Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Wydzielone z wątku "Sprzęt do ślubów"

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Wydzielone z wątku "Sprzęt do ślubów"

A może osłonę przeciwsłoneczną od 70-200 bo ktoś może wpaść twarzą i sobie wydłubać oko? Bez przesady. Tu jest Polska i każdy rozsądny człowiek wie, że jak stoi to stoi, a jak się rusza, to się może przewrócić i zabić.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-12-2011 o 20:36

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

micles po alkoholu ludzie nie sa rozsadni

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Każdy rozsądny pije tylko tyle alkoholu, ile nie jest w stanie zaburzyć jego rozsądku

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Każdy rozsądny pije tylko tyle alkoholu, ile nie jest w stanie zaburzyć jego rozsądku
    Śmiej sie do czasu. Trafi ci sie cwaniak to nie bedZiesZ sie śmiał.
    Niestety i w Polsce ludzie robią sie cwani i chytrzy na kasę.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cwaniaki są cwane dopóki nie trafią na cwańszego od siebie. Miałem kilku takich pacjentów, wystarczyła 1 rozmowa telefoniczna aby wyjaśnić sobie wszelakie wątpliwości. Twardym trzeba być, nie miętkim, i nagrywać wszystkie rozmowy telefoniczne

Warto mieć znajomego papugę, który zawsze wynajdzie paragrafy na paragrafy. Niestety świat staje na głowie.
    Ostatnio edytowane przez KrzysiekT ; 03-12-2011 o 23:18
    Pozdrawiam, Krzysztof

Początki nałogu

Domyślnie

Wasze rozważania, chłopcy, idą w złym kierunku. Myślę, że czasem warto wczuć się w klienta i popatrzeć na wasz serwis jego oczami. W końcu chodzi o elementarne zasady BHP.

A gdybym był na miejscu klienta, który np stłukł sobie łokieć przewracając się o niezabezpieczony kabel od lampy (albo np jego mała pociecha) - to bym suchej nitki nie zostawił na baranie, który nie dopilnował by było to zabezpieczone jak należy.

Wyobrażacie sobie, żeby np drogowcy zaczęli kopać w jezdni i nie poustawiali barierek i znaków informujących o prowadzonych robotach?

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Wasze rozważania, chłopcy, idą w złym kierunku. Myślę, że czasem warto wczuć się w klienta i popatrzeć na wasz serwis jego oczami. W końcu chodzi o elementarne zasady BHP.

A gdybym był na miejscu klienta, który np stłukł sobie łokieć przewracając się o niezabezpieczony kabel od lampy (albo np jego mała pociecha) - to bym suchej nitki nie zostawił na baranie, który nie dopilnował by było to zabezpieczone jak należy.

Wyobrażacie sobie, żeby np drogowcy zaczęli kopać w jezdni i nie poustawiali barierek i znaków informujących o prowadzonych robotach?
    Odpusc. Nie zrozumieją. Po kilku latach w UK oglądając miliony znaków ostrzegawczych na każdej okazji człowiek zaczyna widzieć wypadek zanim sie wyrazy. Ty wiesz i ja wiem ze gdyby sytuacja o której mówisz zdążyła sie w uk to fotograf bez ubezpieczenia musiał by długo charowac zeby spłacić odszkodowanie. W Polsce jest to bagatelizowane ale prawda jest taka ze jak by moje dziecko złamało rękę albo rozwalilo głowę przez statyw pana fotografa to sprawę w sadzie mam wygrana. Kultura kultura ale prawo jest prawem i ten kto ten statyw ustawił jest odpowiedzialny za to co moZe on spowodować

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A dostrzegacie takie patologie jak celowe przewracanie się po pijaku na statyw/torbę Pana Fotografa, żeby zrobić mu na złość, bo przecież bierze 3 tysiące za 4 godziny pracy, i jeszcze ma obiad na koszt PM? Oczywiście statyw z lampą ukryty za filarem, a torba głęboko pod stołem, notorycznie oczywiście kopana przez gości którzy zamawiają piosenki na życzenie u orkiestry.

Ja rozumiem, czegoś nie dopilnowałem, ponoszę tego konsekwencję, również finansowe. Prosta sprawa. Ale gdy ktoś próbuje ode mnie wyłudzić odszkodowanie, to ja przepraszam, kieruję sprawę do mojego prawnika.

Tutaj niestety nie UK, tylko Polska. Popieram wasze zdanie, niestety żyjemy w trochę innej rzeczywistości. Więc "odpuść". Zbyt dużo zawiści w tym narodzie.
    Ostatnio edytowane przez KrzysiekT ; 04-12-2011 o 01:58
    Pozdrawiam, Krzysztof

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

No tak, dobra papuga wszystko potrafi udowodnić. Piszesz tak jakbyś się dość często procesował. Za to pozew, za tamto też. Nie zazdroszczę.
    Marki trzy.

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bez przesady... Na szczęście nie. Chyba wszyscy wiedzą jak działają polskie sądy. Do tej pory staram się z każdym klientem ugodowo układać, nawet maksymalnie po swoich kosztach. W tej branży liczy się przede wszystkim opinia, a klienta zdobywa się po poleceniach. Ale ja nie wiem po co to piszę, zabrałem głos w dyskusji przede wszystkim dlatego, że dość mam pospolitego polskiego chamstwa na weselach, i tolerowania tego wśród kamerzystów/fotografów/zespołów... Nie można z siebie robić organizacji charytatywnej.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów