Skanowanie skanowanie.. a ja uwielbiałem oglądać zdjęcia na podświetlarce albo na ścianie używając obróconego o 90st powiększalnika
Filmy kolorowe i ich skany...
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Tak się właśnie zastanawiałem, jak to robisz, bo bw to jeszcze jestem jakoś w stanie sobie wyobrazić, ale negatyw kolorowy oglądać na ścianie to już kosmos
Komentarz
-
-
Komentarz
-
To ciekawe. Spodziewałbym się, że to Fuj poleci w zieleń, a Kodak w magentę, natomiast tu sprawa wygląda dokładnie na odwrót, chyba że to wina matrycy w służbowym laptopie... Nie pomyliłeś podpisów?
Komentarz
-
No wlasnie nie. Sam jestem zaskoczony... Zreszta gdzies w innym temacie podalem dosyc solidny test Portra 400 (new) i Fuji 400H, tam tez nie widzialem roznic, jedynie mocne forsowanie wyzej Kodak wygrywal.
N.Portra 160, EOS 50, 50mm, F2. Czas 1/4000, wiec w sumie parametry naswietlania wzgledem swiatla to odpowiednie dla ISO 50, a nie 160.
Tu te same parametry.
Ostatnio edytowany przez siudym; 7602.Komentarz
-
Komentarz
-
Jak dałem do skanowania nową Portrę 400 w labie to też poszła taką zieleń jak u Ciebie. Jak sam skanowałęm na SilverFast to wszystko zależało od profilu NegaFix, mi chyba najbardziej podpasował Portra 400 VC (albo UC) 6x6. Nie jestem w domu to nei sprawdzę teraz. Inna kwestia to czy to, że mi najbardziej podpasował to czy to ma związek z rzeczywistością...
Komentarz
-
skanowanie epsonscanem w automacie, daje tak wiarygodne wyniki, że szkoda gadać.Komentarz
-
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exIIKomentarz
-
W ogole skanowanie a w zasadzie odwracanie kolorow nie jest miarodajne. Mozna otrzyman naprawde znacznie odbiegajace wyniki. Moge polecic Negfix do odwracania ale po nim tez jeszcze zwykle trzeba w PSie delikatnie dopiescic.
Fuji PRO 160S (2010)
http://a3.ec-images.myspacecdn.com/i...64d0a039/l.jpgOstatnio edytowany przez Merde; 14420.Komentarz
-
Komentarz

Komentarz