Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Czy ktoś już ma Tamrona 18-250 Di II Macro ?

Awatar surmiaczek
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie Czy ktoś już ma Tamrona 18-250 Di II Macro ?

Witam
    Jak w tytule ,czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem tego obiektywu,a jeśli tak to jakie macie spostrzeżenia , i czy warto wydać na niego kasę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Uprzedzę moderatora Tomasza :

użyj opcji szukaj

A naprowadzając odsyłam do działu z testami...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Awatar surmiaczek
    Miasto
    Przemyśl

Talking

wszystko fajnie Cichy , ale tam jest tylko twój opis tego obiektywu ,a ja chciałbym poznać opinie innych użytkowników tego Tamrona (jeśli takowi są ?!)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Taki obiektyw jest przydatny dla kogoś kto chce się namacalnie przekonać jakie ogniskowe w rzeczywistości używa. A potem sprzedać i kupić docelowy obiektyw (bądź dwa lub więcej). Wg mnie nie warto, lepiej się zastanowić nad zdjęciami, które będzie się robić i od razu kupić właściwy obiektyw. Nie ma co się dawać podpuszczać sporym zoomem, bo założę się, że w zakresie 100-250 nie będziesz prawie robić zdjęć. Kwestie jakości pomijam milczeniem
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 08-09-2007 o 11:35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A jak ktoś robi zdjęcia na 18mm , 50, 100 i 200 i nie chce zmieniać obiektywu i mieć całkiem rozsądne szkło które pokryje całość tego zakresu ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Taki obiektyw jest przydatny dla kogoś kto chce się namacalnie przekonać jakie ogniskowe w rzeczywistości używa. A potem sprzedać i kupić docelowy obiektyw (bądź dwa lub więcej). Wg mnie nie warto, lepiej się zastanowić nad zdjęciami, które będzie się robić i od razu kupić właściwy obiektyw.
    To ja podam przyklad swojej siostry - od zawsze narzekala na jakosc kita i koniecznosc zmiany obiektywow. Zmienia kita,Tamrona 28-75 2.8, Canona 100-300 4.5-5.6 USM na to wlasnie szkielko. Bo czesto bywa w takich sytuacjach (podroze, spotkania, zjazdy itd itp) ze musi miec minimum sprzetu, jak najlzej a jak najlepszy zakres z akceptowalna jakoscia. Zbyt czesto stawala przed dylematem "moge wziac tylko jedno szklo, ktore?" . Z tych trzech zalowac bedzie moze tylko Canona 100-300 bo USM i ostrosc.

Awatar surmiaczek
    Miasto
    Przemyśl

Smile

dzięki Vitez za odpowiedź.
    mam jeszcze tylko jedno pytanie czy w zakresie 70-250 ten nowy Tamron będzie lepszy optycznie (chodzi mi o ostrość i aberacje),od mojego "staruszka" tamrona 75-300 4-5.6 LD

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez surmiaczek Zobacz posta
    mam jeszcze tylko jedno pytanie czy w zakresie 70-250 ten nowy Tamron będzie lepszy optycznie (chodzi mi o ostrość i aberacje),od mojego "staruszka" tamrona 75-300 4-5.6 LD
    Musisz poszukac w sieci zdjec z tego szkla 18-250 w tym zakresie i porownac do swoich zdjec z 75-300.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez surmiaczek Zobacz posta
    dzięki Vitez za odpowiedź.
    Już Ci odpowiadam - TAK. Sięgając do archiwum zdjęć z T 75-300 nie mam żadnych wątpliwości. To było zupełnie nieudane, mydlane szkło.

Awatar surmiaczek
    Miasto
    Przemyśl

Smile

dzięki Cichy , jak sie zdecyduję to można się z Tobą w sprawie kupna skontaktować ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów