. Bylo naprawde ostro, caly czas akcja. Jedyny problem to... zabraklo mi pamieci w aparacie, hehe. I tu pierwsza nauczka lub raczej wniosek - zawsze na takie imprazy brac 2 lub wiecej kart i to naprawde szybkich
Generalnie cala impreze przepstrykalem wg wskazowek danych przez uzytkownika Maciek_K i wielkie dzieki za te wskazowki. Efekt (wg mnie) jest naprawde fajny
. Wiekszosc zdjec zrobilem z 70-200 f4L poniewaz znajdowalem sie dosc daleko od aut, na koniec zalozylem Sigme 17-70 aby pstryknac kilka fot juz samych aut.
Ponizek kilka zdjec wybranych z kilku ladnych setek. Pozdrawiem i dziekuje za pomoc.
Ostatnio edytowany przez PeterHi; 22993.Komentarz
-
WOW!
Na prawdę rewelacja. Efekty są takie jak by to nie była pierwsza impreza tego typu w Twojej karierze
1, 7, 8, są pro.
pozdrawiam5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
Jest na co popatrzeć !!!
Gdzie to było ?
Muszę cały wątek przeczytać dokładnie, może coś się nauczę ...:smile: :wink:Komentarz
-
Impreza odbyla sie we wschodniej czesci Islandii, niedaleko miejscowosci Egilsstaðir. A jezeli ktos ma ochote zobaczyc reszte fotek to tutaj...
Extreme OffRoad IcelandKomentarz
-
A juz miałem nadzieję że Formula Off-road zawitała i do nas...
Nic tylko pozazdrościć, imprezy tego typu są jednymi z bardziej widowiskowych.Komentarz
-
PeterHi bardzo ciekawe: i impreza, i tereny... że o zdjęciach nie wspomnę
Tanto może nie tej klasy, ale i u nas amatorzy imprez Off-road coś dla siebie znajdą - przynajmniej na południu :wink:Komentarz

Komentarz