Witam!!
12 września jadę do Egiptu,oczywiście zabieram aparat i tu się nasuwa pytanie:Czy aby napewno nic nie zagraża mojej 350 ze strony temperatury??
Pozdrwiam
Witam!!
12 września jadę do Egiptu,oczywiście zabieram aparat i tu się nasuwa pytanie:Czy aby napewno nic nie zagraża mojej 350 ze strony temperatury??
Pozdrwiam
Rok temu bylem w Egipcie na wakacjach ze swoim 350D. Nie mialem zadnych problemow. Jedyne co irytowalo, to czasem duzo kurzu, ale w takich miejscach staralem sie nie fotografowac.
ps
swietne miejsce na fotki, ale polecam ZDECYDOWANIE jakis filtr na obiektyw, bo slonce tam niemilosiernie razi.
Ma (Hama Jupi!), zobacz w podpisie, z tego co pisał akustyk w którymś z postów, chyba w ostatnim "wydarzeniu" Viteza, w takich miejscach będzie bardzo przydatny zestaw czyszczący do filtra/obiektywu. Dodatkowo polecam dodatkowy akumulatorek, przy wysokich temperaturach baterie działają znacznie krócej.Zamieszczone przez Pikczer
Pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
WidzeZamieszczone przez Zodiakalny Rak
![]()
Nie zaszkodzi jednak mu o tym przypomniec, bo u nas to nawet jak sie nie wezmie, to pogoda w szachownice wiec nie zawsze sie przyda. Tam jednak innej niz sloneczna nie zobaczy ;-)
:smile: No to trzeba jeszcze napisać, że do podwodnych to obudowę specjalną się kupuje.Zamieszczone przez Pikczer
![]()
Żartowałem - bez urazy Sali128.
Pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Witam!!
Spox,dzięki za rady,Filterek kupiłem razem ze sprzętem bo mi podpowiedział "Zodiakalny Rak",wiec dzięki Ci jeszcze raz :razz: .Do wody kupie jednorazówkę Kodaka.Ale i tak zrobić trudno dobre zdjęcie.Wiem,bo jadę w to samo miejsce 2 raz i jest tam naprawdę fajowo.Pierwszy raz byłem tam z moim małym kompaktem Sony Dsc-p9
![]()
Witam,
Od prawie roku uzywam sprzetu jak w podpisie w dosc ekstremalnym klimacie - lato to temp. 35 stopni i wiecej i bardzo wysoka wilgotnosc (wyspa w Korei Poludniowej) i ciagle sprawuje sie doskonale. Podstawa to dobre torby i chronic sprzet, w miare mozliwosci, przed bezposrednim sloncem. Gorsze sa duze i nagle zmiany temperatury i kurz. Nie wiem jak wilgotnosc w Egipcie, ale pewnie mniejsza niz tutaj. Ja w torbie ze sprzetem zawsze nosze spec pochlaniacze wilgoci - wysysaja kondensy.
Udanych wakacji!
Pozdrawiam
Dominik
EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj
Gdzie można kupić takie pochłaniacze wilgoci do torby??
Pozdrawiam,Sali128
Wsyp ryżu do torbyA tak na serio to są takie kulki, które znajdujesz w noywhc kupowanych plecakach, torbach.
PS. Ryż też dobry![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Bez przesady, daj se luzu z tą "kaszą". Mój kaszlak pro 1 przejchał ze mną pół kontynentu indyjskiego w słońcu i monsunie, i jedyne na co mu dolegało to łykanie paprochów w obektyw, ale ten typ tak ma. Zresztą temat był juz na forum, poszukaj dobrze...
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS