Gdynia Zlot Żaglowców 2-5 lipca 2009r

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tezet-gdynia
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1283

Jasne ze mozna, wszedzie mozna zaparkowac, ale tu chodzi o jak najblizsze miejsca, ja dzis sprawdzalem mozliwosc dojazdu do kina na wieczorny seans, a odpowiedz zeby sobie przyjsc na piechote poprostu zakrawa na kpine, biorac pod uwage to ze niektorzy nie moga np duzo chodzic. Moja matka skrecila ostatnio kostke i uwierz, nie dojdzie z 10 lutego do kina... Ale to sa kwestie ktore powinny byc normalne. Czy wina organizatorow ? No nie wiem, jakos pytalem przy kazdej ulicy jak wyglada sprawa dojazdu i dowiadywalem sie zeby pytac na tej ostatniej "bramce" i dopuki nie bylo na bramce strazy miejskiej to ludzie byli naprawde mili. Dopiero na ostatniej bramce straz miejska + dwoch "porzadkowych" w zoltych strojach - tam poprostu odechciewalo sie wszystkiego, ton/sposob przekazywania informacji/bezposrednie smianie sie w twarz i tego typu rzeczy jakby byli ponad prawem... Juz bym wolal zeby tam stala policja zmiast tej strazy ale fakt, od tego oni sa, od stania. Moim zdanie wystarczylo by poprostu gdyby spytali czy mam do kina bilet i sprawa rozwiazana, ale oni woleli zgrywa cfaniakow, bo nie byla to odpowiedz typowo narzucona przez organizatora. Pozatym to nie tylko moja opinia o nich dzisiaj, paru znajomych mialo problem z dojazdem do wlasnego domu bo ich wpuscic nie chcieli...

Poza tym zostawiajac samochod na parkingu kina mam w razie czego jakies zabezpieczenie w postaci kamer na parkingu w czasie seansu. Zostawiajac samochod na 10 lutego czy gdziekolwiek indziej mam poprostu szczescie lub pecha.

A na jutro napisalem ktore parkingi atakujemy, kamienna gora albo boczna na swietojanskiej...
    Ostatnio edytowany przez Tezet-gdynia; 15198.
    www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• gonzo44
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1304

To ja mapkę poproszę :P
      Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Tezet-gdynia
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1283

1 - miejscowka przy swietojanskiej
        2 - parking na kamiennej

www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• elpolako
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 19

jeżeli kogoś interesuje niedzielna parada, to są jeszcze bilety na tramwaj wodny na Hel, na godz. 12.30 z Gdyni. Jedyne 12 zł w jedną strone:-D.

ps. co do parkowania w centrum Gdyni, boli jak nie można podjechać wszędzie autem, prawda? To dobrze, mam nadzieję, że niedługo doczekamy się stref zamkniętych dla aut w centrum Gdyni, Gdańska czy Sopotu.

Komentarz

• comatus
            Uzależniony
            • 2006
            • 725

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
            wiem tylko ze na 100% Comatus ze mna jedzie.
            Jutro się jeszcze odezwę żeby dogadać dokładną godzinkę

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

Nie zapomnijcie podładować akumulatorków. Gdzie w końcu się spotykamy? Pkt 1 czy 2? Przydała by się jakaś sonda
              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• szuler
                Uzależniony
                • 2007
                • 829

Na odległość, ale już tam jestem
                Wiadomości WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia
                A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• Tezet-gdynia
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1283

No i bylem, wrocilem, zwiedzilem, zobaczylem, troche sie zawiodlem Ludzi pelno, jachtow jeszcze wiecej, ale zeby jakis byl naprawde przykuwajacy uwage ? hmm, ciezko :\ Na jachtowym po prawej skweru - same malutkie, na skwerze - nasze najwieksze, na prezydenckim - srednie i duze duze duze

Myslalem ze beda juz dzis jakos fajnie oswietlone ale bylo mizernie, aparatu nie bralem bo wiedzialem ze jesli wezme to sobie zepsuje zabawe jutrzejsza A zaparkowalem wkoncu na parkingu przy batorym bo byly miejsca

Do mapy dodalem punkt nr 3. To jest parking przy batorym i mysle ze tam sie spotkamy
                  www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• najeli
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 992

Tezet -- a jedziesz jutro z Gdańska? Dobrze Cię zrozumiałam?
                    Możesz zdradzić o której i skąd?
                    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• gosiaQ
                      • 2009
                      • 8

Witam! Obserwuję wątek i stwierdzam, że jeśli wszystko dobrze się ułoży to pojawi się ekipa z Lęborka
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Z tym, że my wyjeżdżamy ok 1:30 więc będziemy ok 2:30
                      Z myślą o wschodzie oczywiście.
                      Ostatnio edytowany przez gosiaQ; 26254. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• najeli
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 992

Ja się właśnie odłączam od netu.
                        @Tezet -- jak nie dasz mi znać, to ok 19 zwijam się do Gdyni skmką ;-)

Jakby co to szukajcie ciemnej blondynki z bordową lowepro i statywem w pokrowcu.

Do zobaczenia
                        www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                        C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• comatus
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 725

Okej. Czyli jak? Spotykamy się w punkcie 3, tak? O której dokładnie?

Komentarz

• gonzo44
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1304

Ja niestety odpadam ze wspólnego oczekiwania na wschód słońca. Może następnym razem.
                            Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez comatus
                              Okej. Czyli jak? Spotykamy się w punkcie 3, tak? O której dokładnie?
                              Jeśli wszystko dobrze zrozumiałem to w pkt3 o godzinie pierwszej (ja na pewno będę).
                              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Arek_Gd
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 249

Ktoś z Was wie czy zaglowce są oświetlone. Jeśli tak to czy będą całą noc?
                                Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

Pracuję...