Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 350D i upalny Egipt....

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie 350D i upalny Egipt....

Witam!!

12 września jadę do Egiptu,oczywiście zabieram aparat i tu się nasuwa pytanie:Czy aby napewno nic nie zagraża mojej 350 ze strony temperatury??

Pozdrwiam

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Rok temu bylem w Egipcie na wakacjach ze swoim 350D. Nie mialem zadnych problemow. Jedyne co irytowalo, to czasem duzo kurzu, ale w takich miejscach staralem sie nie fotografowac.

ps
    swietne miejsce na fotki, ale polecam ZDECYDOWANIE jakis filtr na obiektyw, bo slonce tam niemilosiernie razi.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Rok temu bylem w Egipcie na wakacjach ze swoim 350D. Nie mialem zadnych problemow. Jedyne co irytowalo, to czasem duzo kurzu, ale w takich miejscach staralem sie nie fotografowac.

ps
    swietne miejsce na fotki, ale polecam ZDECYDOWANIE jakis filtr na obiektyw, bo slonce tam niemilosiernie razi.
    Ma (Hama Jupi!), zobacz w podpisie, z tego co pisał akustyk w którymś z postów, chyba w ostatnim "wydarzeniu" Viteza, w takich miejscach będzie bardzo przydatny zestaw czyszczący do filtra/obiektywu. Dodatkowo polecam dodatkowy akumulatorek, przy wysokich temperaturach baterie działają znacznie krócej.

Pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    Ma (Hama Yupi!), zobacz w podpisie...
    Widze
    Nie zaszkodzi jednak mu o tym przypomniec, bo u nas to nawet jak sie nie wezmie, to pogoda w szachownice wiec nie zawsze sie przyda. Tam jednak innej niz sloneczna nie zobaczy ;-)

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Widze
    Nie zaszkodzi jednak mu o tym przypomniec, bo u nas to nawet jak sie nie wezmie, to pogoda w szachownice wiec nie zawsze sie przyda. Tam jednak innej niz sloneczna nie zobaczy ;-)
    :smile: No to trzeba jeszcze napisać, że do podwodnych to obudowę specjalną się kupuje.

Żartowałem - bez urazy Sali128.

Pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Witam!!

Spox,dzięki za rady,Filterek kupiłem razem ze sprzętem bo mi podpowiedział "Zodiakalny Rak",wiec dzięki Ci jeszcze raz :razz: .Do wody kupie jednorazówkę Kodaka.Ale i tak zrobić trudno dobre zdjęcie.Wiem,bo jadę w to samo miejsce 2 raz i jest tam naprawdę fajowo.Pierwszy raz byłem tam z moim małym kompaktem Sony Dsc-p9

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Witam,

Od prawie roku uzywam sprzetu jak w podpisie w dosc ekstremalnym klimacie - lato to temp. 35 stopni i wiecej i bardzo wysoka wilgotnosc (wyspa w Korei Poludniowej) i ciagle sprawuje sie doskonale. Podstawa to dobre torby i chronic sprzet, w miare mozliwosci, przed bezposrednim sloncem. Gorsze sa duze i nagle zmiany temperatury i kurz. Nie wiem jak wilgotnosc w Egipcie, ale pewnie mniejsza niz tutaj. Ja w torbie ze sprzetem zawsze nosze spec pochlaniacze wilgoci - wysysaja kondensy.
    Udanych wakacji!

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Gdzie można kupić takie pochłaniacze wilgoci do torby??

Pozdrawiam,Sali128

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Wsyp ryżu do torby A tak na serio to są takie kulki, które znajdujesz w noywhc kupowanych plecakach, torbach.
    PS. Ryż też dobry
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bez przesady, daj se luzu z tą "kaszą". Mój kaszlak pro 1 przejchał ze mną pół kontynentu indyjskiego w słońcu i monsunie, i jedyne na co mu dolegało to łykanie paprochów w obektyw, ale ten typ tak ma. Zresztą temat był juz na forum, poszukaj dobrze...
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów