Miałem podobnie. Na przyszłość solucja jaką podają w FAQ na stronie mówi o wyjęciu baterii oraz karty z aparatu na kilka minut. Najprawdopodobniej masz wgrany ML ale uaktywni ci się dopiero jak włożysz odpowiednio zbootowaną kartę.
Miałem podobnie. Na przyszłość solucja jaką podają w FAQ na stronie mówi o wyjęciu baterii oraz karty z aparatu na kilka minut. Najprawdopodobniej masz wgrany ML ale uaktywni ci się dopiero jak włożysz odpowiednio zbootowaną kartę.
Do robienia zdjęć używam komórek...
... szarych.
Wszystko już działawgrałem nowy firmware ze strony canona skopiowałem pliki ML na kartę i po sprawie. Warte to było zachodu choć były momenty grozy
![]()
Rozpoczęło się nowe życie mojego 50d.
Dzięki Wam proces aktualizacji przebiegł bezproblemowo. Nowe menu powala gadżetami. Bawiłem się nimi chyba z 5 godz. Raz zwiesiłem sprzęt - miałem black screen, przełącznik power nie pomagał, nawet serducho mi stanęło.
Fiu - ruszył po wyciągnięciu baterii (chwilkę czekałem).
Najważniejsze dla mnie nowinki
- shot on focus w ostrzeniu manualnym (fantastyczne)
- filmowanie (trochę problemów z bitrate - może karta za wolna)
- zmiana potwierdzania ostrości (zwiększenie kroków i odstępów czasów)
- latarka - wreszcie świeci mi ta pomarańczowa lampka kiedy chcę, ciągle szukam zastosowania :-D
- i masa innych dodatków
może ktoś podpowie czy podczas nagrywania filmów działa AF (EOS 50D)? jakoś nie mogę tego ustawić, znalazłem taki opis
http://vimeo.com/groups/magiclantern/forumthread:250490
ale nie za bardzo u mnie to działa. Dzięki
to i ja zadam pytanko
można nagrywać filmy HDR, zmienia wtedy ISO, np. 100-1600i powstaje migający obraz i..... no i co potem z tym migającym filmem ?
a ten TimeLapse: co kilka sekund, np. 2 sek filmu, i otrzymujemy ileś tam plików z filmami trwającymi każdy 2 sek...i co potem, bo ze zdjęciami to rozumiem, połączyć w jeden film np. w picassa3, a z filmem ?
czy jest gdzieś jakiś tutorial co znaczy każda z funkcji w nowym menu rozszerzonym ? może sami zrobimy taki temat, gdzie tylko będziemy dodawać i ewentualnie edytować/opisywać poszczególne funkcje
ML poszło i na moim d50... ale na nagranym materiale pojawiają się piksele, coś jak śnieżenie kanału cyfrowego w tv....
[SIGPIC][/SIGPIC]
Pojawił się nowy autoexec, pod firmware 1.0.9.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Czy mógłbyś podać link do tego pliku? Bo na stronie Magic Lantern nigdzie nie mogę tego znaleźć. Jeszcze jedno pytanie, czy mając ML na 1.0.8. można od razu zaktualizować na 1.0.9. od canona?
ma ktoś możę fw w wersji 1.0.8? bo na stronie C jest już 1.0.9
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
już mam, w razie gdyby ktoś potrzebował
http://pel.hu/down/eos50d-v108-win.exe
Ostatnio edytowane przez madc0w ; 26-03-2012 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!