Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Witam

Chciałbym się z wami podzielić wrażeniami z uzywania zamienika gripu do 20d/30d firmy Delta.
    Po pierwsze cena o 50% mniejsza od oryginału jest bardzo zachęcająca i jesli ktoś nie ma pieniędzy a nie moze obejść się bez gripu to jest to jedyna alternatywa. Jakość wykonania niestety nie jest taka jaką bysmy chcieli ale wiadomo że jest to tańszy zamiennik. Całość jest BARDZO plastikowa sprawia wrażenie trzeszczącej zabawki niestety. Skóropodobna okleina sprawia wrażenie słabo przyklejonej. Komora bateri jest inna - otwiera się z boku i wysywa się rynienka do której pakujemy baterie. Mnie to nie przeszkadzało ale jesli ktoś potrzebuje szybko wymieniać baterie jest to utrudnienie. Kolejny problem to niedokładne dopasowanie gripu do boduw wyniku czego istenieje niewielka szczelina ok 1mm pomiędzy nimi. Na dodatek połączenie nie jest sztywne i grip poprostu rusza się. Trzymająć za sam grip w zdjęciach pionowych (zwłaszcza w połączeniu z cięższym obiektywem i lampą) potrafi on odgiąć się na tyle że przerywa się styk pomiędzy zaminiikiem a body wewnąrz komory baterii w body co kończy sie odcieciem zasilania i wyłączeniem aparatu (trzeba podtrzymywać też body druga reką aby było lepiej). Najgorsze jednak jest to że zamiennik tak jak wadliwa partia gripów źle wskazywała poziom baterii i aparat się wyłączał (dopiero zakup gripa z nowej serii zlikwidowała ten problem). Być może z innym body byłoby dobrze z moim jednak Delta działa źle.

Tak więc jesli mamy potrzebe mieć niezawodny solidnie wykonany grip który nie zaszkoczy nas w czasie pracy to musimy wydć kasę na oryginał. Do zastosowań amatorskich jest wystarczający o ile nie będzie źle wskazywał poziomu baterii.

Pozdrawiam
    Piotrek Wolak "trampek"
    EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to pięknie - ja go oglądałem i tak źle nie wyglądał, ale takie rzeczy najlepiej ocenić kiedy się je uzytkuje
    a więc będę trzymał się zdania mojej żony - "Przecież nie będziesz kupował podróbki do takiego sprzętu " i tu ma rację
    dozbieram...
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 21-12-2006 o 19:36
    I am FX

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta podróba jest jakościowo podobna do podróby BGE3, tyle że handlarze chcą być cwani i skoro oryginalny BG-E2 jest droższy od BG-E3 to też chcą więcej zarobić. Więcej niż 200zł nie warto za to zapłacić.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

troszke szkoda bo sie napalilem. ale zeby znowu za kawalek plastiku dawac 650 zl. chyba kupie ten zamiennik bo i tak 20d pozostaniemoim aparatem zpasowym do 5d..
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu

Domyślnie

A ja bede sie trzymal zdania zony kolegi , ze do takiego sprzetu tandety kupowac nie bede. Tez sie napalilem na ten grip delty ale po przeczytaniu recenzji zdecydowanie wezme oryginal Canona.

Pozdrawiam i jak ktos cos jeszcze moze o tym zamienniku napisac to bede wdzieczny, bo to moze tylko jeden egzemplarz taki felerny byl.

Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja o gripie wogóle moge zapomnieć... żona nie pozwala... Ale jakbym mógł brałbym oryginał:grin:
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Babia Góra

Domyślnie

Hej. Ja mojego BP z Delty do 350d, użytkowałem zaledwie przez pare minut, bo po przykręceniu do statywu rozpadł się na pół!!! Jego konstrukcja jest TRAGICZNIE pomyślana. Część, która jest przykręcona do aparatu jest połączona za pomocą 6 śrubek o dł 4mm wkręconych do plastiku z resztą gripu... więcej pisać nie muszę. Mogli ściągnąć konstrukcję np.: z BP do EOS 50. Nie wiem jak to jest rozwiązane w oryginale ale zamiennika odradzam kupować. Pozdrawiam

Smile

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    to pięknie - ja go oglądałem i tak źle nie wyglądał, ale takie rzeczy najlepiej ocenić kiedy się je uzytkuje
    a więc będę trzymał się zdania mojej żony - "Przecież nie będziesz kupował podróbki do takiego sprzętu " i tu ma rację
    dozbieram...
    Zona zapewne powie to samo jak bedzeisz chcial jej kupic podrobke perfum lub jakiegos kosmetyku
    :grin:

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Z tego co piszecie wygląda, że zamiennik jest bardzo kiepsko wykonany a próbuje się go sprzedawać za nie małą cenę.
    Osobiście wybrałem oryginał zaraz po kupnie 30D. Żona jednego z kolegów na rację, do dobrego body szkoda kupować byle co? Poza tym gripa nie kupuje się codziennie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zastanawiam się na ile różni się zamiennik firmy HAHNEL od tej DELTY:
    http://www.allegro.pl/item160888642_...jak_bg_e2.html

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów