Czy ty już masz telewizor od Canona? ;)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pan.kolega
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2817

To jest niechybnie SED. Czyli ladny jak CRT ale plaski i bez dystorsyj jak LCD.

I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Byłoby super - masz jakiejś info . Bo póki co to niestety Canon oficjalnie w 2010 potwierdził wstrzymanie prac nad tą technologią i mimo, że "zamierzają prowadzić badania to nie planują wprowadzać produktów wykorzystujących tę technologię".
      Główną przyczyną tego stanu rzeczy były zbyt wysokie koszty produkcji przy lawinowo wręcz spadających cenach telewizorów i wyświetlaczy opartych na technologii LED. Nadzieją dla SEDów był jeszcze rynek telewizorów o dużych przekątnych 50' i więcej ale tu z kolei załatwiły ich taniejące plazmy. Zresztą decyzja marketingowo okazała się trafna, bo rynek telewizorów jest coraz trudniejszy i coraz więcej firm się z niego wycofuje.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• pan.kolega
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2817

Nie mam dowodow, ale wydaje sie, ze to jedyna mozliwosc.

Telewizorow sie ta metoda nie da chyba robic, bo w tej chwili roznica jakosci jest nieistotna dla tego rynku, a cena wysoka. Ale w niszy super monitorow do produkcji video i foto w cenie x 10 k$ gdzie grasuje Eizo, moze byc jakis tam pomniejszy interes.
        I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Póki co pokazali ekran nad którym się wszyscy (co widzieli) ślinią ale nie ma słowa o technologii. Ciekawe z jakiego powodu. Podejrzewam że gdyby to był SED to by o tym trąbili.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• ChM
            Coś już napisał
            • 2008
            • 61

Ciekawe czy trzeba będzie porównać kilka egzemplarzy, żeby wybrać ten który jest najostrzejszy :-)

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

To będzie pewnie tak niszowa produkcja, że może się wyrobią .
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez Darx
                Ten producent, to już 10 lat temu kombinował nad wypuszczeniem telewizora. Były projekty. Wymysły Jobsa, ale coś się okazało, że technologia nie taka jak trzeba. Poza tym to im się nie opłaca w obecnej chwili, bo wyszło nowe apple TV czy nowy ekran 27" do obróbki. Dla nich, to nie ma większego sensu.
                No cóż teraz to już dość poważne przymiarki. Kupa kasy na kontach pewnie świerzbi . Przeciekły harmonogramy wysyłek TV appla na rok 2013. Temu min. ma też służyć rozbudowa fabów kooperantów i współpraca z Sharpem. Druga rzecz to możliwość zakupu Loewe. Zobaczymy :cool:.
                Wejście takiej firmy może oznaczać większą konkurencję, a to dla nas dobrze. Co do tego czy to dla nich opłacalne - biorąc pod uwagę że obecny rynek TV to jedna wielka czarna dziura - pewnie nie ale póki co nie muszą się o to martwić :cool:.

Trzeba przyznać, że w Canonie mieli wyjątkowe wyczucie że się swego czasu nie wpakowali w telewizory, bo teraz by raczej liczyli tylko straty jak dla przykładu PanaSony .
                Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                Kapitan Wagner

Komentarz

• ska
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 73

Canon to pewnie tylko logo a w środku pewnie siedzi jakiś panasonic albo sony
                  http://damnian.blog.com/

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Raczej Samsung albo LG .
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• bol3k
                      • 2012
                      • 13

Odp: Czy ty już masz telewizor od Canona?

Albo inny chińczyk który wygrał wyścig na matryce bo obudowa mam nadzieje że będzie magnezowa jak w topowych wyrobach Canon'a

Komentarz

• zoomi
                        Uzależniony
                        • 2012
                        • 551

Odp: Czy ty już masz telewizor od Canona?

telewizora nie ale mam kalkulator niestety tylko mark I

Kalkulator CANON X Mark 1 Czarny, Kalkulatory biurowe - Media Markt

telewizor... szkoda że Pioneer już nie produkuje ekranów plazmowych :/ muszę się cieszyć tak długo jak długo będzie działał

Komentarz

Pracuję...