Witam wszystkich!
Mam do Forumowiczów ogromną prośbę.
Mój kuzyn ma w tą niedzielę Pierwszą Komunię i jego tata poprosił mnie, abym trochę pofocił na uroczystości i na imprezie. Z fotografowaniem na samej imprezie nie powinno być większych trudności, jednak mam sporo wątpliwości co do uroczystości w kościele - nigdy wcześniej nie robiłem zdjęć w kościele i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać od strony technicznej - tzn. jakie dobrać parametry, czy używać lampy błyskowej itp.
Mój sprzęt to:
EOS 350D
kitowy obiektyw (niestety tylko kitowy!!)
lampa błyskowa TYLKO wbudowana
+ jakiś bliżej niesprecyzowany statyw
Jeśli chodzi o kościół to byłem tam tylko raz i niewiele pamiętam, ale jest to stosunkowo duży, wysoki kościół. Jeśli chodzi o śwoatło, to - jak w większośći kościołów - jest tam go za mało??:
Więc moja prośba: bardzo proszę mi doradzić, jak mam ustawić aparat: np. tylko wysokie ISO i mała przysłona i bez lampy czy może jeszcze inaczej? Czy wogóle jest sens taszczenia ze sobą statywu? Jeśli to możliwe, prosiłbym o jakieś praktyczne porady tego typu.
Aha, zarówno mój wujek jak i ja zdajemy sobie sprawę, iż z całego focenia może nic nie wyjść, jednak mimo to postanowiliśmy zaryzykować![]()