To jest niechybnie SED. Czyli ladny jak CRT ale plaski i bez dystorsyj jak LCD.
Czy ty już masz telewizor od Canona? ;)
Zwiń
X
-
-
Byłoby super - masz jakiejś info
. Bo póki co to niestety Canon oficjalnie w 2010 potwierdził wstrzymanie prac nad tą technologią i mimo, że "zamierzają prowadzić badania to nie planują wprowadzać produktów wykorzystujących tę technologię".
Główną przyczyną tego stanu rzeczy były zbyt wysokie koszty produkcji przy lawinowo wręcz spadających cenach telewizorów i wyświetlaczy opartych na technologii LED. Nadzieją dla SEDów był jeszcze rynek telewizorów o dużych przekątnych 50' i więcej ale tu z kolei załatwiły ich taniejące plazmy. Zresztą decyzja marketingowo okazała się trafna, bo rynek telewizorów jest coraz trudniejszy i coraz więcej firm się z niego wycofuje."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Nie mam dowodow, ale wydaje sie, ze to jedyna mozliwosc.
Telewizorow sie ta metoda nie da chyba robic, bo w tej chwili roznica jakosci jest nieistotna dla tego rynku, a cena wysoka. Ale w niszy super monitorow do produkcji video i foto w cenie x 10 k$ gdzie grasuje Eizo, moze byc jakis tam pomniejszy interes.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
Póki co pokazali ekran nad którym się wszyscy (co widzieli) ślinią ale nie ma słowa o technologii. Ciekawe z jakiego powodu. Podejrzewam że gdyby to był SED to by o tym trąbili."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Ciekawe czy trzeba będzie porównać kilka egzemplarzy, żeby wybrać ten który jest najostrzejszy :-)Komentarz
-
To będzie pewnie tak niszowa produkcja, że może się wyrobią
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
No cóż teraz to już dość poważne przymiarki. Kupa kasy na kontach pewnie świerzbiTen producent, to już 10 lat temu kombinował nad wypuszczeniem telewizora. Były projekty. Wymysły Jobsa, ale coś się okazało, że technologia nie taka jak trzeba. Poza tym to im się nie opłaca w obecnej chwili, bo wyszło nowe apple TV czy nowy ekran 27" do obróbki. Dla nich, to nie ma większego sensu.
. Przeciekły harmonogramy wysyłek TV appla na rok 2013. Temu min. ma też służyć rozbudowa fabów kooperantów i współpraca z Sharpem. Druga rzecz to możliwość zakupu Loewe. Zobaczymy :cool:.
Wejście takiej firmy może oznaczać większą konkurencję, a to dla nas dobrze. Co do tego czy to dla nich opłacalne - biorąc pod uwagę że obecny rynek TV to jedna wielka czarna dziura - pewnie nie ale póki co nie muszą się o to martwić :cool:.
Trzeba przyznać, że w Canonie mieli wyjątkowe wyczucie że się swego czasu nie wpakowali w telewizory, bo teraz by raczej liczyli tylko straty jak dla przykładu PanaSony
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Canon to pewnie tylko logo a w środku pewnie siedzi jakiś panasonic albo sonyKomentarz
-
Raczej Samsung albo LG
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Odp: Czy ty już masz telewizor od Canona?
Albo inny chińczyk który wygrał wyścig na matryce bo obudowa mam nadzieje że będzie magnezowa jak w topowych wyrobach Canon'aKomentarz
-
Odp: Czy ty już masz telewizor od Canona?
telewizora nie ale mam kalkulator
niestety tylko mark I 
Kalkulator CANON X Mark 1 Czarny, Kalkulatory biurowe - Media Markt
telewizor... szkoda że Pioneer już nie produkuje ekranów plazmowych :/ muszę się cieszyć tak długo jak długo będzie działałKomentarz
Komentarz