Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: dziwna usterka w S1IS

Shiubbi
    Guest

Domyślnie dziwna usterka w S1IS

Witam uprzejmie!

Mam problem z aparatem S1 IS ( jak widać załączone zdjęcie ). Nie upadł, nie był zalany, poprostu nagle przestał robić zdjęcia, a dokładniej zaczął robić takie jak załączone.

Czy wiecie co moze być przyczyną?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To wygląda całkiem tak, jak uszkodzenie związane z wadą fabryczną matryc CCD SONY. Jeśli tak jest to serwis wymienia to za darmo.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Shiubbi
    Guest

Domyślnie

czyli jedyne co to udać się muszę do serwisu? ... Czy potrzebna mi jest gwarancja? Aparat kupiłem 2 lata temu i nie wiem gdzie ja mam a nawet na jaki czas ona była
    Ostatnio edytowane przez Shiubbi ; 01-08-2006 o 19:15

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli to jest TA usterka, to jest usuwana równiez po gwarancji. Zadzwoń na Żytnią, dowiesz się.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

marcio1963
    Guest

Domyślnie

Witam, spotkałem się z tą usterką w A70 - pomogło wyjecie karty CF, następnie włożenie innej i było po kłopocie. Też myślałem, że to matryca.
    Radzę spróbować.
    Pozdrawiam

Mefrozen
    Guest

Domyślnie

MI sie wydaje ze to problem z kartą pamięci, choć uszkodzona matryca tez jest możliwa. Napisz co to za problem jak sie dowiesz.

zdybek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    To wygląda całkiem tak, jak uszkodzenie związane z wadą fabryczną matryc CCD SONY. Jeśli tak jest to serwis wymienia to za darmo.
    Witam! Mialem podobny problem z S1. Szukalem na innych forach i znalazlem gdzie lezy przyczyna: http://www.imaging-resource.com/badccds.html
    Tam jest lista aparatow, w ktorych wystepuje taki przypadek - wlasnie to jest ta pechowa matryca Sony
    Canon naprawie na swoj koszt aparaty, nie wazny czy sa na gwarancji i gdzie byly kupowane (w Polsce czy zagranica). Trzeba wyslac aparat do serwisu. Oni ocenia na 100% co sie stalo.

Dzis wlasnie otrzymalem nowiutki aparat ale nie S1 ale S5 bo nie mieli juz odpowiedniej czesci na wymiane!!!!

Czekalem na aparat w sumie ponad miesiac ale chyba warto bylo

jimi997
    Guest

Domyślnie

Witam !!! Też mam tą samą usterkę. Czasami robię zdjęcia parę dni i nic, czasem włączę i mam takie właśnie objawy. Aparat mam po gwarancji i kupiony w niemczech. Myślicie że mam jakieś szanse na naprawę na Żytniej? Pozdrawiam!!!

zdybek
    Guest

Domyślnie

Hey! Ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawial i wyslal aparat na Zytnia. Wtedy na 100% bedziesz wiedzial co jest z Twoim aparatem. Jezeli okaze sie, ze to nie wada fabryczna matrycy to przynajmniej dowiesz sie ile bedzie kosztowac naprawa.

Tak jak pisalem wczesniej, Canon Polska nie robi problemow gdy aparat jest po gwarancji i nie zostal kupiony w PL.

jimi997
    Guest

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź chyba go wyślę i tak mi nic innego nie pozostaje. Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów