Samochody terenowe w akcji - jakie ustaiwenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LISU
    Coś już napisał
    • 2009
    • 83

Zamieszczone przez chiron
    Trzeba się zdecydować czy tło rozmyte czy auto czy wszystko czy nic...
    auto nierozmyte, koła i błocko rozmyte. tak lubie :]
    nie ma szans dobrze pokazac ostrej dynamiki na statycznym zdjeciu ze statycznie zawieszonymi drobinkami w powietrzu i nieruchomymi kółkami.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Komentarz

• irekaro
      Początki nałogu
      • 2007
      • 262

widzę maciek-k, że byłeś w niegowonicach. mam kilka zdjęć które na stronie juroftu nie są zamieszczone. a mam zarówno prowadzenie samochodu jak i koła poruszone. nie potrafię pokazać zdjęć. jak ktoś poda meila to poślę i ten ktoś niech zamieści - jeśli będzie ciekawe
      canon

Komentarz

• Maciek_K
        • 2008
        • 7

Zamieszczone przez chiron
        przy takim panoramowaniu jak na ostatnim zdjęciu i statycznych kołach i całym aucie to to błotko fajnie fruwa w powietrzu... ale przyznaj się... jakie tam masz ustawienia?
        1 zdjęcie: 150mm f/9 1/80s
        2 i 3 zdjęcie: 18mm f/8 1/100s

Komentarz

• chiron
          Bywalec
          • 2005
          • 113

Zamieszczone przez Maciek_K
          3 zdjęcie: 18mm f/8 1/100s
          Za panoramowanie tego ostatniego i to latające (acz ostre w miarę i wyraźne) błotko...

S Z A C U N

Wiem, że nic nie wiem :/

Komentarz

• PeterHi
            • 2009
            • 8

Noo! Odrazu mi sie przejasnilo w glowie. Nigdy nie pomyslalbym, ze takie foty mozna strzelac przy 1/80 czy 1/100s. Dzieki za super przyklady. Postanowilem rowniez wziac ze soba cos szerszego. Do wyboru mam Sigme 17-70 f2.8-4.5 z niezbyt szybkim AF oraz Canona 17-85 IS f4-5.6, ktory gorzej rysuje ale z pewnoscia ma szybszy AF i IS. I znow czekam, az ktos mnie oswieci.

Komentarz

• Maciek_K
              • 2008
              • 7

Zamieszczone przez PeterHi
              Noo! Odrazu mi sie przejasnilo w glowie. Nigdy nie pomyslalbym, ze takie foty mozna strzelac przy 1/80 czy 1/100s. Dzieki za super przyklady. Postanowilem rowniez wziac ze soba cos szerszego. Do wyboru mam Sigme 17-70 f2.8-4.5 z niezbyt szybkim AF oraz Canona 17-85 IS f4-5.6, ktory gorzej rysuje ale z pewnoscia ma szybszy AF i IS. I znow czekam, az ktos mnie oswieci.
              Na Twoim miejscu zabierałbym obydwa obiektywy (jezeli masz taką możliwość). 17-85 ma dosyć uniwersalną ogniskową i będzie dawał radę w słoneczne dni, a sigmy używałbym gdy zabraknie światła (w pochmurne dni lub podczas leśnych przepraw).
              Przy wszelkiego rodzaju zdjęciach sportowych AF jest bardzo ważny, jednak jeżeli ustawisz się odpowiednio, to podczas spokojnego, płynnego panningu nie musisz mieć bardzo szybkiego AF.

Komentarz

• PeterHi
                • 2009
                • 8

I po imprezie. Bylo naprawde ostro, caly czas akcja. Jedyny problem to... zabraklo mi pamieci w aparacie, hehe. I tu pierwsza nauczka lub raczej wniosek - zawsze na takie imprazy brac 2 lub wiecej kart i to naprawde szybkich
                Generalnie cala impreze przepstrykalem wg wskazowek danych przez uzytkownika Maciek_K i wielkie dzieki za te wskazowki. Efekt (wg mnie) jest naprawde fajny. Wiekszosc zdjec zrobilem z 70-200 f4L poniewaz znajdowalem sie dosc daleko od aut, na koniec zalozylem Sigme 17-70 aby pstryknac kilka fot juz samych aut.
                Ponizek kilka zdjec wybranych z kilku ladnych setek. Pozdrawiem i dziekuje za pomoc.

Ostatnio edytowany przez PeterHi; 22993.

Komentarz

• esteper
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 635

WOW!
                  Na prawdę rewelacja. Efekty są takie jak by to nie była pierwsza impreza tego typu w Twojej karierze
                  1, 7, 8, są pro.

pozdrawiam
                  5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• irekaro
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 262

ja z innej beczki; masz takie duże winietowanie? albo mi się zdaje
                    canon

Komentarz

• PeterHi
                      • 2009
                      • 8

Wineta dodana, jakos mi tak bardziej pasuje

Komentarz

• Toffic
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 235

Zamieszczone przez PeterHi
                        Wineta dodana, jakos mi tak bardziej pasuje
                        W takich zdjęciach winieta jest OK.
                        Fotografia

-

Komentarz

• Selena
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 502

Jest na co popatrzeć !!!
                          Gdzie to było ?

Muszę cały wątek przeczytać dokładnie, może coś się nauczę ...:smile: :wink:
                          Moje zdjęcia

Komentarz

• PeterHi
                            • 2009
                            • 8

Impreza odbyla sie we wschodniej czesci Islandii, niedaleko miejscowosci Egilsstaðir. A jezeli ktos ma ochote zobaczyc reszte fotek to tutaj...
                            Extreme OffRoad Iceland

Komentarz

• Tanto
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 94

A juz miałem nadzieję że Formula Off-road zawitała i do nas...
                              Nic tylko pozazdrościć, imprezy tego typu są jednymi z bardziej widowiskowych.

Komentarz

• Selena
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 502

PeterHi bardzo ciekawe: i impreza, i tereny... że o zdjęciach nie wspomnę

Tanto może nie tej klasy, ale i u nas amatorzy imprez Off-road coś dla siebie znajdą - przynajmniej na południu :wink:
                                Moje zdjęcia

Komentarz

Pracuję...