Zamieszczone przez jadeit
Monitor LCD 1600 X 1200
Zwiń
X
-
możliwe że ten model eizo
ma coś jak mój nec a mianowicie możliwość nie rozciągania obrazu przy rozdzielczości nie natywnej więc mógłbyś palić gre w 1280x1024
do tego i tak trzeba dobrej karty
btw u mnie jest całkime fajny dyngs-bungs tzn czujnik oswietlenia
i bardzo dobrze radzi sobie z nim funkcja regulacji jasności
w czasie, przy zmieniającym się oswietleniu
pozdrawiamun point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10Komentarz
-
Ja pracuje na 20" 1680x1050px i nie wyobrazam sobie teraz przesiasc sie na 1600x1200. Komfort pracy jest nieporownywalny, przynajmniej dla mnieZamieszczone przez NemeoTylko się zastanawiam czy taka nietypowa rozdzielczość 1680 x 1050 pikseli (16:10) nie będzie powodowała jakiegoś sztucznego rozjeżdżania się obrazu, np. przy grach, bo to przecież nie jest typowa rozdzielczość 1600 x 1200 ?
W wiekszosci gier jest opcja ustawienia rozdzielczosci 16:10 a jesli jej nie ma to bedziesz mial po bokach czarne paski, ktore zupelnie w niczym nie beda przeszkadzac.Komentarz
-
monitor do gier czy do obróbki zdjęć
Witam
Jeśłi masz w kompie kartę graficzną która nie obsługuje rozdzielczości typu panorama (16:10) to kup monitor o standardowych proporcjach.
Nie wiedziałem, ze rozważasz monitor za 5000 PLN. TO inna sprawa, nie znam ich.
Popatrz na to
Tańszy jest np taki Samsung (na matrycy TN) ale róznicę zobaczysz od razu
albo coś takiego na matrycy S-PVA ale niewiele tańsze od S-IPS
Komentarz
-
Samsung SyncMaster 214T - 21" 1600x1200 - parametrami porównywalny z EIZO. Sterownay cyfrowo, kalibrowalny, stabilny, o równomiernej jasności na całym ekranie, bardzo niskim poziomie czerni (0.1 cd/m2). Cenowo sporo tanszy od EIZO (za różnice spokojnie mozna kupić kalibrator) a jakościowo rewelacja.
Mam i sobie bardzo chwalę, nie ja jeden zresztą.
Janusz
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Czy ktoś może mi doradzić jaką matrycę powinien miec mój nowy LCD 21" 1600x1200, bo jedna strona opisujaca matryce, całkowicie zaprzecza drugiej.
Im więcej czytam w internecie o matrycach tym większy mętlik mi się robi w głowie.
Towarzysze POMOŻECIE ?????Komentarz
-
Nie o to mi chodzi. Matryce produkuje np. Samsung i te same matryce pakuje się do Eizo i np. Iiyamy. Chodziło mi o takie opakowanie, a ono ma naprawdę duże znaczenie.Zamieszczone przez NemeoObudowa może być brzydka, żeby tylko obraz z matrycy był super.DSLRs & lensesKomentarz
-
No tak masz racje.Zamieszczone przez MikołajNie o to mi chodzi. Matryce produkuje np. Samsung i te same matryce pakuje się do Eizo i np. Iiyamy. Chodziło mi o takie opakowanie, a ono ma naprawdę duże znaczenie.
Masz "na oku" jakiś model LCD który jest warty uwagi ?Komentarz
Komentarz