[VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VanMurder
    Uzależniony
    • 2007
    • 600

Waldek nie jesteś osamotniony ... ja też czekam na porównywalne do tego zdjęcie
    pozdr
    dzięki wszystkim za odwiedziny
    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Malin
      Początki nałogu
      • 2007
      • 276

Jestem mlodym fotografem ale ucze sie wchodząc na twoje portfolio chcialbym kiedyś, będąc szczęśliwym tatusiem uwiecznić moich maluchów w takim albumie jak wyzej
      co do zdjec to jedna uwaga - móglbys cholero zostawiać chociaż exify żeby mniej pytań padało

pozdr Van
      Regulamin pkt 8

Komentarz

• VanMurder
        Uzależniony
        • 2007
        • 600

Ok Ska-kan-ka EXIF:

5D + Sigma 70-200 EX 2.8 APO @ f2.8 & 70mm
        t 1/1250sec.
        ISO 800
        cało-matrycowy uśredniony
        seria
        autofocus na servo

dziki za zainteresowanie

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

Witam! po krótkiej przerwie.
          zdjęcia z ostatniej sesji reklamowej są już na stronie producenta:

http://lightstim.com/ poniżej jeszcze kilka dodatkowych linków:

LightStim designs and manufactures high quality, easy-to-use LED light therapy devices that combine therapeutic light energy with patented technology to nourish your skin from within.

LightStim designs and manufactures high quality, easy-to-use LED light therapy devices that combine therapeutic light energy with patented technology to nourish your skin from within.

W związku z dużym zainteresowaniem niektórych userów co do moich ustawień studyjnych zdradzę kilka wskazówek ułatwiających życie i podnoszących jakość dla tych co lubią poczytać i planują karierę w tej dziedzinie fotografii:

Setup do beauty/fashion:

Zainwestowałem w lampy dużej mocy, podczas ostatniej sesji używałem 4X600Ws.
          Używam dużych soft-boksów (mój najmniejszy ma metr na metr) z podwójnymi dyfuzorami, staram się je zawsze umieścić jak najbliżej modela lub obiektu fotografowanego, co daje bardzo rozproszone miękkie światło, wolne od cieni i kontrastów/przepaleń (hot spots) staram się równomiernie oświetlić/przepalić tło żeby nie mieć problemu z ewentualnym wcinaniem, duża moc zapewnia mi komfort pracy z przysłonami f11-f16. albo jak np odbije od bardzo dużego białego obiektu ściany mogę uzyskać efekt światła dziennego, przy jakości światła studyjnego ... ważne przy zdjęciach studyjnych są dokładne pomiary światła (szczególnie przy kilku lampach) oko ludzkie nie jest wstanie dostrzec różnić 1/4EV a aparatu to poważna różnica decydująca czasami o przepaleniu lub utracie szczegółów w cieniach lub zmianach w kontraście na planie...

poniżej zamieszczony już wcześniej set up z sesji dla LightStim.

jak widać nie potrzebuje własnego studia wszystko po złożeniu jestem wstanie spakować do bagażnika swojej Hondy Accord i wio, mogę pojechać gdzie chcę, a klienci cenią sobie to bardzo i są skłonni zapłacić extra za ten komfort, modele również czują się bardziej zrelaksowani szczególnie kiedy podczas sesji można ich poczęstować winem lub innym lekko alkoholowym trunkiem... i w miłej domowej atmosferze pogadać o pierdołach ...
          osobiście nie pijam bo bez tego podczas sesji ciśnienie mam wysokie i lekarz zabronił, wprawdzie szklanka Whiskey działa prawie jak IS ale statyw i tak jest bardzo potrzebny, by zachować taki sam kadr i ustawienie światła... tyle na dziś.

Może niektórzy zauważyli że zacząłem pracę, nad alternatywna bardziej artsy stroną www http://adammirski.com, tym razem mniej tekstu więcej zdjęć (starałem się zachować umiar w czcionkach i nie tylko )...

na koniec kilka fotek, dla tych którzy nie lubią studyjnych, moja ostatnia portretowa sesja plenerowa:

po kliknięciu na powyższą fotkę powinien pojawić się slide-show.

z góry dziękuje za wszelkie ewentualne uwagi i komentarze.
          pozdrawiam

Komentarz

• trampek
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1546

techniczni ebym sie nie przyczepial (moze poza tym ze niektore jakby przeostrzone), natomist widzialbym cala rodzinke w wiekszej dynamice - zabawa, ruch. Mysl zo moglo byc ciekawsze. Oczywiscie uwaga dotyczy pierwszych zdjec
            R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

2 ostatnie w galerii (rodzinne) swietne

Komentarz

• gareth
                Coś już napisał
                • 2007
                • 81

Fatalne kadry !!!
                Beznadzieja!!
                Nie rozumiesz światła !
                ...
                Żartowałem ;];];];];];];];]

Bardzo mi sie podoba ostatnie zdjęcie w galerii rodzinnej ... czyli bodajze to ktore wrzuciles Ogolnie cała sesja DnioMatkowa bardzo przyjemna.

Pozdrawiam

Komentarz

• Kabu
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 370

Jak zwykle rewelacja - jak dla mnie. Adam czy możesz mi zdradzić czy ten slide show to Twoja umiejętność posługiwania się programem Flash czy używasz może jakiegoś programu do takich prezentacji?

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Zamieszczone przez Kabu
                    Jak zwykle rewelacja - jak dla mnie. Adam czy możesz mi zdradzić czy ten slide show to Twoja umiejętność posługiwania się programem Flash czy używasz może jakiegoś programu do takich prezentacji?
                    Podłączam się do pytania, bo jak obejrzałęm tę prezentację to zadałem sobie to samo pytanie..
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez Kabu
                      Sowa kluczowe dla Google: flash page curl
                      Tu masz nawet demo: http://www.page-flip.com/demos.htm
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kabu
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 370

Zamieszczone przez Merde
                        Sowa kluczowe dla Google: flash page curl
                        Tu masz nawet demo: http://www.page-flip.com/demos.htm
                        Wielkie dzięki

Komentarz

• VanMurder
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 600

Zamieszczone przez Kabu
                          Heja! jeżeli chodzi o slide show to jest on zrobiony w ShowIt Web PRO 2.6, bardzo przystępna cena i obsługa polecam! można ściągnąć darmowe demo i się pobawić

do tego samego typu prezentacji ale w hi res na DVD używam FotoMagico 2.2 dale jescze większe możliwość : praca na plikach w dużej rozdzielczości, oprócz zoomowania i przesuwania można obracać zdjęcia i np zmienia je w rytm muzyki ...

Co do mojego www to skrypt najprawdopodobniej pochodzi z page-fliper'a, gostek który pomagał mi w tworzeniu strony nie przyznał oficjalnie do tego , ale wszystko na to wskazuje, natomiast layout graficzny i jak może niektórzy zauważyli: niektóre "kartki" to odrębne pliki flaszowe, to natomiast w 100% moja sprawka

dzięki za wszelkie komentarze ...
                          pozdr
                          Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.

Komentarz

• Semtex
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 347

Jak zwykle miło popatrzeć , aaa i pozdrów od nas Hansa Klossa bo na zdjęciach nie chciał się pojawić niestety
                            5d + plecak

Komentarz

• aleph

Witka. Kurcze ja tak jesli chodzi o ta ostatnia prezentacje jestem zawiedziony. Zupelnie nie rozumiem tego slodzenia ze super i ekstra i w ogole, bo dla mnie to te fotki to przecietne i tanizna jakas. Nie tego spodziewalbym sie po fotografie, ktorego kilka naprawde fajnych fot widzialem. A teraz takie jechanie. Ludzie kochani przeciez troszke lipa zajezdza.

Adam, z tego co widzialem stac Cie naprawde na duzo wiecej. Ja tam sie generalnie zbytnio nie znam i wybacz ze pojade takim stwierdzeniem, ze te fotki to jak z kompakcika pykniete.

Do roboty Adam, sciany w galeriach czekaja.

Pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

• VanMurder
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 600

Zamieszczone przez aleph
                                Witka. Kurcze ja tak jesli chodzi o ta ostatnia prezentacje jestem zawiedziony. Zupelnie nie rozumiem tego slodzenia ze super i ekstra i w ogole, bo dla mnie to te fotki to przecietne i tanizna jakas. Nie tego spodziewalbym sie po fotografie, ktorego kilka naprawde fajnych fot widzialem. A teraz takie jechanie. Ludzie kochani przeciez troszke lipa zajezdza.

Adam, z tego co widzialem stac Cie naprawde na duzo wiecej. Ja tam sie generalnie zbytnio nie znam i wybacz ze pojade takim stwierdzeniem, ze te fotki to jak z kompakcika pykniete.

Do roboty Adam, sciany w galeriach czekaja.

Pozdrawiam serdecznie.

dzięki za słowa otuchy ściany w galeriach na razie muszą poczekać na razie trzeba wypełnić garnki ...
                                pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...